Οι Amadeus και SIΤΑ φέρνουν στους επιβάτες τη δυνατότητα εντοπισμού των αποσκευών τους σε πραγματικό χρόνο.Η Amadeus, ο κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, συνεργάζεται με την SITA, τον ειδικό στην επικοινωνία αερομεταφορών και τεχνολογικών λύσεων, για να ενδυναμώσουν τους πελάτες του Amadeus Altea ώστε να προσφέρουν πληροφορίες εντοπισμού των αποσκευών σε πραγματικό χρόνο, καθώς επίσης και τη δυνατότητα παγκόσμιου συσχετισμού των αποσκευών με τους επιβάτες, μειώνοντας παράλληλα το κόστος που συνδέεται με την διαχείριση χαμένων αποσκευών.

To Altea Baggage Tracking βασίζεται στην ενσωμάτωση της κορυφαίας τεχνολογίας εντοπισμού αποσκευών της SITA με τις δυνατότητες εξυπηρέτησης επιβατών και αποσκευών του Amadeus Altea Departure Control. Το BagMessage της SITA είναι μια μοναδική υπηρεσία που χρησιμοποιείται από περισσότερες από 500 αεροπορικές εταιρίες και περίπου 200 μεγάλα αεροδρόμια και είναι η πιο ολοκληρωμένη πηγή πληροφοριών στην μετακίνηση αποσκευών παγκοσμίως. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι ένα μοναδικό περιβάλλον, το οποίο επιτρέπει στους επιβάτες να έχουν διαρκή πληροφόρηση για την πορεία των αποσκευών τους σε πραγματικό χρόνο μέσω πολλαπλών καναλιών.

"Το αεροδρόμιο αυτό καθεαυτό είναι από τους τελευταίους σταθμούς για την επίτευξη της "συνολικής ταξιδιωτικής εμπειρίας". Εάν οι αεροπορικές εταιρίες θέλουν να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόκληση και να ξεπεράσουν τα εμπόδια, είναι σημαντικό να επιλύσουν το πρόβλημα της διαχείρισης και απώλειας αποσκευών, ένα επίμονο πρόβλημα για τη βιομηχανία και ένα σημαντικό θέμα, που προκαλεί πονοκέφαλο στους επιβάτες. Είναι κατ'ουσίαν ένας τομέας όπου η τεχνολογία μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά και το όραμα των δύο εταιρειών (Amadeus και SITA) για τα αεροδρόμια είναι να προσφέρουν λύσεις με βάση την συνεργασία κα το διαμοιρασμό δεδομένων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, όπως είναι οι αεροπορικές εταιρίες, τα αεροδρόμια και οι υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης. Η συνεργασία μας με την SITA αποδεικνύει πως η εξειδικευμένη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει πραγματικές βελτιώσεις στην ταξιδιωτική εμπειρία", σχολίασε η κα Julia Sattel, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Airline IT της Amadeus.

Ο κ. Ilya Gutlin, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Λύσεων Αεροδρομίου της SITA δήλωσε: "Η κοινότητα των αερομεταφορών συνεργάζεται για να μειώσει τον αριθμό των αποσκευών που χάνονται. Η συνεργασία με την Amadeus αποτελεί ένα παράδειγμα του οράματος του Intelligent Airport της SITA και του τρόπου με τον οποίο η SITA βοηθά στη βελτίωση της εμπειρίας για τους επιβάτες. Το SITA BagMessage είναι το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα πληροφόρησης αποσκευών παγκοσμίως και στο μέλλον, όταν θα εφαρμοστεί η τεχνολογία της SITA, οι επιβάτες θα μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους πληροφόρηση για τις αποσκευές τους σε πραγματικό χρόνο."

Η πρώτη φάση θα καλύψει 54 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο και θα περιλαμβάνει την ενοποίηση της ενότητας Customer Management της πλατφόρμας Altea DCS και των συστημάτων διαχείρισης αποσκευών των αεροδρομίων, έτσι ώστε οι αποσκευές να μπορούν να εντοπιστούν από το σημείο που παραδίδονται στο check in και καθ'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την ενοποίηση με την ενότητα Flight Management της Altea DCS, ούτως ώστε να υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας πληροφοριών ακριβείας σχετικά με τις αποσκευές για τον έλεγχο και την εξισορρόπηση του βάρους αποσκευών.

Με το πέρασμα το χρόνου, η Amadeus και η SITA θα συνεργαστούν με τις ομάδες λειτουργίας των αεροδρομίων για να συνδέσουν περισσότερα συστήματα στο SITA BagMessage παγκοσμίως, ώστε να επιτύχουν μια ολοκληρωμένη μέθοδο εντοπισμού αποσκευών που θα μπορεί να εφαρμόζεται σε όλη την κοινότητα των αερομεταφορών.

Μέσα από το διαμοιρασμό πληροφοριών στο αεροδρόμιο, το Altea Baggage Tracking όχι μόνο θα βελτιώσει την ταξιδιωτική εμπειρία αλλά θα οδηγήσει και στην εξοικονόμηση πόρων. Σύμφωνα με το SITA's 7th Annual Baggage Report, παρά τις σημαντικές βελτιώσεις στη διαχείριση των αποσκευών τα τελευταία 4 χρόνια, 29,4 εκ. βαλίτσες καθυστέρησαν να φτάσουν στον προορισμό τους το 2010, το οποίο μεταφράζεται σε κόστος 2,94 δις δολαρίων για τις αεροπορικές εταιρίες. Η IATA έχει θέσει στόχο εξοικονόμησης 1,2 δις δολάρια για το 2012, το οποίο θα επιτευχθεί μέσω της αυτοεξυπηρέτησης για το baggage tagging και την ανάπτυξη λύσεων εντοπισμού αποσκευών, όπως το Altea Baggage Tracking.

Μια πρόσφατη μελέτη της Amadeus, με τίτλο Navigating the Airport of Tomorrow, περιλάμβανε μια έρευνα, που διενεργήθηκε από την JD Power, η οποία αποκάλυψε ότι πάνω από το 34% των επιβατών έχουν βιώσει προβλήματα με τις αποσκευές τους στην πιο πρόσφατη πτήση τους. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 37% των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι θα ήθελαν να χρησιμοποιούν τις φορητές τους συσκευές για να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τις αποσκευές τους σε πραγματικό χρόνο.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr