Ο Ελληνικός ποιμενικός είναι μια από τις δύο γνήσιες ελληνικές φυλές σκύλων που έχουν επιβιώσει από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Γενναίος, πιστός και δυνατός εξασφαλίζει την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και άγριας ζωής στην ελληνική φύση. Στο Κέντρο Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου, στην Αγραπιδιά της Φλώρινας ζουν 11 ελληνικοί ποιμενικοί σκύλοι. Οι σκύλοι αυτοί αποτελούν το δυναμικό που χαρίζει στους έλληνες κτηνοτρόφους την αποτελεσματική προστασία που χρειάζονται για τα κοπάδια τους. Οι σκύλοι αυτοί αποτελούν την αναπαραγωγική δύναμη για τη διατήρηση, αναγνώριση και εξέλιξη της φυλής τους.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ χρειάζεται την οικονομική και ηθική υποστήριξη ευαισθητοποιημένων πολιτών για να συνεχίσει να χαρίζει κουτάβια στους κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών, για να συνεχίσει τις προσπάθειές του για την αναγνώριση της φυλής του Ελληνικού Ποιμενικού από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία, για να συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του Κέντρου Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου.

Υιοθεσία ποιμενικού

Μέχρι σήμερα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει χαρίσει περισσότερους από 500 ελληνικούς ποιμενικούς σε κτηνοτρόφους ορεινών περιοχών. Με τη συμβολική υιοθεσία θα γίνεις κηδεμόνας ενός από τους 11 ποιμενικούς του Κέντρου! Υιοθετώντας την Αύρα, το Βέλιο, τη Λέαινα, τον Στράτη, τη Λίζα, τη Νίτα, τον Φίλιππο, τη Μούσα, την Πανδώρα, τον Πύρρο ή τη Φιόνα καλύπτετε μέρος του κόστους διαβίωσης, περίθαλψής και εκπαίδευσής τους.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της υιοθεσίας θα λάβεις έναν προσωπικό ενημερωτικό φάκελο ο οποίος περιλαμβάνει: το πιστοποιητικό υιοθεσίας με πληροφορίες για το χαρακτήρα και την ιστορία του ποιμενικού σκύλου πριν έρθει στο Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, μία φωτογραφία του σκύλου που θα υιοθετήσεις, την κάρτα κηδεμόνα, CD με το ντοκιμαντέρ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ όπου μπορείς να ενημερωθείς για τις δράσεις και το έργο μας μέσα από ένα σύντομο βίντεο, ευχαριστήρια επιστολή από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για την έμπρακτη υποστήριξη που μας παρέχεις, ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τη ζωή του σκύλου στο Κέντρο. Για το λόγο αυτό θα λαμβάνετε το μηνιαίο newsletter με τα νέα του Αρκτούρου και κάθε έξι μήνες νέα για την εκπαίδευση και φωτογραφικό υλικό για το σκύλο που θα υιοθετήσετε.

Οι κηδεμόνες δικαιούνται:

Ξενάγηση από συνεργάτες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στα καταφύγια Λύκου και Αρκούδας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Περιβαλλοντικό Κέντρο ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο

Ενημέρωση από τους ξεναγούς στη διάρκεια της επίσκεψης για το χαρακτήρα και τις συνήθειες του σκύλου που θα υιοθετήσεις
10% έκπτωση στα αναμνηστικά είδη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για όλες τις αγορές σας από το κατάστημά μας στη Θεσσαλονίκη (Ρογκότη 3), στα καταφύγια και στο eshop

Πώς θα γίνεις κηδεμόνας;

Το μόνο που χρειάζεται για την υιοθεσία ενός σκύλου είναι η οικονομική σου συνδρομή. Το κόστος ανέρχεται σε 100€ το χρόνο.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΩ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ (CLICK ΕΔΩ)

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr