Κωπηλατοδρόμιο του ΣχοινιάΜέσα σε ατμόσφαιρα γιορτής, με τους πολίτες να έχουν τον πρώτο λόγο, άνοιξε στο ευρύ κοινό το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, στο πλαίσιο της επιλογής Κυβέρνησης και ΥΠΠΟΤ να σταματήσουν τα Ολυμπιακά Ακίνητα να είναι κτήρια κουφάρια και να γεμίσουν ζωή, χάρη στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.

 

Στις εκδηλώσεις για το άνοιγμα του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου παραβρέθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο Υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Γιώργος Πουσσαίος και ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης κ. Γιάννης Πυργιώτης. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής με τις οικογένειές τους καθώς και αθλητών και πρωταθλητών της κωπηλασίας, του κανόε-καγιάκ και του Μαραθωνίου. Ο κος Παύλος Γερουλάνος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του κωπηλατοδρομίου, και να συζητήσει με κατοίκους και αθλητές.

Κωπηλατοδρόμιο του ΣχοινιάΤο κωπηλατοδρόμιο άνοιξε τις πύλες του ως οργανωμένος χώρος αναψυχής και άθλησης με σκοπό να γίνει πιλότος της προσπάθειας για απόδοση των ολυμπιακών ακινήτων προς χρήση από τους Έλληνες πολίτες. Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, μιλώντας στους παρευρισκομένους απηύθυνε χαιρετισμό, επισημαίνοντας ότι το άνοιγμα του κωπηλατοδρομίου του Σχινιά στο κοινό είναι μόνο η αρχή μιας σειράς ενεργειών που προετοιμάζουν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού με στόχο τη μεταολυμπιακή αξιοποίηση των ολυμπιακών Ακινήτων. Είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου που περιλαμβάνει παρεμβάσεις στον Άγιο Κοσμά, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ελληνικού, στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, στον Ολυμπιακό Πόλο του Φαλήρου, στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν οι «μαύρες τρύπες» στον αστικό ιστό που δημιουργήθηκαν από την εγκατάλειψη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Να επιστρέψουν με διάφορους τρόπους οι χώροι αυτοί στους πολίτες και να αποτελέσουν πηγές ανάπτυξης για την πόλη.
Το Κωπηλατοδρόμιο μετασχηματίζεται σε ένα σύγχρονο πάρκο, που θα συνδυάζει τις λειτουργίες της ήπιας άθλησης και αναψυχής και θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να χαρούν έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους της Αττικής.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr