Η Eihad Airways επιβεβαίωσε την Τρίτη 30.10.2012, πως αναγκάστηκε να αναβάλλει τις πτήσεις στην Αντίς Αμπέμπα, την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας μετά την απόρριψη της απαιτούμενης άδειας λειτουργίας από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Γεγονός που αντίκειται στην ύπαρξη Μνημονίου Συμφωνίας που ολοκληρώθηκε μεταξύ της Κυβέρνησης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Αιθιοπία και της Κυβέρνησης του Άμπου Ντάμπι τον Ιούνιο του 2007. Σύμφωνα με τη συμφωνία αυτή, η Ethiopian Airlines ξεκίνησε προγραμματισμένες επιβατικές πτήσεις στο Άμπου Ντάμπι τον Ιούλιο του 2008 αναστέλλοντας την υπηρεσία 12 μήνες μετά. Τα δρομολόγια 5 φορές την εβδομάδα από τον εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχαν προγραμματισθεί να ξεκινήσουν στις 2 Νοεμβρίου 2012.Η Eihad Airways επιβεβαίωσε την Τρίτη 30.10.2012, πως αναγκάστηκε να αναβάλλει τις πτήσεις στην Αντίς Αμπέμπα, την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας μετά την απόρριψη της απαιτούμενης άδειας λειτουργίας από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Γεγονός που αντίκειται στην ύπαρξη Μνημονίου Συμφωνίας που ολοκληρώθηκε μεταξύ της Κυβέρνησης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Αιθιοπία και της Κυβέρνησης του Άμπου Ντάμπι τον Ιούνιο του 2007. Σύμφωνα με τη συμφωνία αυτή, η Ethiopian Airlines ξεκίνησε προγραμματισμένες επιβατικές πτήσεις στο Άμπου Ντάμπι τον Ιούλιο του 2008 αναστέλλοντας την υπηρεσία 12 μήνες μετά. Τα δρομολόγια 5 φορές την εβδομάδα από τον εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχαν προγραμματισθεί να ξεκινήσουν στις 2 Νοεμβρίου 2012.

Τους τελευταίους έξι μήνες η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχε αρκετές συναντήσεις για την επίλυση αυτού του θέματος με την τελευταία συνάντηση να ολοκληρώνεται χωρίς επιτυχία στην Αντίς Αμπέμπα. ;Δυστυχώς, καθώς δεν υπήρξε κανένα θετικό αποτέλεσμα, η Etihad Airways δεν είχε άλλη εναλλακτική από το να αναβάλλει τις πτήσεις μεταξύ Αντίς Αμπέμπα και Άμπου Ντάμπι μέχρι νεοτέρας.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία: «Οι ενέργειες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αγνοούν το Μνημόνιο Συμφωνίας μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Αιθιοπίας. Κατά ένα μεγάλο μέρος, είναι ενάντια των συμφερόντων των καταναλωτών στους οποίους αρνείται την ευκαιρία να απολαύσουν τις πολυβραβευμένες υπηρεσίες της Etihad Airways. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε ώστε να τηρηθούν οι όροι του Μνημονίου Συμφωνίας. Στο μεταξύ, λυπούμαστε για κάθε αναστάτωση που έχει προκληθεί στους πελάτες και στους συνεργάτες μας από αυτή την καθυστέρηση».

Η Etihad Airways είναι σε επικοινωνία με όλους τους πελάτες που έχουν πραγματοποιήσει κρατήσεις στα δρομολόγια που είχαν προγραμματισθεί και θα προσφέρει πλήρη επιστροφή χρημάτων ή θα βοηθήσει τους επιβάτες να κάνουν τις κρατήσεις τους με άλλο αερομεταφορέα.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr