Αριστοκρατικό φαγητό ... στις παμπ

Το 1991 ο David Eyre και ο Mike Belben αποφάσισαν να ανοίξουν το δικό τους χώρο εστίασης. Δεν είχαν όμως αρκετά χρήματα για να ανοίξουν ένα εστιατόριο, και έτσι αποφάσισαν να αγοράσουν το The Eagle, μια παμπ στο Λονδίνο. Σερβίροντας καλό φαγητό σε μια πιο καθημερινή ατμόσφαιρα το The Eagle ξεκίνησε μια επανάσταση στο χώρο του φαγητού και ποτού- τις gastropub. Αυτοί οι ασυνάρτητοι χώροι με μια σαφή έμφαση στο καλό φαγητό είναι διάσπαρτοι σε όλη τη Βρετανία. Εδώ θα βρείτε τις 10 καλύτερες και σίγουρα αξίζει να τις επισκεφτείτε.

The Crown Inn, Buckinghamshire

Το Crown Inn βρίσκεται σε ένα ιστορικό ξύλινο κτίριο και συνδυάζει πολύ επιτυχημένα τη ζεστή φιλοξενία των παμπ με τις σύγχρονες τάσεις. Το μενού αλλάζει καθημερινά και το ψωμί ψήνεται στην παμπ. Εδώ θα βρείτε πιάτα όπως πίτα με ψάρι, λουκάνικα από ελάφι και φασιανό. Ο εσωτερικός χώρος είναι απλός και άνετος και το φαγητό πολύ νόστιμο.

The Swan Inn, Pembrokeshire, Ουαλία

Στο τέλος ενός λιθόστρωτου δρόμου στο παραλιακό Little Haven θα βρείτε την ιστορική The Swan Inn, μια άνετη παμπ με πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά. Το φαγητό είναι φτιαγμένο από τοπικά υλικά όπως ουαλικό αρνί και νόστιμα θαλασσινά.

The Gurnard's Head, Κορνουάλη

Πολύ κοντά το πανέμορφο παραθαλάσσιο St Ives, το The Gurnard's Head αξιοποιεί την ακτή της Κορνουάλης στο έπακρο. Δειπνήσετε με καβούρι, φρέσκο ψάρι και τοπικά λαχανικά μαγειρευμένα απλά αλλά με αρκετό μεράκι.

The Peasant, Λονδίνο

Το The Peasant στο Clerkenwell είναι μια από τις καλύτερες gastropubs του Λονδίνου. Είναι γνωστή για το φιλικό, καταρτισμένο προσωπικό, την εξαιρετική συλλογή από μπύρες και κρασιά και την ενδιαφέρουσα διακόσμηση που περιλαμβάνει ψηφιδωτά δάπεδα και αναμνηστικά από τσίρκο.

Halfway House, Εδιμβούργο, Σκωτία

Η μικρότερη παμπ του Εδιμβούργου σερβίρει Σκωτσέζικα πιάτα φτιαγμένα με τοπικά υλικά. Το Halfway House, κρύβεται ακριβώς πίσω από το Royal Mile και αξίζει να το εντοπίσετε για ένα ποτήρι ουίσκι ή ένα ζεστό πιάτο Cullen Skink.

The Bell στο Sapperton, Gloucestershire

The Bell στο Sapperton χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας υλικά για τη δημιουργία σπιτικών φαγητών όπως το κοκκινιστό αρνάκι και τηγανιτό λαβράκι. Όπου είναι δυνατόν, χρησιμοποιεί υλικά από την τοπική αγορά του Cotswolds. Εάν δεν έχετε διάθεση για γεύμα, μπορείτε να πιείτε ένα ποτό στο μπαρ Harry.

The Three Tuns, Shropshire

Συνδεδεμένο ίσως με το αρχαιότερη ανεξάρτητη ζυθοποιεία της χώρας, το The Three Tuns Inn σερβίρει εξαιρετική μπύρα που συνοδεύεται από το κλασσικό fish and chips.

The Lord Nelson, Suffolk

Κοντά στη θάλασσα του Southwold, σε ένα από τα πιο ελκυστικά χωριό στις ακτές του Suffolk, το Lord Nelson είναι γνωστό τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες για την θερμή υποδοχή, την καλά διατηρημένη μπύρα και τα απλά αλλά υψηλής ποιότητας γεύματα.

The Punch Bowl Inn, Cumbria

Με εξαιρετική θέα πάνω από την κοιλάδα Lyth και μια ιδιαίτερα αριστοκρατική αίσθηση, το Punch Bowl Inn συνδυάζει την αριστοκρατική διακόσμηση το εξαιρετικό φαγητό διατηρώντας την ζεστή ατμόσφαιρα της παμπ. Αν θέλετε να μείνετε μπορείτε να κάνετε κράτηση για ένα από τα 9 πολυτελή δωμάτια.

Felin Fach Griffin Inn, Brecon, Ουαλία

Το πολύ αγαπημένο Felin Fach Griffin Inn είναι γνωστό για την εξαιρετική λίστα κρασιών, το σπιτικό ψωμί σόδας και τα γεύματα που προτιμούν οι καλοφαγάδες. Δοκιμάστε το άγριο ελάφι με φυστικοβούτυρο ή τα σιγοβρασμένο χοιρινό με μαύρη πουτίγκα. Εάν δεν μπορείτε να απομακρυνθείτε, υπάρχουν 7 άνετα δωμάτια.

Πηγή: Bρετανικός Οργανισμός Τουρισμού

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr