H Lufthansa παραλαμβάνει το πρώτο της Airbus A380Η παράδοση του πρώτου Airbus A380 της Lufthansa στις 19 Μαΐου, σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής στο αεροπορικό ταξίδι για τους πελάτες της αεροπορικής εταιρίας. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus, Τhomas Enders, παρέδωσε το αεροσκάφος στη Lufthansa στη διάρκεια επίσημης τελετής που διοργανώθηκε στο εργοστάσιο της Airbus στο αεροδρόμιο Finkenwerder του Αμβούργου, στην οποία παραβρέθηκαν 700 επίτιμοι προσκεκλημένοι.

“Οι επιβάτες μπορούν να προσβλέπουν σε μια πολύ ιδιαίτερη ταξιδιωτική εμπειρία, εντός του A380,” δήλωσε κατά την παράδοση ο Wolfgang Mayrhuber. “Σε συνεργασία με τη Airbus, έχουμε αναπτύξει πολλές τεχνικές λύσεις όσον αφορά τον σχεδιασμό και τον εξοπλισμό/ εσωτερική επένδυση της καμπίνας, που κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα σε αυτό το αεροσκάφος. Οι καινοτομίες μας όσον αφορά τα συστήματα εξαερισμού, φωτισμού, ηχομόνωσης και ψυχαγωγίας στην καμπίνα καθιστούν το A380 μας μοναδικό. Οι επαγγελματίες πιλότοι, τεχνικοί και υπεύθυνοι συντήρησης που διαθέτουμε έχουν υποβληθεί σε εντατική εκπαίδευση και έχουν προετοιμαστεί ενδελεχώς για αυτή τη νέα διάσταση στο αεροπορικό ταξίδι. Είναι όλοι το ίδιο ενθουσιασμένοι για το αεροσκάφος αυτό όσο και οι πελάτες μας, οι οποίοι πλέον κάνουν κρατήσεις ειδικά με το A380. Θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα ότι προσφέρει μοναδική άνεση σε συνδυασμό με τον ανώτερο βαθμό οικολογικής αποτελεσματικότητας. Χάρη στη συγκεκριμένη κατανάλωση καυσίμων, των τριών λίτρων ανά επιβάτη ανά 100 χλμ., και χάρη στους αθόρυβους κινητήρες Rolls-Royce Trent 900, με πολύ χαμηλές εκπομπές θορύβου, το Α380 θέτει επίσης νέα πρότυπα όσον αφορά την περιβαλλοντική συμβατότητα.”

Η Lufthansa έχει διαρρυθμίσει το Airbus A380 με 526 καθίσματα. Η εξ’ ολοκλήρου καινούρια καμπίνα της Πρώτης Θέσης, με οκτώ ευρύχωρα καθίσματα στο άνω κατάστρωμα, αντανακλά την έννοια της ατομικότητας και προσφέρει αξεπέραστη άνεση και τεχνολογική καινοτομία, που εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο την ταξιδιωτική εμπειρία. Επίσης, στο πάνω κατάστρωμα, βρίσκεται η βραβευμένη καμπίνα Business Class της Lufthansa με 98 καθίσματα. Στην κυρίως καμπίνα,  420 καθίσματα σε μια εντυπωσιακά ευρύχωρη Οικονομική Θέση προσφέρουν αξεπέραστο επίπεδο άνεσης για τους επιβάτες. 

Επί του παρόντος, πολλά αεροδρόμια ανά την υφήλιο αναβαθμίζουν τις εγκαταστάσεις τους καθώς προετοιμάζονται για την άφιξη του A380. Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όπου θα εδρεύει ο στόλος A380 της Lufthansa, είναι ήδη έτοιμες οι εγκαταστάσεις για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών σε δύο επίπεδα. 

Η γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα θα έχει την ευκαιρία να βιώσει την εμπειρία του A380 σε μια ειδική πτήση με το νέο αεροσκάφος, όταν θα αναχωρήσει από τη Φρανκφούρτη την Κυριακή, 6 Ιουνίου με προορισμό το Γιοχάνεσμπουργκ, όπου λαμβάνει χώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Την επόμενη Τρίτη, 8 Ιουνίου, η ναυαρχίδα της Lufthansa θα εκτίθεται στα πλαίσια της ημέρας εγκαινίων του ILA Berlin Air Show στο Βερολίνο-Schönefeld. Το A380 θα μπει σε προγραμματισμένα δρομολόγια με τη Lufthansa την Παρασκευή, 11 Ιουνίου, στο δρομολόγιο Φρανκφούρτη- Τόκιο. Μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο, η Lufthansa θα έχει παραλάβει άλλα τέσσερα αεροσκάφη  A380, που θα εκτελούν πτήσεις προς Πεκίνο και Γιοχάνεσμπουργκ.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr