Η νέα Βασίλισσα των Ουρανών έφτασε στη Φρανκφούρτη. Σήμερα, η Lufthansa έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρία στον κόσμου που παρέλαβε ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 747-8. Μετά την παράδοσή του, στο εργοστάσιο της Boeing στο Έβερετ, Ουάσινγκτον, το νέο “Jumbo” με αριθμό νηολόγησης D-ABYA πραγμαποίησε «touch and go» στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, όπου βρίσκεται η βάση της Lufthansa Technik, πριν πετάξει προς τη μελλοντική βάση του στη Φρανκφούρτη, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια. Την 1η Ιουνίου, η πρώτη στον κόσμο επιβατική πτήση Boeing 747-8 θα αναχωρήσει από τη Φρανκφούρτη με αριθμό πτήσης LH 418 και προορισμό τον Διεθνή Αερολιμένα Dulles της Ουάσινγκτον, πρωτεύουσας των ΗΠΑ.Η νέα Βασίλισσα των Ουρανών έφτασε στη Φρανκφούρτη. Σήμερα, η Lufthansa έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρία στον κόσμου που παρέλαβε ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 747-8. Μετά την παράδοσή του, στο εργοστάσιο της Boeing στο Έβερετ, Ουάσινγκτον, το νέο "Jumbo" με αριθμό νηολόγησης D-ABYA πραγματοποίησε «touch and go» στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, όπου βρίσκεται η βάση της Lufthansa Technik, πριν πετάξει προς τη μελλοντική βάση του στη Φρανκφούρτη, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια.


Την 1η Ιουνίου, η πρώτη στον κόσμο επιβατική πτήση Boeing 747-8 θα αναχωρήσει από τη Φρανκφούρτη με αριθμό πτήσης LH 418 και προορισμό τον Διεθνή Αερολιμένα Dulles της Ουάσινγκτον, πρωτεύουσας των ΗΠΑ.

«Αναμένουμε με ανυπομονησία να καλωσορίσουμε το Boeing 747-8 Intercontinental στο στόλο μας μεγάλου βεληνεκούς. Στο μέλλον θα προσφέρουμε στους πελάτες μας που θα επιβαίνουν σε αυτό το ολοκληρωτικά καινούριο αεροσκάφος μεγάλου βεληνεκούς μια αποκλειστική ταξιδιωτική εμπειρία και την άνεση της νέας μας Business Class. Το Boeing 747-8 χαρακτηρίζεται από χαμηλότερες εκπομπές θορύβων, μικρότερη κατανάλωση καυσίμων και σημαντικά μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό μας διευκολύνει να συνδυάζουμε τη μέγιστη άνεση με την βιωσιμότητα», δήλωσε στα πλαίσια της μεγάλης δεξίωσης που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ο κύριος Carsten Spohr, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Lufthansa.

«Είμαστε υπερήφανοι που γιορτάζουμε αυτή τη σημαντική ημέρα -ορόσημο μαζί με τη Lufthansa, συνεργάτη μας για περισσότερα από 50 χρόνια και πρώτο πελάτη για το νέο 747-8 Intercontinental,» δήλωσε η Elizabeth Lund, Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια των Εμπορικών Αεροσκαφών 747, Boeing. «Η Lufthansa εχει συμβάλλει σημαντικά σε αυτό το νέο και αποδοτικό αεροσκάφος και οι πελάτες της θα βιώσουν ένα νέο επίπεδο άνεσης εντός του 747-8 Intercontinental, που είναι πραγματικά η Βασίλισσα των Ουρανών για τον 21ο αιώνα».

Το Boeing 747-8 είναι ένα εντελώς νέο αεροσκάφος που βασίζεται στα θετικά στοιχεία της σειράς Boeing 747 που εδώ και 40 χρόνια αποτελούν την κινητήρια δύναμη σε δρομολόγια μεγάλου βεληνεκούς για τη Lufthansa. Το αεροσκάφος διαθέτει σημαντικά βελτιωμένη αεροδυναμική και καινούρια ακροπτερύγια, ενώ παράλληλα παρουσιάζει αισθητές βελτιώσεις όσον αφορά την οικολογική αποδοτικότητα. Οι κινητήρες Gent GEnx-2B χρησιμοποιούν λιγότερα καύσιμα και επιτυγχάνουν μια σημαντική μείωση κατανάλωσης καυσίμων και εκπομπής CO2 ανά επιβάτη, που αγγίζει το 15%. Επιπλέον έχει μειωθεί κατά 30% οι εκπομπή θορύβου.Όταν το νέο 747-8 ξεκινήσει τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του την 1η Ιουνίου 2012, οι επιβάτες της Lufthansa θα έχουν την πρώτη ευκαιρία να βιώσουν τη νέα Business Class. Το νέο κάθισμα προσφέρει εξαιρετική άνεση για τους επιβάτες είτε σε κάθετη είτε σε ανακλινόμενη θέση, έξυπνες ρυθμίσεις, επιπλέον αποθηκευτικό χώρο και ατομικό σύστημα ψυχαγωγίας με μεγαλύτερες οθόνες 15 ιντσών. Με το άγγιγμα ενός κουμπιού, το κάθισμα μετατρέπεται σε άνετο κρεβάτι με οριζόντια επιφάνεια ύπνου μήκους 1,98 μ. Επίσης, το αεροσκάφος διαθέτει μια εντελώς νέα διαρρύθμιση καθισμάτων σε σχήμα "V". Τα δύο γειτονικά καθίσματα έχουν τοποθετηθεί γωνιακά το ένα με το άλλο κατά μήκος ενός κεντρικού άξονα. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά διπλασιάζεται η απόσταση μεταξύ των δύο καθισμάτων στο ύψος των ώμων, προσφέροντας στους επιβάτες της Business Class ακόμη μεγαλύτερη απομόνωση.

Για πρώτη φορά οι επιβάτες της Πρώτης Θέσης θα κάθονται στο μπροστινό τμήμα της κυρίως καμπίνας, το πιο ήσυχο τμήμα του αεροσκάφους. Στο B747-8, αυτή η περιοχή είναι εξαιρετικά ήσυχη χάρη στην εξωτερική μόνωση, τις ηχομονωτικές κουρτίνες που μειώνουν συγκεκριμένους θορύβους και τα ηχομονωτικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο δάπεδο του αεροσκάφους. Κάθε ένα από τα οκτώ καθίσματα της Πρώτης Θέσης μπορούν να μετατραπούν σε πλήρως επίπεδο κρεβάτι μήκους 2,07 μ. και πλάτους 80 εκ., διευκολύνοντας τους επιβάτες να απολαμβάνουν ένα βαθύ και χαλαρωτικό ύπνο. Με τη νέα Business Class, την αποκλειστική Πρώτη Θέση και τον φίνο σχεδιασμό των καθισμάτων της Οικονομικής Θέσης, το νέο Jumbo προσφέρει στους επιβάτες όλων των κατηγοριών θέσεων την απόλυτη ταξιδιωτική άνεση.

Το Boeing 747-8 είναι ένα εντελώς νέο αεροσκάφος που βασίζεται στα θετικά στοιχεία της σειράς Boeing 747 που εδώ και 40 χρόνια αποτελούν την κινητήρια δύναμη σε δρομολόγια μεγάλου βεληνεκούς για τη Lufthansa. Το αεροσκάφος διαθέτει σημαντικά βελτιωμένη αεροδυναμική και καινούρια ακροπτερύγια, ενώ παράλληλα παρουσιάζει αισθητές βελτιώσεις όσον αφορά την οικολογική αποδοτικότητα. Οι κινητήρες Gent GEnx-2B χρησιμοποιούν λιγότερα καύσιμα και επιτυγχάνουν μια σημαντική μείωση κατανάλωσης καυσίμων και εκπομπής CO2 ανά επιβάτη, που αγγίζει το 15%. Επιπλέον έχει μειωθεί κατά 30% οι εκπομπή θορύβου.

Το Boeing 747-8 έχει μήκος 76,3 μέτρα, 5,6 μ. μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, το Boeing 747-400. Το νέο Lufthansa Jumbo έχει δυναμικότητα 362 επιβατών: 8 στην Πρώτη Θέση, 92 στη θέση Business και 262 στην Οικονομική Θέση.

Μέχρι το 2015, η Lufthansa αναμένεται να παραλάβει 20 Boeing 747-8. Τα πρώτα 5 από αυτά πρόκειται να παραδοθούν φέτος και θα δρομολογηθούν σε πτήσεις από Φρανκφούρτη προς Ουάσινγκτον D. C, Νέο Δελχί, Μπανγκαλόρ, Σικάγο και Λος Άντζελες.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr