Επέκταση συνεργασίας Etihad Airways και airberlinΤην επέκταση της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν οι εταιρίες airberlin και Εtihad Airways, σε εκδήλωση παρουσίασης του ειδικά σχεδιασμένου αεροσκάφους τύπου Airbus A320 που φέρει τα διακριτικά των δύο εταιρειών συμβολίζοντας τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο αεροπορικών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, ο Wolfgang Prock-Schauer, Διευθύνων Σύμβουλος της airberlin, και ο James Hogan, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways και Αντιπρόεδρος της airberlin, έδωσαν λεπτομέρειες για τους τρόπους με τους οποίους οι επιβάτες θα συνεχίσουν να ωφελούνται από την ειδική συνεργασία καθώς και για την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα πρώτα δύο χρόνια.

Ο Wolfgang Prock-Schauer δήλωσε: «Η ολοκληρωμένη εμπορική συνεργασία με την Etihad Airways έχει αποφέρει πολλά οφέλη στην airberlin, στα οποία περιλαμβάνονται οι μετοχές κοινών κερδών αξίας 200€ εκατ., που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος μεταστροφής μας. Σήμερα, οι συνεργασίες είναι ζωτικές για τη βιομηχανία της αεροπορίας. Η συνεργασία μας παρέχει σημαντικά οφέλη στην Etihad Airways, στην airberlin και στους επιβάτες μας. Προσφέρουμε ένα διευρυμένο δίκτυο προορισμών και υπηρεσιών, και έχουμε αναπτύξει συνέργιες για όλη την αλυσίδα συνεργατών μας. Αυτό σημαίνει μία αυξανόμενη ελκυστική προσφορά παραγωγικότητας και χαμηλότερα κόστη. Η θετική ανταπόκριση των επιβατών μας αποδεικνύει πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».

Σε συνέχεια της εφαρμογής του κοινού κωδικού για τα δύο δίκτυα των αεροπορικών εταιρείων θα ενδυναμωθεί η εμπορική συμφωνία το 2014, και θα περιλαμβάνει την επέκταση κοινών δράσεων πωλήσεων, ενισχύοντας τις παρούσες υπηρεσίες πωλήσεων που παρέχονται από 17 κοινά γραφεία πωλήσεων σε όλο τον κόσμο, και αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 50 διεθνείς αγορές. Η ειδικότητα της airberlin στον τομέα του τουρισμού, ένα σημαντικό πυλώνα των επιχειρήσεών της, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειών marketing του κοινού δικτύου των δύο αεροπορικών εταιρειών.Οι εξελίξεις στην εμπορική συμφωνία αναμένεται να αυξήσουν περαιτέρω τον αριθμό των επιβατών που επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους την airberlin και το δίκτυο της Etihad Airways, η οποία εξυπηρετεί σήμερα 228 προορισμούς σε 84 χώρες.

Επέκταση συνεργασίας Etihad Airways και airberlinΟ James Hogan δήλωσε: «Από την παρουσίαση της συνεργασίας μας πριν από 2 χρόνια, οι εμπορικοί δεσμοί μεταξύ της Etihad Airways και της airberlin έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει τους προορισμούς και τις επιλογές πτήσεων για τους επιβάτες και έχει βοηθήσει και τις δύο αεροπορικές εταιρείες να μεταφέρουν σχεδόν 900.000 επιβάτες στα δίκτυά τους. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας, η νέα στρατηγική της airberlin έχει προοδεύσει σε σημαντικό βαθμό και η Etihad Airways συνεχίζει την πλήρη υποστήριξή της στην αεροπορική και στη διοίκηση της. Είμαστε πεπεισμένοι πως η airberlin βρίσκεται στο σωστό δρόμο επανάκτησης κερδοφορίας και είναι έτοιμη για την επόμενη φάση της περήφανης ιστορίας της. Κατά τη διάρκεια της 35ετούς λειτουργίας της, η airberlin έχει εδραιωθεί ως μία από τις κορυφαίες αεροπορικές για επιχειρηματίες και για ταξιδιώτες αναψυχής, μεταφέροντας συχνά περισσότερους από 30 εκατ. επιβάτες ετησίως. H ισχυρή ιστορία και κληρονομιά, καθώς και η σημαντική προοπτική, προσέλκυσαν την Etihad Airways για την επένδυση μετοχικού κεφαλαίου και την καθιέρωση της εμπορικής συμφωνίας. Αυτή η μακροχρόνια δέσμευση παραμένει βασική για την επιχειρηματική στρατηγική της Etihad Airways».

Η airberlin και η Etihad Airways πραγματοποιούν περισσότερες από 42 πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ των Γερμανικών προορισμών τους και το Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι πτήσεις αυτές θα αυξηθούν κατά 49% τον Φεβρουάριο του 2014 με την προσθήκη ενός δεύτερου ημερησίου δρομολογίου στο Μόναχο.

Το 2013, 563.000 επιβάτες κοινού κωδικού ταξίδεψαν ανάμεσα στα δύο δίκτυα, σημειώνοντας αύξηση κατά 74% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Επί του παρόντος, 66 δρομολόγια της airberlin φέρουν τον κωδικό EY της Etihad Airways, και 33 δρομολόγια της Etihad Airways φέρουν τον κωδικό ΑΒ της airberlin.

Ο Wolfgang Prock-Schauer ανακοίνωσε νέους προορισμούς για το 2014: «Θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το κοινό μας δίκτυο με την Etihad Airways και ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους επιβάτες της aiberlin νέους προορισμούς στην Ινδία, στην Αυστραλία και στη Ν. Κορέα».

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr