11Η Goldair Cargo ιδρύθηκε το 1987 και είναι σήμερα μια από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρίες διεθνών μεταφορών και υπηρεσιών Logistics που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Σήμερα ο όμιλος εταιρειών Goldair Cargo με τζίρο που ξεπερνά τα €43 εκατομμύρια, κατέχει ηγετική θέση στις οδικές μεταφορές εμπορευμάτων από και προς τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές χώρες που αποτελούν τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους της χώρας μας, ενώ δεσπόζουσα είναι η θέση που κατέχει στις οδικές μεταφορές προς τις πρώην Ανατολικές χώρες τόσο των Βαλκανίων, όσο και της Ανατολικής Ευρώπης και πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Στον χώρο των αερομεταφορών, σύμφωνα με λίστα αξιολόγησης της ΙΑΤA κατέχει από τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς στην μεταφορά εμπορευμάτων από και προς όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Η δραστηριότητα της Goldair Cargo στην Β. Ελλάδα και ειδικά στην Θεσσαλονίκη, αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη της εταιρείας. Η αρτιότητα της κατάρτισης του 20μελούς προσωπικού και των αποκλειστικών συνεργατών (μεταφορέων), ο επαγγελματισμός τους, οι εξαιρετικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Logistics στην Βι.Πε. της Σίνδου και η δυναμική επιχειρησιακή και εμπορική πορεία του, επιβεβαιώνουν την ηγετική θέση της εταιρείας στην Β. Ελλάδα, προσφέροντας εξαιρετικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες σε τουλάχιστον 500 επιχειρήσεις, ναυλώνοντας περισσότερα από 80 αυτοκίνητα την εβδομάδα για τις ανάγκες εισαγωγών και εξαγωγών τους, ενώ αναπτύσσει έντονα τις αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές.

Σκοπός της εταιρίας είναι η συνεχής ανάπτυξη της μέσω επενδυτικών προγραμμάτων δίνοντάς της έτσι την δυνατότητα αύξησης του κύκλου εργασιών και βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους πελάτες.

Η Goldair cargo κατά το τελευταίο διάστημα έχει επεκταθεί σε νέους τομείς επιχειρηματικής δράσης:

1. Συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην χώρα μας για την διαχείριση των αρχείων της (Ταμειακά παραστατικά, Επιχειρηματικά, Καταναλωτικά και Στεγαστικά δάνεια, Παραστατικά Νομικής υπηρεσίας και αρχείο Πιστωτικών καρτών) καθώς και την διαχείριση και διανομή των εντύπων και των αναλωσίμων, σε όλο το δίκτυο της τράπεζας.

2. Συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων για την διανομή των ανταλλακτικών σε όλη την Ελλάδα. Η συνεργασία αυτή είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν για την Ελληνική αγορά ανταλλακτικών αφού επιτρέπει την χρέωση των μεταφορικών με αντικειμενικό, διαφανή και δίκαιο τρόπο για όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ παράλληλα διασφαλίζει τόσο το χαμηλότερο δυνατό κόστος όσο και την ποιότητα διαχείρισης που απαιτεί ένα τόσο ευαίσθητο προϊόν όπως τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

3. Συνεργασία στον τομέα των Logistics (διεθνή μεταφορά, αποθήκευση και διανομή) με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των μικρών οικιακών συσκευών.

4. Κατασκευή νέας ιδιόκτητης αποθήκης 4.400 τμ στον Ασπρόπυργο με τα υψηλότερα πρότυπα της ευρωπαϊκής αγοράς. Σύνολο στεγασμένων αποθηκευτικών χώρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 75.700 τμ και σύνολο γραφειακών χώρων 4.170 τμ.

5. Σύσταση θυγατρικής εταιρείας με την ονομασία Mediterranean Logistics AE με αντικείμενο το εξειδικευμένο micro Logistics (εμπορευμάτων με εκατομμύρια κωδικούς όπως ενδύματα, υποδήματα, ηλεκτρολογικό υλικό κτλ).

6. Δημιουργία τελωνιακών αποθηκών στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη για αποθήκευση ατελώνιστων (υποκείμενων εμπορευμάτων).

7. Παροχή εξειδικευμένων τελωνειακών υπηρεσιών όπως διασαφήσεις αποταμίευσης, διασαφήσεις ανάλωσης, διασαφήσεις εξαγωγής υποκείμενων εμπορευμάτων, δασμολογικές κλάσεις, υπηρεσία αξιών, χημείο, antidumping κτλ.

8. Πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος αγοράζοντας ανακυκλωμένα αναλώσιμα, ανακυκλώνοντας όλα τα χαρτιά, τα πλαστικά και τα ξύλα, βελτιστοποιώντας την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας με ανιχνευτές κίνησης με αυτόματη διακοπή φωτισμού και βελτιστοποιώντας το πλάνο μεταφορών έτσι ώστε να μετακινούνται όσο το δυνατόν λιγότερο άδεια φορτηγά.

H Goldair Cargo είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2000 με την ονομασία ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, και είναι η πρώτη διαμεταφορική εταιρία στα Βαλκάνια που έχει την σχετική πιστοποίηση, δίνοντας έτσι στους πελάτες της την πληροφόρηση και εξυπηρέτηση που απαιτεί η σύγχρονη μορφή μεταφοράς.

Πρόσφατα πιστοποιήθηκε και από την ICAP σαν μια από τις δυνατότερες εταιρείες της χώρας μας « Strongest Companies in Greece » από πλευράς πιστοληπτικής ικανότητας.

Από το 1992 μέλος είναι μέλος της ΙΑΤΑ & FIATA και ανήκει στον όμιλο Goldair, που από το 1955 δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταφορών και του τουρισμού.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr