8ο Ελληνοτουρκικό Forum για τον ΤουρισμόΑς «κτίσουμε» τον τουριστικό παράδεισο της Ν.Α. Ευρώπης, ήταν το κεντρικό σύνθημα του 8ου Ελληνοτουρκικού Forum για τον Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε εχθές, 12 Οκτωβρίου 2011, στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιώργος Τελώνης αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία ΗΑΤΤΑ ΤURSAB (Association of Turkish Travel Agencies) που έχει αφετηρία το 1991, με πολλά και σημαντικά πεδία συνεργασίας. Τόνισε ότι θα πρέπει, από κοινού, σε συνεργασία και με τις λοιπές γειτονικές χώρες να προωθήσουμε τον τουρισμό της περιοχής μας, να "κτίσουμε" τον Τουριστικό Παράδεισο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, να πολλαπλασιάσουμε τα οφέλη από τον τουρισμό για τις χώρες μας και τους πολίτες μας. Ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτονται την Τουρκία υπερβαίνει τις 600.000 το χρόνο, ενώ οι αφίξεις Τούρκων Τουριστών είναι περιορισμένες. Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της TURSAB Mr. Ulusoy δήλωσε ότι οι Τούρκοι έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον να επισκεφθούν την Ελλάδα και ότι αν αρθούν οι δυσκολίες, που δημιουργεί η Visa Schengen, τότε τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά.

ΗΑΤΤΑ και TURSAB συμφώνησαν ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη των two center holidays από τις μακρινές τουριστικές αγορές. Είναι ο πιο σημαντικός τομέας που πρέπει να αναπτυχθεί από κοινού μια και γνωρίζουμε ότι οι τουρίστες από τις βασικές υπερπόντιες τουριστικές αγορές ενδιαφέρονται για συνδυασμό προορισμών και ποικιλία προϊόντων. Η μεγάλη πρόκληση είναι στις μέρες μας η τουριστική αγορά της Ασίας, η οποία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Σε πρώτη φάση οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην Κίνα και στην Ινδία. Σε δεύτερη φάση, να περιληφθούν η Ταϊβάν και η Κορέα, αλλά και άλλες τουριστικές αγορές κοινού ενδιαφέροντος. Παράλληλα θα μεθοδευθεί, από κοινού και όλο το πλέγμα της προβολής / προώθησης και πωλήσεων των προγραμμάτων αυτών.

Ο ΗΑΤΤΑ και η TURSAB δεσμεύτηκαν να αναλάβουν τις παρακάτω δράσεις, με την υποστήριξη των εθνικών αρχών τουρισμού:

- Τον σχεδιασμό κοινών προγραμμάτων για την ανάπτυξη της συνεργασίας με overseas αγορές σε πρώτη φάση Κίνα και Ινδία, μέχρι την άνοιξη του 2012. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθούν workshops μεταξύ των τουριστικών γραφείων των δύο χωρών, αλλά και με τη συμμετοχή συναδέλφων τους από τις τρίτες αυτές αγορές.

- Θα πραγματοποιηθούν επίσης, ταξίδια γνωριμίας των ξένων tour operators και τουριστικών γραφείων στην Ελλάδα και στην Τουρκία, όπου θα πραγματοποιηθούν και B2B συναντήσεις.

- Παράλληλα οι επαγγελματίες, θα μελετήσουν πρόσφορους τρόπους για την προβολή και προώθηση των προγραμμάτων αυτών.

Πηγή: www.hatta.gr

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr