Etihad

Η Alitalia και η Etihad Airways υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο υπόκειται σε κυβερνητικές εγκρίσεις, που επιβεβαιώνει τις προθέσεις των εταιρειών να πραγματοποιήσουν πτήσεις κοινού κωδικού με την έναρξη της θερινής περιόδου τον Απρίλιο του 2010. 

Αυτή η συμφωνία σημαίνει ότι όλοι οι πελάτες της Etihad Airways ανά τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν προς δύο νέους προορισμούς στην Ιταλία, προς τη Ρώμη και τη Νάπολη. Αντίστοιχα, οι πελάτες της  Alitalia θα έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν απ’ ευθείας από την Ιταλία προς το Άμπου Ντάμπι και επίσης θα έχουν μεγαλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση στο αναπτυσσόμενο δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας, σε περισσότερους από 55 προορισμούς. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Etihad θα τοποθετήσει τον κωδικό “EY” σε αρκετές από τις υπηρεσίες της που θα πραγματοποιούνται από την Alitalia από το Μιλάνο προς τη Ρώμη και τη Νάπολη, καθώς και μεταξύ επιλεγμένων προορισμών στην Ευρώπη και τη Ρώμη, συμπεριλαμβανομένης της Φρανκφούρτης, της Γενεύης και του Μονάχου. Αντίστοιχα, η Alitalia θα τοποθετήσει τον κωδικό “AZ” στις πτήσεις της Etihad μεταξύ Μιλάνου και της βάσης της εταιρείας στο Άμπου Ντάμπι και από εκεί προς το Μπαχρέϊν, το Μουσκάτ, το Κέηπ Τάουν, το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Μπανγκόγκ, το Σύδνεϋ και τη Μελβούρνη. Η Etihad πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή πέντε απ’ ευθείας πτήσεις την εβδομάδα προς το Μιλάνο (Μαλπένσα). 

Ο James Hogan, Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: «Οι δεσμοί μεταξύ των ΗΑΕ και της Ιταλίας ποτέ δεν υπήρξαν πιο ισχυροί και σκοπεύουμε να διαδραματίσουμε έναν από τους βασικούς ρόλους για την ανάπτυξη των ταξιδιών κα του τουρισμού μεταξύ των δύο περιοχών. Αυτή η συμφωνία κοινού κωδικού σημαίνει ότι μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας πρόσβαση σε δύο από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ιταλίας, καθώς και να παρέχουμε στους ταξιδιώτες από τη Ευρώπη μεγαλύτερη και πολύ ευκολότερη πρόσβαση στο αναπτυσσόμενο διεθνές δίκτυο της Etihad».

Ο Rocco Sabelli, Διευθύνων Σύμβουλος της Alitalia, δήλωσε: «Η συμφωνία με την Etihad είναι μια συναρπαστική εξέλιξη για την Alitalia, μιας και πρόκειται για άλλο ένα βήμα της στρατηγικής μας για να συνδέσουμε την Ιταλία με τους πιο σημαντικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, η οποία αυξάνει τη δύναμή μας στην αγορά της Ιταλίας.“Αυτή η συμφωνία ικανοποιεί τα σχέδια της Alitalia για την προσφορά υπηρεσιών προς προορισμούς σε μια πολύ δυναμική περιοχή και συμπληρώνει την στρατηγική μας για το Μιλάνο και την αγορά της βορείου Ιταλίας». Η Etihad και η Alitalia επίσης σκοπεύουν να εφαρμόσουν μια αμοιβαία ανταποδοτική συμφωνία που θα συνδέει τα προγράμματά τους για συχνούς επιβάτες (frequent flyer). Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, τα μέλη και των δύο βραβευμένων προγραμμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν μίλια κάθε φορά που θα ταξιδεύουν με όλες τις πτήσεις της Etihad και της Alitalia.

Etihad και Alitalia σε πτήσεις κοινού κωδικού

Λεζάντα φωτογραφίας

Ο κ. Sabelli και ο κ. Hogan δίνουν τα χέρια, υπό το βλέμμα μελών πληρώματος της Alitalia και της Etihad, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της συμφωνίας στη Ρώμη, την 18η Δεκεμβρίου, 2009.

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr