Το εστιατόριο ΤΟ ΣΤΑΧΥ, στο ELEFSINA HOTEL, επιστρέφει στις... ρίζες του παρουσιάζοντας ένα εξ' ολοκλήρου νέο μενού βασισμένο σε οικείες γεύσεις παράδοσης, με αναφορές σε όλη την Ελλάδα. Έτσι από φέτος, απολαμβάνουμε εξαιρετικά πιάτα βασισμένα σε συνταγές και υλικά της ελληνικής θάλασσας και υπαίθρου, παρουσιασμένα ωστόσο με τέτοιο τρόπο που μαρτυρούν τη δημιουργικότητα του chef Αντώνη Μελά, τόσο στην εκτέλεση όσο και στην εμφάνιση.



«Συναντηθείτε για πρώτη φορά» με τα Ορεκτικά του καταλόγου όπως Σουβλάκι Ταλαγάνι με τοματίνια Σαντορίνης και λάδι δυόσμου σερβιρισμένο με πιτούλες, Γραβιέρα Κρήτης παναρισμένη από αλεύρι ολικής με μαρμελάδα κυδώνι, Χταπόδι Ποσέ με λεμόνι και γλυκάνισο σερβιρισμένο με αφράτο πουρέ ρεβιθιού και Γαρίδες Σχάρας με ψητή μαραθοριζα και ζελεδάκια ούζου.

Το εστιατόριο ΤΟ ΣΤΑΧΥ είναι ένας ευχάριστος χώρος, ζεστός και ατμοσφαιρικός, ενώ το πολύ εξυπηρετικό προσωπικό δίνει τη δική του ευχάριστη νότα.

Ανακαλύψτε τη νοστιμιά που κρύβουν πλούσιες Σαλάτες όπως αυτή με Δύο Ειδών Φακή, ψητά τοματίνια και μαστέλο Χίου με πετιμέζι Βαλσάμικο, η Χειμωνιάτικη Σαλάτα με εσκαρόλ, σύγκλινο Μάνης, μανιτάρια σχάρας, ξύσμα μανούρι και vinegraitte πορτοκάλι ενώ στη συνέχεια μπορείτε να γευτείτε εξαιρετικής ποιότητας ζυμαρικά και ριζότο όπως Ριζότο Κολοκυθιού με φρέσκο κρεμμυδάκι και γραβιέρα και Σπαγγέτι Ολικής με φρέσκια τομάτα, ανθότυρο και λάδι βασιλικού.



Αυτή τη χρονιά στο εστιατόριο Το Στάχυ θα ανακαλύψετε προτάσεις για κρεατικά και ψάρια στη σχάρα που θα σας ενθουσιάσουν. Επιλέξτε ένα καλοψημένο Φιλέτο Μόσχου μαριναρισμένο σε βανίλια και πορτοκάλι με πουρέ φασολιού και σάλτσα παλαιωμένου ξυδιού, Κοτόπουλο σε Κρούστα Λεμονιού με πράσινη σαλάτα και κρύα σάλτσα γιαουρτιού, Ψαρονέφρι Μαρινέ σε μπαχαρικά και μαύρη ζάχαρη με τραχανά σταρένιο και λαδοτύρι γκρατινέ και γυρίστε πίσω το χρόνο, στην «κουζίνα της γιαγιάς» απολαμβάνοντας Κεμπάπ Αρνίσιο με πουρέ ρεβίθι και σάλτσα χαρίσα αλλά και Φιλέτο Μπακαλιάρου στο φούρνο σε στρώμα λαχανικών με τομάτα και φρέσκια ρίγανη, σερβιρισμένο με ζεστό ταμπουλέ.

Επιμένουμε Ελληνικά... και στο κρασί!

Χταποδάκι ποσέ και μεζέδες για ούζο και κρασί, ανοίγουν την όρεξη

Αναζητήστε την ιδανική ετικέτα που θα συνοδεύσει το γεύμα ή το δείπνο σας, μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη λίστα κρασιών του εστιατορίου, η οποία σας δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε την επιλογή σας, βάσει γεωγραφικής κατανομής των ετικετών. Με αυτόν τον τρόπο, οι φίλοι του οίνου και οι επισκέπτες του εστιατορίου, θα έχουν μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουν και να... «περιηγηθούν» νοερά σε σημαντικές πτυχές του ελληνικού αμπελώνα, απολαμβάνοντας τον πλούτο και τα αρώματά του.


Γνωρίστε τις προτάσεις των παραγωγών λευκών κρασιών από την περιοχή της Αττικής και Στερεάς Ελλάδας όπως το Εργαστήρι Παπανικολάου που αντιπροσωπεύει ο Τοπικός Οίνος από Trebbiano και το Κτήμα Εύχαρις με τον Τοπικό Οίνο Γερανείων από Ασύρτικο & Chardonnay. Από την Πελοπόννησο τη Μαντινεία Τσέλεπου (Ο.Π.Α.Π. Μαντινεία από Μοσχοφίλερο), τη Μονεμβασιά & Ασύρτικο Μωραΐτη (Τοπικός Οίνος Αιγαιοπελαγίτικος από Μονεμβάσια και Ασύρτικο) και τη Μαλαγουζιά Αντωνόπουλου (Αχαϊκός τοπικός οίνος από Μαλαγουζιά).

Η Νησιώτικη Ελλάδα παρουσιάζεται μέσα από τη Λημνία Γη (Ο.Π.Α.Π. Λήμνος από Μοσχάτο Αλεξανδρείας), το Κτήμα Αργυρού Βαρέλι (O.Π.Α.Π. Σαντορίνη από Ασύρτικο, Αθήρι και Αϊδάνι) και την αξιολάτρευτη Ρομπόλα Gentilini (O.Π.Α.Π. Κεφαλληνίας από Ρομπόλα) ενώ η Βόρειος Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από το Κτήμα Ζανδέ λευκό (Τοπικός Οίνος Βελβεντoύ από Chardonnay και Malvazia Aromatica), Όβηλος Βιβλία Χώρα (Τοπικός Οίνος Παγγαιορείτικος από Semillon και Ασύρτικο), Κτήμα Βίβλια Χώρα λευκό (Τοπικός Οίνος Παγγαιορείτικος από Sauvignon Blanc και Ασύρτικο) και το Κτήμα Γεροβασιλείου λευκό (Τοπικός οίνος Επανομής από Μαλαγουζιά & Ασύρτικο).

Γνωρίστε εξαιρετικά κόκκινα κρασιά από την περιοχή της Μακεδονίας όπως το Syrah Nίκος Λαζαρίδης (Τοπικός Οίνος Παγγαιορείτικος από Syrah), Γιαννακοχώρι του Κυρ Γιάννη (Τοπικός οίνος Ημαθίας από Ξινόμαυρο και Merlot), Chateau Julia Merlot Κ. Λαζαρίδης (Τοπικός Οίνος Δράμας από Merlot), Κτήμα Άλφα (Τοπικός Μακεδονικός Οίνος από Syrah, Ξινόμαυρο, Merlot), Νάουσα Διαμαντάκου (Ο.Π.Α.Π. Νάουσα από Ξινόμαυρο) και Άβδηρος Ερυθρός, Κτήμα Βουρβουκέλη (Τοπικός Οίνος Αβδήρων από Λημνιό, Cinsaut και Παμίτη). Οι Ήπειρος, Θεσσαλία και Στ. Ελλάδα ενθουσιάζουν με το Χατζημιχάλη Cabernet Sauvignon (Τοπικός Οίνος Κοιλάδας Αταλάντης από Cabernet Sauvignon), Ραψάνη Επιλεγμένος (O.Π.Α.Π. Ραψάνη από Ξινόμαυρο, Σταυρωτό και Κρασάτο) και Επτά Ρίζες, Κτήμα Χατζή (Τοπικός Οίνος Φλώρινας από Ξινόμαυρο, Syrah και Merlot).

Τεσσάρων αστέρι καμάρι της Ελευσίνας, ένα ξενοδοχείο πραγματική έκπληξη!Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα κρασιών του εστιατορίου ΤΟ ΣΤΑΧΥ, περιλαμβάνει εξαιρετικές ετικέτες με έμφαση σε κρασιά από ξεχασμένες γηγενείς ποικιλίες όπως το Παμίτι & Syrah, στην ετικέτα Ροζέ Άβδηρος του Κτήματος Βουρβουκέλη από τα Άβδηρα Ξάνθης – το Πρεκνιάρικο, στην ετικέτα Πρεκνάδι Διαμαντάκος από την Ημαθία - Μαυροτράγανο, το Μαυρουδί και Λήμνιο, στην ετικέτα Ερυθρός Άβατον Κτήμα Γεροβασιλείου, από τη Μακεδονία που αναβίωσαν με φροντίδα, μικροί, τοπικοί έλληνες παραγωγοί στους αμπελώνες τους.

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ... ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Σε ένα μοντέρνο και πολυτελές περιβάλλον, εμπνευσμένο από τα χρώματα του καρπού της γης, το εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας ΤΟ ΣΤΑΧΥ, ολοκληρώνει τρία επιτυχημένα χρόνια γεμάτα γεύσεις, μυρωδιές και γαστριμαργικές εκδηλώσεις.

Ώρες λειτουργίας: 12:30 το μεσημέρι – 12:00 το βράδυ / Δήμητρος 55 & Ρήγα Φεραίου, Τηλ. 210 5589700

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr