newboeing747-8-image1Η Boeing [NYSE: BA] και η Lufthansa παρέδωσαν το πρώτο αεροσκάφος διηπειρωτικών διαδρομών Boeing 747-8 με την πρώτη, προ της παράδοσης- δοκιμαστική πτήση του αεροσκάφους στην κεντρική βάση της Lufthansa στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, στις 6 Δεκεμβρίου 2011.

Το αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης στις 6 Δεκεμβρίου 2011, ύστερα από πτήση διάρκειας 9 περίπου ωρών από το Σιάτλ. Για την πτήση αυτή τρεις πιλότοι της Lufthansa εντάχθηκαν στο πλήρωμα των δύο πιλότων της Boeing. Η Lufthansa θα διεξάγει μια σειρά δοκιμών προκειμένου να βοηθήσει στην εξασφάλιση της ομαλής ενσωμάτωσης του νεότερου μέλους της οικογένειας αεροσκαφών τύπου 747 στις επιχειρήσεις της.

Εντός των εγκαταστάσεων της αεροπορικής εταιρίας καθώς και στους διαδρόμους του αεροδρομίου το προσωπικό συντήρησης και οι μηχανικοί θα δοκιμάσουν διάφορες διαδικασίες επίγειας διαχείρισης του 747-8 Intercontinental. Επιπλέον, τα πληρώματα θα ελέγξουν την λειτουργία του εξοπλισμού που φιλοξενείται εντός του αεροσκάφους. Αυτοί οι έλεγχοι θα βοηθήσουν τη Lufthansa να διασφαλίσει την ομαλή έναρξη των επιχειρήσεων τόσο για τα πληρώματα όσο και τους επιβάτες στις αρχές του 2012. 

newboeing747-8-image2

Το αεροπλάνο που πραγματοποιεί την επίσκεψη, γνωστό στη Boeing με τον κωδικό RC021, είναι ένα από τα τρία αεροσκάφη που συμμετείχαν στο στόλο δοκιμαστικών πτήσεων του 747-8 Intercontinental. Χρησιμοποιήθηκε ειδικά για να δοκιμαστούν τα εσωτερικά ηλεκτρικά συστήματα, όπως η θέρμανση, ο κλιματισμός, ο φωτισμός και τα συστήματα της καμπίνας, η κουζίνακλπ.

Το αεροσκάφος είναι βαμμένο λευκό, με το κυρίως σώμα του σε χρώμα γκρι και το ουραίο πτερύγιο σε μπλε χρώμα – που αποτελεί και το βασικό χρώμα της Lufthansa– και θα είναι το 5ο αεροσκάφος τύπου 747-8 Intercontinental που θα συμπεριληφθεί στο στόλο της Lufthansa, με την παράδοσή του το 2012. Η κατασκευή του πρώτου αεροσκάφους 747-8 Intercontinental που προορίζεται για τη Lufthansa ολοκληρώνεται στα εργοστάσια της Boeing στο Everett, Wash.

Το 747-8 Intercontinental παρέχει διψήφιο αριθμό βελτιώσεων στην εξοικονόμηση καυσίμων και στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά επιβάτη και εκπέμπει 30% λιγότερο θόρυβο από το 747-400. Το 747-8 Intercontinental δανείζεται εσωτερικά χαρακτηριστικά από το 787 Dreamliner, που περιλαμβάνουν νέες, καμπυλόσχημες εσωτερικές επιφάνειες και αρχιτεκτονική διαρρύθμιση που προσφέρει στους επιβάτες το αίσθημα του χώρου και άνεσης, προσθέτοντας ταυτόχρονα περισσότερο χώρο για τα προσωπικά τους είδη.

Η Lufthansa έχει συνολικά παραγγείλει 20 αεροσκάφη 747-8 Intercontinental. Η Boeing και η Lufthansa έχουν μακρόχρονη και ισχυρή παράδοση στην καινοτομία και τη συνεργασία τους, που συνεχίζεται με το νέο 747-8 Intercontinental.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr