Ένας από τους τρόπους που επιλέγει να δραστηριοποιείται ο ΗΑΤΤΑ, είναι τα ταξίδια γνωριμίας (fam trips), μέσα από τα οποία δίνεται η δυνατότητα στα τουριστικά γραφεία να γνωρίσουν έναν τόπο και τους επαγγελματίες του, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για νέες επαγγελματικές γνωριμίες και συνεργασίες. Στα πλαίσια προαγωγής του ελληνικού τουρισμού διεξήγαγε 16 - 19 Μαϊου 2012 Fam Trip Tour Operator και Δημοσιογράφων από το ΚουβέϊτΜε άριστες εντυπώσεις από τη χώρα μας έφυγαν από την Ελλάδα οι tour operators και οι δημοσιογράφοι από το Κουβέιτ, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα 16-19 Μαΐου 2012, μετά από πρόσκληση του ΗΑΤΤΑ.

Ο ΗΑΤΤΑ διοργάνωσε ταξίδι γνωριμίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο στο Κουβέιτ, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και την Aegean Airlines, με σκοπό τη γνωριμία με τη χώρα μας και το άνοιγμα της αγοράς του Κουβέιτ. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή της πόλης της Αθήνας, τη Σαντορίνη και την Αίγινα και ενθουσιάστηκαν από το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Η αγορά του Κουβέιτ είναι αναπτυσσόμενη και αποτελεί ευκαιρία για τη σύναψη τουριστικών και επαγγελματικών συνεργασιών για τους Έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες. Σημαντικό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για την καθιέρωση έκτακτων απευθείας πτήσεων. Ήδη η Aegean Airlines ξεκινά στις 14 Ιουνίου απευθείας πτήσεις Αθήνα – Κουβέιτ σε συνεργασία με Tour operators του Κουβέιτ.
Στα πλαίσια του fam trip πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συνάντηση Β2Β των tour operators του Κουβέιτ με τα τουριστικά γραφεία - μέλη του ΗΑΤΤΑ, με σκοπό να συνάψουν επαγγελματικές συνεργασίες και να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Το προφίλ των ταξιδιωτών από το Κουβέιτ

Το Κουβέιτ είναι μία μικρή χώρα 3 εκ. κατοίκων, με πλούσια οικονομία. Ταξιδεύουν τα 2,5 εκ και πραγματοποιούν 3-4 ταξίδια το χρόνο. Επιπλέον στο Κουβέιτ, εργάζονται πολλοί ξένοι πολίτες, με ιδιαίτερα υψηλά εισοδήματα, οι οποίοι επίσης ταξιδεύουν σε πολλές χώρες και κυρίως στην Ευρώπη. Οι κάτοικοι του Κουβέιτ ταξιδεύουν όλο το χρόνο, με περιόδους αιχμής τους μήνες: Ιούνιο- Σεπτέμβριο (κύριες καλοκαιρινές διακοπές, διάρκειας 1 μήνα) και το Δεκέμβριο (χειμερινοί προορισμοί). Οι τουρίστες από το Κουβέιτ ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με βασικούς προορισμούς: τις αραβικές (χώρες τους Κόλπου) και ασιατικές χώρες, με έμφαση την Τουρκία, καθώς και την Ευρώπη (Αγγλία, Γερμανία, αλλά και Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, κ.α.). Τα ενδιαφέροντά τους είναι ο τουρισμός πολυτελείας, shopping, night life, τουρισμός υγείας- spa holidays, δραστηριότητες για παιδιά, διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις, κρουαζιέρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώνουν και για συνδυαστικούς προορισμούς.

Σχολιασμός του ΗΑΤΤΑ

Η Ελλάδα έχει πολύ μικρό ποσοστό από τους τουρίστες αυτούς. Πιστεύουμε, όμως, ότι μπορεί να προσελκύσει σημαντικό αριθμό τουριστών από το Κουβέιτ και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής. Οι ξένοι προσκεκλημένοι, έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό και την ανάπτυξη του τουρισμού από το Κουβέιτ, προς την χώρα μας. Ο ΗΑΤΤΑ ευχαριστεί όσους βοήθησαν στην διοργάνωση του fam trip: Τον Πρόξενο της Ελλάδας στο Κουβέιτ, κ. Σ. Κελετζή, τον ΕΟΤ, την Aegean Airlines, το Aegean Glory, το Ace Travel, το MidEast International Tours, το Damigos Tours, τα ξενοδοχεία Grand Resort Lagonissi και Athenaeum Intercontinental, καθώς και τα εστιατόρια Island και Διόνυσος.

Πηγή: http://www.hatta.gr/

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr