Εθελοντές όλο το χρόνο στο πλευρό της WWF Hellas

Εκατοντάδες εθελοντές κάθε χρόνο δίνουν πνοή και ενέργεια στην οργάνωση WWF HELLAS και συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση της αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με τη φύση. Διάλεξε την ομάδα εθελοντικής εργασίας που ταιριάζει περισσότερο στις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σου και βάλε το δικό σου λιθαράκι στον αγώνα για την προστασία της φύσης.

Το WWF Ελλάς εργάζεται 365 ημέρες το χρόνο για να εμποδίσει και μακροπρόθεσμα να αντιστρέψει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και τον κόσμο και για να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της χώρας. Γίνε και εσύ συμμέτοχος στη λύση! Οι ομάδες εθελοντών του WWF Ελλάς παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των προγραμμάτων μας και την επίτευξη των στόχων μας. Μπορείς να συμβάλλεις και εσύ μέσα από τη συμμετοχή σου σε μία από τις παρακάτω ομάδες εθελοντών:

Εθελοντές όλο το χρόνο στο πλευρό της WWF HellasΟμάδα Εκδηλώσεων και Εκστρατειών (ΕΕ)

Η «φωνή» του WWF Ελλάς, τα μέλη της ομάδας συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού. Μπορεί να κληθούν να βοηθήσουν στη λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρων, τη διοργάνωση Φεστιβάλ, τη συμμετοχή σε διαμαρτυρίες κ.ά. . Οι εθελοντές εκπαιδεύονται και ενημερώνονται συχνά προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για τα προγράμματα και τις δράσεις της οργάνωσης ενώ έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό, βελτιώνοντας περαιτέρω τις επικοινωνιακές τους ικανότητες .

Ομάδα Εργασιών Γραφείου στα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα (ΓΡ)

Συμβάλει ουσιαστικά στην λειτουργία της οργάνωσης καθώς βοηθά στη διεκπεραίωση των εργασιών γραφείου. Αυτό σημαίνει με άλλα λόγια προετοιμασία ενημερωτικού υλικού, ταξινόμηση βιβλιοθήκης, προετοιμασία και αποστολή επιστολών, εισαγωγή δεδομένων στους Η/Υ και δημιουργία βάσεων δεδομένων. Οι εθελοντές της ομάδας αυτής βοηθούν όλα τα τμήματα του WWF-Ελλάς και συμβάλουν στη καλύτερη επικοινωνία με τους υποστηρικτές και τους φίλους μας. Απαραίτητη η ύπαρξη ελεύθερου χρόνου εντός των ημερών και ωρών γραφείου (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-18:00).

Ομάδα Μεταφράσεων (Μ)

Αποτελείται κυρίως από επαγγελματίες του είδους ή ανθρώπους που έχουν σπουδάσει σε συναφή αντικείμενα. Η ομάδα αναλαμβάνει τη μετάφραση κειμένων και επιλεγμένων εκδόσεων από το παγκόσμιο δίκτυο του WWF για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Επίσης μεταφράζει επιστημονικές μελέτες και εκθέσεις του WWF Ελλάς προκειμένου αυτές να προωθηθούν σε Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Επίπεδο.

Εθελοντές όλο το χρόνο στο πλευρό της WWF HellasΟμάδα Προγραμμάτων Πεδίου (ΠΠ)

Μια μοναδική εμπειρία που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας. Οι εθελοντές της ομάδας συμμετέχουν στα καλοκαιρινά προγράμματα εθελοντικής εργασίας και γνωρίζουν με τη δουλειά του WWF Ελλάς στο πεδίο (Δαδιά, Πίνδος, Ζάκυνθος κλπ). Τα προγράμματα αυτά διοργανώνονται κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και απευθύνονται σε άτομα ηλικίας 19-35 ετών. Αποτελούν σημαντική βοήθεια για τους τοπικούς συνεργάτες του WWF Ελλάς και περιλαμβάνουν: χάραξη μονοπατιών, ενημέρωση τουριστών, κατασκευή φωλιών για απειλούμενα είδη. Τον υπόλοιπο χρόνο η ομάδα αυτή συμμετέχει και σε άλλες δράσεις όπως δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς παραλιών.

Ομάδα Νομικής Υποστήριξης Πολιτών (ΝΥ)

Η Νομική Ομάδα εξετάζει τις καταγγελίες που λαμβάνουμε από πολίτες ή τοπικές οργανώσεις σχετικές με την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και υποστηρίζει τις προσπάθειες τους. Αποτελείται από εθελοντές, κυρίως νομικούς, περιβαλλοντολόγους και πολιτικούς μηχανικούς. Οι δραστηριότητες της περιλαμβάνουν: τη συλλογή και ταξινόμηση υλικού νομικού περιεχομένου, το σχολιασμό νομοσχεδίων περιβαλλοντικής φύσης, τη διαχείριση καταγγελιών, τη συνεργασία με τοπικές οικολογικές οργανώσεις. Τέλος παρέχει συμβουλές για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας στη χώρα μας και πιέζει ώστε να εφαρμόζεται το Εθνικό και Κοινοτικό Περιβαλλοντικό Δίκαιο. Διαβάστε περισσότερα για τη Νομική Ομάδα Υποστήριξης Πολιτών.

Εθελοντές όλο το χρόνο στο πλευρό της WWF HellasΟμάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Ευαισθητοποίησης Παιδιών (Panda Club)

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα για το WWF Ελλάς. Εξειδικευμένοι συνεργάτες έχουν ετοιμάσει μία σειρά προγραμμάτων που απευθύνονται στα παιδιά, το μέλλον δηλαδή του πλανήτη. Η εθελοντική αυτή ομάδα αναλαμβάνει την παρουσίαση των προγραμμάτων του WWF σε σχολεία, σχολές, κατασκηνώσεις, πνευματικά κέντρα και συναφείς φορείς με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού. Επίσης πραγματοποιεί εκδηλώσεις, όπως παιδικό θέατρο και μουσικοχορευτικά δρώμενα που έχουν σχέση με την προστασία της φύσης.

Διάλεξε την ομάδα εθελοντικής εργασίας που ταιριάζει περισσότερο στις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σου, συμπλήρωσε και στείλε την αίτηση εθελοντικής εργασίας που θα βρείς εδώ και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σου. Βοήθησε έμπρακτα το έργο του WWF και «γίνε συμμέτοχος στη λύση!».

Περισσότερες πληροφορίες: Τζένη Λαζάρου: Συντονίστρια Συλλογικών Δράσεων & Εθελοντών, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 210 3314893

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr