alternative20energy20lightbulb

«Ξεπερνάμε τον εαυτό μας» είναι το σύνθημα της Ώρας της Γης 2011. Οι προτεινόμενες δράσεις είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα... Υλοποιήστε τις πιο κάτω συμβουλές και δείτε άμεσα οφέλη στα οικονομικά του σπιτιού σας (εξοικονόμηση τουλάχιστον 500€ ετησίως). Καλή επιτυχία!

Laughing Μειώστε τη χρήση κλιματιστικού κατά 2 ώρες την ημέρα. Θα εξοικονομήσετε τουλάχιστον 30 € τον χρόνο.

Laughing Μειώστε κατά 1οC τον θερμοστάτη της κεντρικής θέρμανσης και μην ξεπερνάτε τους 19 – 20οC. Υπολογίστε ότι θα εξοικονομήσετε τουλάχιστον 10% ενέργεια. Αν για παράδειγμα, καταναλώνετε 1000 € τον χρόνο για θέρμανση, τότε θα κερδίσετε 100 €.

Laughing Αλλάξτε συνήθειες στο πλύσιμο των ρούχων. Αν αλλάξετε δυο πλύσεις μηνιαίως από τους 60ο στους 40οC, τότε θα εξοικονομήσετε περίπου 30 € ετησίως.

Laughing Όταν δεν χρησιμοποιείτε την τηλεόραση, το DVD ή το στερεοφωνικό, μην τα αφήνετε στο stand by, αλλά αντίθετα κλείστε τα από τον κεντρικό διακόπτη. Θα εξοικονομήσετε περίπου 15 € τον χρόνο.

Laughing Αν έχετε πολυμελή οικογένεια και μαγειρεύετε συχνά στο μεγάλο μάτι της κουζίνας, προτιμήστε χύτρα ταχύτητας. Εξοικονομείτε 60-80% της ενέργειας, πράγμα που θα σας επιτρέψει να γλιτώσετε έως και 75 € ετησίως.

Laughing Κάντε συχνά απόψυξη στο ψυγείο σας. Ένα στρώμα πάγου πάχους 5 χιλιοστών αυξάνει την κατανάλωση ρεύματος κατά περίπου 30%. Αποψύξτε λοιπόν και κερδίστε περίπου 10 € ετησίως.

Laughing Αντικαταστήστε 5 λάμπες με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Η απόσβεση των χρημάτων θα γίνει γρήγορα και θα εξοικονομείτε 15 € ετησίως.

Laughing Χρησιμοποιήστε ηλιακό αντί για ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Θα γλιτώνετε τουλάχιστον 150 € ετησίως.

Laughing Όταν έρθει η ώρα να αλλάξετε το ψυγείο σας, προτιμήστε ψυγείο ενεργειακής απόδοσης Α. Θα εξοικονομείτε περίπου 15-40 € ετησίως.

Πηγή: WWF Hellasklima1



Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr