Aν δεν καταφέρατε να βρεθείτε στο ετήσιο Φεστιβάλ Σοκολάτας της Φλωρεντίας, το Φεβρουάριο, τότε έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τον σοκολατένιο κόσμο της Τοσκάνης, μέσα από γλυκιές διαδρομές στην ιστορία της σοκολάτας και των διάσημων σοκολατοποιών της Φλωρεντίας, συμμετέχοντας σε ένα τουρ ειδικά αφιερωμένο στους λάτρεις της Μαύρης Θεάς!

Η Τοσκάνη και συγκεκριμένα η περιοχή της Φλωρεντίας είχε ένα σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή και διάδοση της σοκολάτας στην Ιταλία και λέγεται ότι εισήχθη στη χώρα από τον Φλωρεντίνο F. D'Antonio Carletti, το 1606. Στην αρχή ήταν ζεστό ρόφημα, με μορφή παχύρρευστης κρέμας και οι Μέδικοι λάτρεψαν αυτό το έδεσμα. Ο Cosimo III ανέθεσε σε ιδιωτικό επιστήμονα να δημιουργήσει ένα νέο μείγμα, μια συνταγή που φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό ως το «Κρατικό Μυστικό των Μεδίκων». Αυτή η ιδιαίτερη συνταγή, με άρωμα γιασεμιού, με την ονομασία η Συνταγή του Μεγάλου Δούκα, έχει παραχθεί από την οικογένεια Vestri και μπορείτε να τη δοκιμάσετε στο εργαστήριό τους στη Φλωρεντία.

Επίσης, η επίσκεψη περιλαμβάνει ξενάγηση στο εργαστήριο Coccole e Cioccolato και επίδειξη και γευσιγνωσία, γεύμα στο εστιατόριο Gastone που φημίζεται για τα εκπληκτικά γλυκά του, δοκιμή σοκολάτας στο εργαστήριο Vestri και επίσκεψη στο εργοστάσιο παγωτού Procopio με ξενάγηση και φυσικά... δοκιμή! Από μπισκότα και σοκολατάκια, μέχρι πάστες και γλυκά ή ροφήματα και σοκολατοσυνθέσεις με διάφορες γεύσεις, το σίγουρο είναι ότι οι εραστές της Μαύρης Θεάς θα ζήσουν τον δικό τους παράδεισο!

♥ Οι τιμές ξεκινούν από 100 ευρώ για μια ημερήσια ομαδική ξενάγηση, μέχρι και 250 ευρώ, για ατομικές περιηγήσεις ολοήμερες ή μισής ημέρας, πάντα ανάλογα με την εποχή και τα περιλαμβανόμενα.

Ποιός θα σας οδηγήσει σε αυτό το τουρ; Μάθετε πληροφορίες από την PREMIUM CHOICE CMEUTA, την εταιρία διοργάνωσης εξειδικευμένων ταξιδίων σε όλο τον κόσμο. Τηλ. επικοινωνίας, 210-9947300-8 και www.premiumchoice.gr

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr