Πετάω & σερφάρω... Η υπηρεσία Flynet της Lufthansa ξανά διαθέσιμη!Οι επιβάτες της Lufthansa που ταξιδεύουν σε πτήσεις μακρινών διαδρομών μπορούν πλέον ξανά να απολαμβάνουν την απόλυτη ελευθερία της online επικοινωνίας.Οι εταιρίες Panasonic και Lufthansa προσφέρουν ευρυζωνικό ίντερνετ σε πτήσεις μακρινών διαδρομών, με την υπηρεσία FLYNET. Σα να μη φτάνει αυτό, οι επιβάτες έχουν δωρεάν πλοήγηση μέχρι τέλη Ιανουαρίου 2011!

Μαζί με τους επί σειρά ετών συνεργάτες της, εταιρίες Panasonic Avionics Corporation και Deutsche Telekom, η Lufthansa θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρία που θα προσφέρει στους πελάτες της πρόσβαση σε ευρυζωνικό ίντερνετ στα υπερατλαντικά δρομολόγια. Η υπηρεσία, που αρχικά θα προσφέρεται σε επιλεγμένα δρομολόγια του Βορείου Ατλαντικού, θα παρέχεται σε σχεδόν όλο το διεθνές δίκτυο της Lufthansa μέχρι τα τέλη του 2011. «Οι διαδικτυακές υπηρεσίες εν τπήσει στα υπερατλαντικά μας ταξίδια είναι μια καινοτομία στα πλαίσια των ενδιαφερόντων των πελατών μας», δήλωσε ο κύριος Thierry Antinori, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lufthansa German Airlines. « Η υπηρεσία FlyNet συμπληρώνει τις με συνέπεια παρεχόμενες υπηρεσίες επικοινωνίας από τη Lufthansa προς τους πελάτες μας, σε όλα τα στάδια της ταξιδιωτικής αλυσίδας. Τους παρέχει εξ ολοκλήρου νέες και μοναδικές δυνατότητες για να περνούν το χρόνο τους εντός αεροσκά-φους ή ενώ περιμένουν την πτήση ανταπόκρισης».

Η εξαιρετικά γρήγορη, υψηλών επιδόσεων υπηρεσία διαδικτύου εν πτήσει δίνει στους πελάτες που διαθέτουν φορητό υπολογιστή με ασύρματο ίντερντετ ή έξυπνη συσκευή κινητού τηλεφώνου απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Χάρη στη μεγάλη ευρυζωνικότητα, μπορούν να αποστείλουν και να λάβουν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας- ακόμη και με επισυναπτόμενα μεγάλα αρχεία- χωρίς καμία καθυστέρηση. Οι επιχειρηματίες ταξιδιώτες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στο Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο της εταιρίας τους (VPN).

Την άνοιξη του 2011, η δυνατότητα επικοινωνίας εν πτήσει θα προσφέρεται και για συσκευές που λειτουργούν σε δίκτυα 2ης γενιάς (GSM και GPRS). Πέραν της υπηρεσίας ασύρματου ίντερνετ (WLAN) οι πελάτες της Lufthansa θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα SMS ή δεδομένα μέσω έξυπνων συσκευών, όπως το iPhone ή PDAs όπως το BlackBerry.

Η υπηρεσία FlyNet είναι εξαιρετικά εύκολη στη χρήση. Οι επιβάτες, ανεξαρτήτως πού κάθονται στο αεροσκάφος, μπορούν να συνδέονται στο διαδίκτυο με οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει ασύρματη σύνδεση, όπως θα έκαναν από οποιοδήποτε δημόσιο hotspot, ή στο εγγύς μέλλον, να συνδέονται με συσκευή 2ης γενιάς (GSM και GPRS). Μετά την εκκίνηση του browser, μπορούν αυτόματα να έχουν πρόσβαση στην αποκλειστική, δωρεάν πύλη FlyNet της Lufthansa, όπου θα βρίσκουν διαρκώς ανανεωμένες ειδήσεις που αφορούν στην οικονομία, την πολιτική, τα σπορ και την ψυχαγωγία. Μέσω αυτής της πύλης, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσία διαδικτύου που παρέχει η Deutsche Telekom, και θα προσφέρεται με χρέωση από τον Φεβρουάριο 2011 και εξής.

Πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις της υπηρεσίας και τις διάφορες επιλογές διατίθενται σε αυτό το portal, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας, μέσω εταιριών περιαγωγής ή εξαργυρώνοντας μίλια Miles & More. Η χρέωση για μια ώρα σύνδεσης είναι 10.95 euro ή 3.500 μίλια, ενώ η τιμή για 24άωρο είναι 19.95 eurο ή 7.000 μίλια. Σύμφωνα με την 24άωρη σύμβαση, οι επιβάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλες τις πτήσεις ανταπόκρισης της Lufthansa που διαθέτουν hot-spot στη διάρκεια της ισχύος της σύμβασης αλλά και μετά από κάθε πτήση σε σαλόνια της Lufthansa.

Χάρη στην ειδική προσφορά λανσαρίσματος της υπηρεσίας FlyNet, η πρόσβαση στο διαδίκτυο εν πτήσει θα είναι δωρεάν σε όλα τα αεροσκάφη που είναι εξοπλισμένα με FlyNet μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2011.

Η Lufthansa πραγματοποίησε την πρώτη προγραμματισμένη πτήση με δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες ευρυζωνικού διαδικτύου στις 15 Ιανουαρίου 2003. Από το Μάιο του 2004 μέχρι τα τέλη του 2006, όταν ο τότε συνεργάτης της Lufthansa Connexion by Boeing ανέστειλε την υπηρεσία, το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο είχε αυξανόμενη δημοτικότητα. Η τεχνολογία αποδείχθηκε επίσης πολύ αξιόπιστη. Μέχρι το τέλος του 2006, περίπου 69 από τα μεγάλου βεληνεκούς αεροσκάφη της Lufthansa είχαν εξοπλιστεί με FlyNet, καθιστώντας τον στόλο της το μεγαλύτερο στόλο με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο, με περίπου 30.000 χρήστες το μήνα.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr