Spa awards 2012

Οι αναγνώστες κρίνουν, συγκρίνουν, βαθμολογούν και επιλέγουν τα καλύτερα spa στον κόσμο. Από urban day spas μέχρι hotel spas και από εξωτικά θέρετρα μέχρι ιατρικά κέντρα ευεξίας, με κριτήρια το περιβάλλον και το design, τις θεραπείες σώματος, την κουζίνα και την εξυπηρέτηση, οι καλύτεροι του είδους ξεχωρίζουν. 


Ananda Spa, Ινδία (www.anandaspa.com)

Spa awards 2012Στη γενέτειρα της γιόγκα, την Ινδία και το βόρειο άκρο της, βρίσκεται ένας προορισμός που αγκαλιάζεται από το Γάγγη και παρθένα φύση που αναζωογονεί. Το βραβευμένο Ananda Spa, στα Ιμαλάια, διακρίθηκε μέσα στο 2012 με κορυφαία βραβεία για τις υπηρεσίες Spa που προσφέρει. Ως "Νο 1 Best Spa in the World" στην κατηγορία "Spa Retreats" των Conde Nast Traveller Reader's Spa Awards (UK) και "Leading Spa Resort" σύμφωνα με τα SATTE Best Achiever's Award, είναι αναμφίβολα ένα θέρετρο που θα πρέπει να προστεθεί στο ταξιδιωτικό σας ημερολόγιο υγείας και ευεξίας. Με άρτια εξειδίκευση στο τρίπτυχο Ayurveda, Yoga και Vedanta, πνεύμα, σώμα και ψυχή έρχονται σε απόλυτη αγαλλίαση.

Το 24.000 τετ. ποδιών spa διαθέτει 24 αίθουσες για θεραπείες, μενού 79 διαφορετικών θεραπειών σώματος και ομορφιάς, ειδικούς διαιτολόγους και γυμναστές, θεραπευτές που ακολουθούν παραδοσιακές τεχνικές της Ινδίας (κρυσταλλοθεραπεία, ρέικι), που τις συνδυάζουνμε τις σύγχρονες μεθόδους της Δύσης. Στόχος, η τέλεια πνευματική και σωματική ισορροπία. Εξατομικευμένα προγράμματα θα βοηθήσουν στην αποτοξίνωση, την καταπολέμιση του στρες, τη βαθιά ανάπλαση και ενυδάτωση, την αντιγήρανση και την μείωση του βάρους ενώ παράλληλα προσφέρονται συμβουλές για την κατάλληλη διατροφή και άσκηση. Άλλος άνθρωπος θα είστε όταν θα επιστρέψετε από το πολυβραβευμένο σπα, που διακρίνεται για την φινέτσα, τους εκπληκτικούς χώρους του, την ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά και τις άρτιες υπηρεσίες του προσωπικού.

Ας δούμε όμως και τα υπόλοιπα 9 κορυφαία spa στον κόσμο, σύμφωνα με τους λάτρεις των κέντρων ευεξίας.

Six Senses Spa, Evason Ma'In Hot Springs, Ιορδανία (www.evasonresorts.com)
Spa awards 2012

Κτισμένο κάτω από έναν καταρράκτη με φυσικές θερμές πηγές, κοντά στη Νεκρά Θάλασσα, 264 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το spa αξιοποιεί τις φυσικές ιδιότητες των πλούσιων σε αλκάλια υδάτων για θεραπείες, scrubs, μασάζ και περιποίηση προσώπου. Μια απομονωμένη όαση στην Ιορδανία, με ιδανικές συνθήκες για χαλάρωση.


The Mekong Spa, Λάος (www.residencephouvao.com)

Spa awards 2012Εκτός από τις παραδοσιακές θεραπείες αντιγήρανσης, αρωματοθεραπείας, κούρες ομορφιάς και περιποίησης προσώπου, υπάρχουν δύο ειδικά προγράμματα για άνδρες. Ειδικά το 'Jet-lag Delight' body massage απαλλάσσει από τους πόνους ή την δυσκαμψία που προκαλεί ένα μακρινό ταξίδι. Βαθύς καθαρισμός προσφέρεται μέσα από το ατμόλουτρο με βότανα.


ESPA Riga, Λετονία (www.espariga.com)

Spa awards 2012Τα στοιχεία του νερού και της φωτιάς ενσωματώνονται σε ένα designάτο θέρετρο, με κύρια χαρακτηριστικά το μαύρο κρύσταλλο και τα μεγάλα φωτεινά ανοίγματα. Κινεζικές, Ινδικές, Ινδονησιακές και Ευρωπαϊκές μέθοδοι χαλάρωσης, σε πολλές διαφορετικές θεραπείες, αντιμετωπίζουν δερματική ξηρότητα, ειδικά προερχόμενη από το κρύο, αλλά και κάθε είδους επίπτωση που φέρουν οι χαμηλές θερμοκρασίες στο σώμα.


The Spa, Coworth Park, Berkshire (www.dorchestercollection.com)

Spa awards 2012Ένα σπα με οικολογικό προφίλ, όπου το φυσικό φως ρέει άφθονο σε όλους τους χώρους, τα υλικά είναι όλα τοπικά, οι θεραπείες οργανικές και τα γεύματα όλα υγιεινά, ελαφριά και αποτοξινωτικά.


Verdura Spa, Verdura Golf & Spa Resort, Σικελία (www.roccofortehotels.com)

Spa awards 2012Μετά το Golf, για το οποίο φημίζεται το θέρετρο, οι πελάτες τρέχουν στο Verdura Spa για να ξεκουράσουν σώμα και πνεύμα. Το resort ξεχώρισε ανάμεσα στα 10 κορυφαία κυρίως για θεραπείες αντιγήρανσης, αποτοξίνωσης, fitness και θαλασσοθεραπείας. Χρησιμοποιούνται ελαιόλαδο, σησαμέλαιο, λάσπη και θαλασσινό νερό, όλα από τη Σικελία. 4 πισίνες θαλασσοθεραπείεας βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και την υφή του δέρματος. Δεν λείπουν η εσωτερική πισίνα, το spa bar, ένα μεγάλο hammam, η σάουνα και το κέντρο ομορφιάς.

The Spa by ESPA, One&Only Reethi Rah (www.oneandonlyresorts.com)

Spa awards 2012Οι ευεργετικές ιδιότητες του ήλιου που ζεσταίνει το Ινδικό Ωκεανό κερδίζουν τους λάτρεις των ηλιόλουστων θερέτρων. Το One&Only Reethi Rah ξέρει τον τρόπο να απολαμβάνουν τον ήλιο και την ηλιοθεραπεία με ασφάλεια και με πολλές θεραπείες after-sun treatment. Οι θεραπείες επηρεάζονται από την ιατρική αγιουρβέδα και παραδοσιακές θεραπείες από τηνοτιοανατολική Ασία. Παράλληλα, η διαμονή είναι υπερπολυτελής, με υπέροχη θέα από τις βίλες πάνω στη θάλασσα.


Banyan Tree Spa, Banyan Tree Ringha, Θιβέτ (www.banyantree.com)
Spa awards 2012

Παραδοσιακά αγροτόσπιτα του Θιβέτ έχουν μεταμορφωθεί σε ένα παράδεισο πολυτέλειας, καλλιτεχνικής διακόσμησης και εξαιρετικού décor, με μοναδικά έργα τοπικής αρχιτεκτονικής. Το Banyan Tree Spa στα Ιμαλάια είναι ένα κρυσφήγετο ευεξίας, όπου οι θεραπείες εμπνέονται από τους τοπικούς θεραπευτές των Ιμαλαϊων. Κορυφαίο είναι το Ringha Relief, θεραπεία βασισμένη στην Κινεζική φιλοσοφία των πέντε στοιχείων, που συνδυάζει γιόγκα, παραδοσιακό κινέζικο μασάζ Tui Na (που βοηθά την ενέργεια να πλημμυρίσει το σώμα), τη θεραπεία Gui Shi με θερμές πέτρες, wrap απολέπισης με Ινδονησιακά βότανα, λουτρό με πράσινο τσάι και γιασεμί για να χαλαρώσουν οι μύες αλλά και ποδόλουτρο.

The Blue Spa, Carlisle Bay (www.campbellgrayhotels.com)

Spa awards 2012Ένα πλήρες spa menu με θεραπείες κάθε είδους, μασάζ (hot-stone, Σουηδικό, deep-tissue) και θεραπείες προσώπου με προϊόντα Natura Bissé. Μαθήματα γιόγκα και πιλάτες πραγματοποιούνται 4 φορές την εβδομάδα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στους κήπους. Το αναζωογονητικό σπα ολοκληρώνεται με ρόφημα από τζίντζερ και κανέλα, που χαρακτηρίζεται ως ελιξήριο ζωής!


The Banjaran Hotsprings Retreat, Μαλαισία (www.thebanjaran.com)

Spa awards 2012Το Banjaran Hotsprings διακρίθηκε κυρίως για τις θεραπείες προσώπου και αντιγήρανσης, που αναζωογοννούν το δέρμα και αποτοξινώνουν. Χρησιμοποιούνται επίσης μέθοδοι Κινέζικης ιατρικής - βελονισμός, απολέπιση- και αγιουρβέδα, μέσα από ένα πλούσιο spa menu. Το ταξίδι στην ευεξία ξεκινά με μασάζ, απολέπιση με ιβίσκο και body wrap, ενώ δε λείπουν και παραδοσιακά λουτρά της Μαλαισίας.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr