Η Lufthansa, ως η πρώτη αεροπορική εταιρία παγκοσμίως, διεξήγαγε μακροχρόνιες δοκιμές με βιοκαύσιμα σε προγραμματισμένες πτήσεις το 2011. Στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «burnFAIR», η εταιρία πραγματοποιούσε οκτώ πτήσεις καθημερινά μεταξύ Αμβούργου και Φρανκφούρτης με αεροσκάφος Airbus A321, με κινητήρα που τροφοδοτούνταν κατά το ήμισυ από μείγμα βιοκαυσίμων και συμβατικών καυσίμων. Συμπερασματικά, οι δοκιμές απέδειξαν ότι τα βιοκαύσιμα μπορούν, όπως είναι αναμενόμενο, να χρησιμοποιηθούν χωρίς προβλήματα στις πτητικές επιχειρήσεις. Μετά τις επιτυχείς δοκιμές, στόχος είναι η συμβατότητα, η διαθεσιμότητα, η βιωσιμότητα και η πιστοποίηση των πρώτων υλών βιοκαυσίμων.Η Lufthansa κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Περιβάλλον» στα πλαίσια των Strategy Awards που απονέμονται από το διακεκριμένο βρετανικό περιοδικό «Airline Business». Το βραβείο απονεμήθηκε στον Όμιλο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το περιοδικό, στο Honorable Society Lincoln's Inn στο Λονδίνο, στις 8 Ιουλίου 2012.

Το σώμα των ανεξάρτητων κριτών που αποτελούνταν από έγκριτους ειδικούς της βιομηχανίας δήλωσε ότι το βραβείο απονεμήθηκε στη Lufthansa ιδιαίτερα για τον πρωτοπόρο ρόλο της στη δοκιμή και την εφαρμογή βιοσυνθετικών καυσίμων στην αεροπορική βιομηχανία.

Η Lufthansa, ως η πρώτη αεροπορική εταιρία παγκοσμίως, διεξήγαγε μακροχρόνιες δοκιμές με βιοκαύσιμα σε προγραμματισμένες πτήσεις το 2011. Στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «burnFAIR», η εταιρία πραγματοποιούσε οκτώ πτήσεις καθημερινά μεταξύ Αμβούργου και Φρανκφούρτης με αεροσκάφος Airbus A321, με κινητήρα που τροφοδοτούνταν κατά το ήμισυ από μείγμα βιοκαυσίμων και συμβατικών καυσίμων.

Συμπερασματικά, οι δοκιμές απέδειξαν ότι τα βιοκαύσιμα μπορούν, όπως είναι αναμενόμενο, να χρησιμοποιηθούν χωρίς προβλήματα στις πτητικές επιχειρήσεις. Μετά τις επιτυχείς δοκιμές, στόχος είναι η συμβατότητα, η διαθεσιμότητα, η βιωσιμότητα και η πιστοποίηση των πρώτων υλών βιοκαυσίμων.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο εκ μέρους του Ομίλου, ο Joachim Buse, Lufthansa Vice President Aviation, δήλωσε τα εξής: "Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με αυτή τη διάκριση και θα συνεχίσουμε σταθερά την πορεία αυτή. Η βιοσυνθετική κηροζίνη έχει, με επιτυχία, περάσει αυστηρές διαδικασίες ελέγχου και έχει αποδείξει την καταλληλότητά της για καθημερινή χρήση."

Ο Όμιλος Lufthansa αποδεικνύει την ευθύνη του απέναντι στο κλίμα και το περιβάλλον με τη συμμετοχή του σε ποικίλα προγράμματα. Αυτά περιλαμβάνουν τις προσπάθειές του για βελτίωση της αποδοτικότητας των καυσίμων μέσω εκσυγχρονισμού του στόλου και αποτελεσματικότερου σχεδιασμού προγράμματος πτήσεων, καθώς και την υποστήριξη διάφορων προγραμμάτων κλιματικής προστασίας, ή την εφαρμογή μελετών που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση.

Ο Όμιλος Lufthansa παρουσιάζει επίσης την εταιρική κοινωνική ευθύνη του με χιλιάδες δράσεις, όπως την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Άλλος ένας τομέας στον οποίο η Lufthansa εφαρμόζει προγράμματα κοινωνικής δράσης είναι η υποστήριξη πρωτοβουλιών για την προστασία επαπειλούμενων ειδών. Το εύρος και η έκταση της περιβαλλοντικής δέσμευσης του Ομίλου επιβραβεύτηκαν στις 21 Ιουνίου 2012, με το Βραβείο Eco-Aviation από το Αμερικανικό περιοδικό Air Transport World.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr