coppola-margherita6

Η Νότια Ιταλία υποδέχεται τον Μάρτιο με ένα νέο κατάλυμα- κόσμημα, που φέρει τη σφραγίδα του διάσημου σκηνοθέτη και παραγωγού της ταινίας "Ο Νονός", Francis Ford Coppola. Το Palazzo Margherita βρίσκεται στην περιοχή Basilicata της νότιας Ιταλίας, στη γοητευτική πόλη Bernalda, γενέτειρα του Agostino Coppola, παππού του Francis, ο οποίος εγκατέλειψε την όμορφη Ιταλική πόλη το 1904 για να βρει την τύχη του στην Αμερική.

Η 19ου αιώνα έπαυλη έχει πλήρως ανακαινιστεί σε συνεργασία με τον διάσημο Γάλλο σχεδιαστή Jacques Grange και προσφέρει μια πολυτελή και συνάμα αυθεντική Ιταλική εμπειρία, όπου οι φιλοξενούμενοι ανακαλύπτουν την άνεση και τη γαλήνη ενώ ταυτόχρονα αισθάνονται ότι βρίσκονται ανάμεσα σε φίλους και γείτονες και όχι περαστικοί τουρίστες σε μια απρόσωπη πόλη.

francis bedroom 2 2«Ποτέ δεν ονειρευόμουν ότι θα άνοιγα ένα ξενοδοχείο στην Ιταλία, πόσο μάλλον στη γεννέτειρα του παππού μου», δήλωσε ο Francis Ford Coppola, «ωστόσο, όταν αγόρασα και σχεδίασα το Palazzo Margherita για να καλώ φίλους και συγγενείς στο "σπιτικό μου" στην Ιταλία, ήξερα ότι έπρεπε να διαμορφώσω και να ενσωματώσω στοιχεία από την όμορφη πόλη μας στο χώρο».

Κτισμένο το 1892, το ανάκτορο αποτυπώνει την Ιταλική κομψότητα, με προσεγμένα δάπεδα και χειροποίητες τοιχογραφίες στις οροφές, με άγγιγμα Μαροκινής και Μπαρόκ τεχνοτροπίας. Όλα τα δάπεδα έχουν επενδυθεί με το αυθεντικό μάρμαρο στο οποίο εργάστηκαν ντόπιοι ζωγράφοι και τεχνίτες της περιοχής. 

francis bedroom at night 2

Τα δωμάτια βλέπουν σε μια κεντρική αυλή με ιδιωτικούς κήπους και μια κάπως απομονωμένη πισίνα. Διαθέτει επτά μεγάλες σουίτες και δύο δωμάτια κήπου, χώροι που μπορούν άνετα να παρομοιαστούν με έργα τέχνης, καθώς διαθέτουν εντυπωσιακά λουτρά και πολυτελή έπιπλα, υπέροχο εξοπλισμό άρτιας τεχνολογίας και είναι στολισμένα πάντα με λουλούδια. Πολλά από αυτά διαθέτουν μεγάλη βεράντα ή μπαλκόνι, με θέα στους κήπους που βρίσκονται εντός των τειχών του Palazzo.

Το δείπνο στο Palazzo Margherita είναι μια εξίσου μοναδική εμπειρία, με Ιταλούς σεφ να παρασκευάζουν σπιτικά φαγητά, δημιουργώντας χειροποίητα ζυμαρικά, πιάτα με κυνήγι ή ψάρια από τις κοντινές παραλίες, φρεσκοψημένο ψωμί και τοπικά τυριά. Είτε στους κήπους, είτε στο κομψό Cinecittà Bar είτε και στο δωμάτιο ή ακόμη και στην ίδια την κουζίνα, οι χώροι είναι ιδιαίτερα διαμορφωμένοι ώστε οι φιλοξενούμενοι να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε μια εξοχική κατοικία.

sophias bedroom 1 2Παρέχονται πισίνα, υπηρεσίες spa, αλλά και προβολές ταινιών μέσα από μια συλλογή 300 κλασικών Ιταλικών ταινιών.

Πέρα από την πόλη Bernalda, η Ματέρα, επίσης στην περιοχή Μπαζιλικάτα, προσφέρει δυνατότητες για πολλές εκδρομές, σε σπήλαια, ιστορικές επαύλεις, μουστεία, αλλά και παρθένες παραλίες.

Το Palazzo Margherita είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη συλλογή των βραβευμένων θερέτρων Coppola, στην οποία ανήκουν τα Blancaneaux Lodge και Turtle Inn στη Μπελίζ, το Jardin Escondido στην Αργεντινή και το La Lancha στη Γουατεμάλα.

Πληροφορίες: http://www.palazzomargherita.com/

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr