Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα

Η Ελλάδα επελέγη ως υποψήφια για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα. Η Υπουργός Εξωτερικών κα. Ράις έστειλε μια επιστολή στο Αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) με την οποία πρότεινε την Ελλάδα για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων του DHS επισκέφθηκε την Ελλάδα για μία επίσημη τεχνική εξέταση της υποψηφιότητας της Ελλάδα. Αυτές είναι σημαντικές εξελίξεις, αλλά προς το παρόν οι Έλληνες χρειάζονται ακόμη βίζα για να επισκεφθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πηγή: http://athens.usembassy.gov/vwp_gr.html

 

Η Ελλάδα και το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα

Έλληνες υπήκοοι και άλλοι υπήκοοι των εγκεκριμένων χωρών του VWP που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, τουρισμό ή περνούν διαμέσου της χώρας τράνζιτ με σκοπό να εισέλθουν στις ΗΠΑ για 90 ημέρες ή λιγότερο μπορεί να είναι κατάλληλοι για να ταξιδέψουν χρησιμοποιώντας το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα. Οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν βιομετρικό ηλεκτρονικό διαβατήριο που να ισχύει για έξι μήνες περισσότερο από την προτιθέμενη παραμονή τους. Θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει το διαδικτυακό Ηλεκτρονικό Σύστημα για Ταξιδιωτική Άδεια (ESTA) τουλάχιστον 72 ώρες πριν το ταξίδι σας.

Ποιος δεν είναι κατάλληλος για να ταξιδέψει στα πλαίσια του VWP;

• Όποιος δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις της «λίστας προϋποθέσεων» ή όποιος: • Έχει λάβει μια απάντηση ESTA που υποδεικνύει ότι πρέπει να υποβάλλει αίτηση για βίζα • Δεν έχει Ελληνικό ηλεκτρονικό-διαβατήριο με τσιπάκι • Σκοπεύει να εργασθεί στις Η.Π.Α. (είτε πληρωθεί, είτε όχι), συμπεριλαμβανομένης της εργασίας σαν δημοσιογράφος, αλλοδαπή εποχιακή ή προσωρινή παιδαγωγός (au-pair), εσωτερικός βοηθός (intern), μουσικός, κ.λ.π. • Σκοπεύει να μείνει στις Η.Π.Α. για διάστημα πέρα των 90 ημερών, ή • Σκοπεύει να παρακολουθήσει σχολείο ή πανεπιστήμιο στις Η.Π.Α., Άτομα που έχουν συλληφθεί, που πάσχουν από μεταδοτική ασθένεια ή που εκκρεμούν εις βάρος τους παραβάσεις μετανάστευσης στις Η.Π.Α. μπορεί να μην είναι κατάλληλα για να ταξιδέψουν χωρίς βίζα. Αυτοί οι ταξιδιώτες που στο παρελθόν η αίτησή τους για βίζα έχει απορριφθεί ή τους έχει αρνηθεί η είσοδος στις Η.Π.Α. είναι επίσης ακατάλληλοι για το VWP. 

Εάν σκοπεύετε να μείνετε στις Η.Π.Α. για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από 90 ημέρες, θα πρέπει να ταξιδέψετε με ισχύουσα βίζα. Το VWP μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ταξιώτες που θα παραμείνουν στις Η.Π.Α. 90 ημέρες ή λιγότερο. Δεν μπορείτε να λάβετε παράταση της παραμονής σας στα πλαίσια του VWP.

Όσοι έχετε ισχύουσα βίζα στο παλιό Ελληνικό σας διαβατήριο, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να ταξιδέψετε, με την προϋπόθεση ότι θα ταξιδέψετε με το παλιό διαβατήριο που περιέχει την ισχύουσα βίζα μαζί με το νέο βιομετρικό διαβατήριο και το βιογραφικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία και τόπος γέννησης, κλπ.) είναι τα ίδια (πανομοιότυπα) και σωστά και στα δύο έγγραφα. Δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε ESTA εάν ταξιδεύετε με ισχύουσα βίζα.

Οι Έλληνες υπήκοοι μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ είτε με έγκυρη βίζα ή με εγκεκριμένη ESTA χρησιμοποιώντας διαβατήριο που ισχυεί για λιγότερο από έξι (6) μήνες. Παρακαλούμε σημειώστε ότι η εγκεκριμένη ESTA θα λήγει είτε μαζί με το διαβατηρίο σας ή σε δύο χρόνια, όποιο συμβεί πρώτο.

Πληροφορίες: http://athens.usembassy.gov

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr