Κανένα άλλο προϊόν δεν έχει ερμηνευτεί, συνδυαστεί ή αποτελέσει μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης όσο το Levi’s® 501® jean – το οποίο έχει διαμορφώσει και επηρεάσει τον κόσμο της Μόδας, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.  Στο πέρασμα των χρόνων, όχι μόνο έχει γίνει ένα από τα πιο «σεβαστά» είδη ρουχισμού – έχοντας πάρει τον τίτλο ‘Fashion Item of the 20th Century’ από το περιοδικό Times–  έχει γίνει πλέον κομμάτι της αισθητικής αποκωδικοποίησης του κόσμου, της πολιτιστικής του κληρονομιάς και το απαραίτητο κομμάτι σε όλες τις γκαρνταρόμπες.Το Levi's® 501® jean έχει τη δική του θέση στην ιστορία της Μόδας και μέσα στα τελευταία 140 χρόνια έχει εξελιχθεί σε πολιτιστικό σύμβολο. Από προέδρους και αστέρες του σινεμά, rock stars και fashion icons, καλλιτέχνες και πρωτοπόρους της τεχνολογίας – το Levi's® 501® jean συγκαταλέγεται στα περισσότερο φορεμένα και αγαπημένα jeans στον κόσμο. Η περίοδος Άνοιξη/Καλοκαίρι 2013 σηματοδοτείται από το Levi's® brand ως η 140η επέτειος του πρότυπου 501® jean, με την παρουσίαση της πρώτης non-denim Levi's® 501® συλλογής. Κόντρα στην παράδοση, διατηρώντας όμως την αληθινή ουσία του προϊόντος και το διαχρονικό του πνεύμα, η «τετραμελής» non-denim συλλογή βρίσκεται διαθέσιμη στις αποχρώσεις του «ivy green», «true chino», «chalk blue» και «mineral red». Το brand πρόκειται να αποκαλύψει επίσης την επόμενη γενιά Levi's® 501® jean, η οποία διαθέτει «λεπτές» και προσεγμένες αλλαγές στην αισθητική και την εφαρμογή του προϊόντος, απευθυνόμενη στους πρωτοπόρους του σήμερα.

Μέσα από τα χρόνια και τις εποχές, το Levi's® 501® jean εξελίσσεται συνεχώς και προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε νέας γενιάς, χωρίς ποτέ να χάσει την ιδιαίτερη κληρονομιά του. Η επόμενη γενιά του Levi's® 501® jean και τα non-denim παντελόνια δίνουν σε αυτόν που τα φοράει μια ελαφρώς πιο «αυστηρή» σιλουέτα, περισσότερη άνεση γύρω από τη μέση, διαθέτουν ελαφρώς μεγαλύτερες τσέπες για την αποθήκευση του smart phone σας και μια πιο ρηχή ραφή V στο πίσω μέρος, για καθαρότερη αισθητική. Επίσης, διαθέτουν πιο έντονες ραφές και ενισχυμένα θηλύκια για τη ζώνη, εσωτερικές ραφές από τον καβάλο μέχρι τα μπατζάκια, κουμπότρυπες και μανσέτες. Η δεξιοτεχνία και η αυθεντικότητα παραμένουν στο προσκήνιο, γεγονός που αποδεικνύει γιατί το Levi's® 501® jean βελτιώνεται με τον καιρό – αναδεικνύοντας απόλυτα το σώμα εκείνου που το φοράει καθώς αυτό το απόλυτα διαχρονικό τζιν ξεχωρίζει για την εφαρμογή και τα φινιρίσματά του.

Από το παρελθόν στο παρόν: Η ιστορία του Levi's® 501® jean

Όταν ο Levi Strauss και ο Jacob Davis συνεργάστηκαν το 1873 για να πατεντάρουν τον συγκεκριμένο τρόπο ραφής που διακρίνει τη «μέση» της τότε «εργατικής φόρμας» – όπως αναφέρονταν στην αρχή τα jeans – για τους μεταλλωρύχους και τους cowboys της Αμερικανικής Δύσης, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν πως τα δικά τους blue jeans θα γίνονταν μια μέρα τα πιο διαχρονικά fashion items όλων των καιρών. Ο Levi Strauss και ο συνεργάτης του, Jacob Davis, ο οποίος ήταν ράφτης, συνέλαβαν την ιδέα της Αμερικανικής πατέντας τους στις 20 Μαΐου το 1873 – ημερομηνία που θεωρείται πλέον ως η γενέθλια ημέρα του Levi's® 501® jean. Το πρώτο blue jean διέθετε ένα δερμάτινο θηλύκι πάνω από την τσέπη στο πίσω μέρος του παντελονιού και μια αγκράφα στο πίσω μέρος της ζώνης, που σε συνδυασμό με τα κουμπιά λαστέξ κρατούσαν το παντελόνι στη θέση του, χωρίς να έχει σημασία τι είδους σκληρή εργασία έκανε ο ιδιοκτήτης τους. Το τοξοειδές σχέδιο βελονιών στην πίσω τσέπη αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα του Levi 's® 501® jean από τότε που φτιάχτηκε για πρώτη φορά, καθιστώντας το ως ένα από τα παλαιότερα εμπορικά σήματα ένδυσης μέχρι σήμερα. Το 1886 το "Two Horse leather design" (δερμάτινο σήμα Δύο Αλόγων) προστέθηκε στη δερμάτινη ετικέτα στο πίσω μέρος, για να προσδιορίσει περαιτέρω το brand. Με τις εξελισσόμενες ανάγκες της κάθε γενιάς, τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά άλλαξαν και εξελίχθηκαν. Για παράδειγμα, το 1922 προστέθηκαν τα θηλύκια για τις ζώνες, όταν οι άντρες ξεκίνησαν να τις φορούν. Το 1936 το αναγνωρίσιμο πλέον «Red Tab» τοποθετήθηκε στη δεξιά πίσω τσέπη για να διακρίνονται τα αυθεντικά Levi's® jeans από τις απομιμήσεις και το 1971 το κεφαλαίο 'E' στη Levi's® αντικαταστάθηκε με πεζό.

Κανένα άλλο προϊόν δεν έχει ερμηνευτεί, συνδυαστεί ή αποτελέσει μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης όσο το Levi's® 501® jean – το οποίο έχει διαμορφώσει και επηρεάσει τον κόσμο της Μόδας, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Στο πέρασμα των χρόνων, όχι μόνο έχει γίνει ένα από τα πιο «σεβαστά» είδη ρουχισμού – έχοντας πάρει τον τίτλο 'Fashion Item of the 20th Century' από το περιοδικό Times– έχει γίνει πλέον κομμάτι της αισθητικής αποκωδικοποίησης του κόσμου, της πολιτιστικής του κληρονομιάς και το απαραίτητο κομμάτι σε όλες τις γκαρνταρόμπες.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr