55+ Επιδοτούμενα προγράμματα για πιο... ώριμες ηλικίεςΈνα πρωτοποριακό πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά το 2010 στην Ισπανία, στα πλαίσια της στρατηγικής της αειφορίας του Σχεδίου για τον Ισπανικό τουρισμό: "Horizonte 2020" και της Προπαρασκευαστικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "Καλυψώ" για να ευνοηθούν οι πρωτοβουλίες του Κοινωνικού Τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Europe Senior Tourism και έχει αναπτυχθεί σε διεθνές επίπεδο με σκοπό την πώληση ταξιδιών στην Ισπανία τα οποία χρηματοδοτούνται εν μέρει από το ισπανικό κράτος κατά τις περιόδους μέσης και χαμηλής κίνησης.

Οι στόχοι του προγράμματος

55+ Επιδοτούμενα προγράμματα για πιο... ώριμες ηλικίεςΟι στόχοι που επιδιώκεται να επιτευχθούν από το πρόγραμμα Europe Senior Tourism είναι οι εξής:

1. Η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας της τουριστικής βιομηχανίας κατά την περίοδο της χαμηλής κίνησης αντιμετωπίζοντας το σοβαρό πρόβλημα της εποχικότητας που πλήττει τον κλάδο του τουρισμού στην Ευρώπη. Σκοπός η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

2. Να προάγει την απασχόληση μέσω ενεργών πολιτικών που θα έχουν θετικές επιδράσεις στην αγορά εργασίας.

3. Η συμβολή στη δημιουργία της έννοιας της ευρωπαϊκής ιθαγένειας. Ανταλλαγή πολιτισμών, ιδεών, κουλτούρας.

4. Η συμβολή στην ενεργή γήρανση του πληθυσμού. Συμμετοχή ατόμων που στην ηλικία 55+ αισθάνονται νέοι, υγιείς, δυνατοί, έχουν διάθεση για ζωή, χορό, εκδρομές, περπάτημα, θέλουν να ζήσουν όμορφες στιγμές κοντά σε φιλόξενους λαούς, απολαμβάνοντας εξαιρετική φύση, μνημεία και καλό φαγητό!

Σε ποιούς απευθύνεται

55+ Επιδοτούμενα προγράμματα για πιο... ώριμες ηλικίεςΤο πρόγραμμα απευθύνεται σε Ευρωπαίους πολίτες άνω των 55 ετών, οι οποίοι κατοικούν σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Σλοβακία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πολωνία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ιταλία, Αυστρία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Δανία, Γαλλία, Τσεχική Δημοκρατία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ιρλανδία. Θα μπορούν να ταξιδέψουν συνοδευόμενοι από δεύτερο πρόσωπο και με τους ίδιους όρους, ακόμη κι αν αυτό δεν πληροί τις προϋποθέσεις της ελάχιστης ηλικίας.

Ήδη, διανύουμε το δεύτερο χρόνο του προγράμματος, όπου η Ελλάδα κατέλαβε την 1η θέση ως αγορά- πομπός με συνολικά 15.254 τουρίστες, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 35% του συνόλου των συμμετεχόντων. 1.114 Έλληνες τουρίστες επέλεξαν να ταξιδέψουν στις Βαλεαρίδες Νήσους, ενώ 14.140 αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Ανδαλουσία. Οι Έλληνες μεγάλης ηλικίας βαθμολόγησαν τη σχέση ποιότητας-τιμής του προγράμματος με 8,48 στα 10.

Διαμονή

55+ Επιδοτούμενα προγράμματα για πιο... ώριμες ηλικίεςΤα προσφερόμενα ταξίδια προσφέρουν διαμονή 8 ημερών (7 διανυκτερεύσεις), 10 ημερών (9 διανυκτερεύσεις), 15 ημερών (14 διανυκτερεύσεις) και 29 ημερών (28 διανυκτερεύσεις).

Περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής, μετάβαση από το αεροδρόμιο προέλευσης στο ξενοδοχείο προορισμού και από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο προέλευσης, διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων, πλήρης διατροφή συμπεριλαμβανομένων των ποτών (νερό και κρασί), καθημερινό πρόγραμμα ψυχαγωγίας, δύο εκδρομές στην περιοχή και ασφάλεια ταξιδίου.

Τιμές: Η τιμή του βασικού πακέτου είναι 420€

Προορισμοί: 2010/2011, 1 Οκτωβρίου - 30 Απριλίου 2011 (96.000 θέσεις)

Ανδαλουσία: Κόστα ντελ Σολ – Κόστα ντε λα Λουθ – Γρανάδα και Αλμερία. To όμορφο τοπίο, το ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο και το ήπιο κλίμα εγγυώνται αξέχαστες διακοπές και το χειμώνα. Η Ανδαλουσία προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες να χαρείτε τον ελεύθερο χρόνο σας. Παραλίες, πολιτισμός, γαστρονομία, μουσική και λαογραφική παράδοση. Όλα για την ανάπαυση και την ψυχαγωγία!

Βαλεαρίδες Νήσοι: Μαγιόρκα-Μενόρκα-Ιμπίθα. Η ευρεία τουριστική τους προσφορά και η προνομιακή τους θέση κάνουν τις Βαλεαρίδες νήσους έναν από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο, ακόμη και το χειμώνα. Το ήπιο κλίμα συνοδεύει εκείνους που ανακαλύπτουν τα θέλγητρα αυτών των νησιών, μέσω των διαδρομών της, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της γαστρονομίας ή των προτάσεων για ποδήλατο, περπάτημα, βόλτες στις παραλίες και πλήθος εμπορικών επιλογών.

55+ Επιδοτούμενα προγράμματα για πιο... ώριμες ηλικίεςΚοινότητα της Βαλένθια: Μπενιντόρμ, Γκαντία και Πενισκόλα. Η Κοινότητα της Βαλένσια προσφέρει πληθώρα ευκαιριών: παραδοσιακά ψαροχώρια, γραφικά αγροτικά χωριά, κοσμοπολίτικες πόλεις για ξεκούραση στη φύση ή για να γευθείτε τη γαστρονομία της και τις γιορτές της σε ένα χαρούμενο περιβάλλον για όλες τις ηλικίες. Προικισμένα με πολιτισμό και ιστορία, τα χωριά και οι πόλεις της αποτελούν ένα ιστορικό και καλλιτεχνικό θησαυρό.

Οι θέσεις θα καταμεριστούν ως εξής: 60.000 στην Ανδαλουσία, 20.000 στις Βαλεαρίδες Νήσους και 16.000 στην Κοινότητα της Βαλένθια.

Επιδότηση: Οι κάτοικοι της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Σλοβακίας θα λάβουν επιδότηση 150€. Οι κάτοικοι της Αυστρίας, του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Δανίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, των Κάτω Χωρών, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας και της Σλοβενίας θα λάβουν επιδότηση ύψους 100 €.

Πληροφορίες: για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να μας στείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και θα σας φέρουμε σε επαφή με τα ταξιδιωτικά γραφεία που διοργανώνουν τις εκδρομές 2011.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr