Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ξεκίνησε πτήσεις κοινού κωδικού με την Hainan Airlines της Κίνας. Η συμφωνία ορόσημο είναι η πρώτη κοινού κωδικού της εταιρείας με αερομεταφορέα της ΚίναςΗ Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ξεκίνησε πτήσεις κοινού κωδικού με την Hainan Airlines της Κίνας. Η συμφωνία ορόσημο είναι η πρώτη κοινού κωδικού της εταιρείας με αερομεταφορέα της Κίνας.

Η Hainan Airlines τοποθετεί τον κωδικό «HU» στις πτήσεις της Etihad Airways από το Άμπου Ντάμπι προς το Πεκίνο, το Τσενγκτού και τη Σανγκάι, τρεις πόλεις της Κίνας που βρίσκονται σε κομβικό γεωγραφικά σημείο. Η συμφωνία περιλαμβάνει και τις πτήσεις που πραγματοποιεί η Etihad Airways προς το διεθνές αεροδρόμιο του Χαρτούμ στο Σουδάν.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε πως η συμφωνία κοινού κωδικού με την Hainan Airlines είναι βασικό στοιχείο της εταιρείας όσον αφορά την στρατηγική της για την αγορά της Κίνας. «Η συμφωνία με την Hainan Airlines επεκτείνει το δίκτυό μας στην Κίνα και μας δίνει άμεση πρόσβαση στα εκατομμύρια των μελλοντικών ταξιδιωτών από την Κίνα στην Μέση Ανατολή και πέρα από την Αφρική. Επιπλέον, η συμφωνία ενέχει σημαντικές βάσεις για το αναπτυσσόμενο brand της Etihad Airways στην αγορά της Κίνας. Θα συνεχίσουμε να διερευνούμε τις ευκαιρίες συνεργασίας με την Hainan Airlines και συγκεκριμένα θέλουμε μακροπρόθεσμα να συμπεριλάβουμε περισσότερους προορισμούς τόσο στο δίκτυο της Etihad, όσο και στο δίκτυο της Hainan».

Ο Πρόεδρος της Hainan Airlines, κ. Tai Li πρόσθεσε: «Η συνεργασία πτήσεων κοινού κωδικού με την Etihad Airlines θα ενδυναμώσει την ανάπτυξη της Hainan Airlines στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες από αυτή τη συνεργασία και περιμένουμε πως με δημιουργικό τρόπο θα μπορέσουμε να αποδώσουμε τα οφέλη αυτής της συνέργειας στους πελάτες μας».

Η συμφωνία ενοποιεί επίσης τα προγράμματα προνομίων Etihad Guest και Fortune Wings Club προσφέροντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να κερδίσουν μίλια από τις πτήσεις και των δύο εταιρειών.

Σχετικά με την Etihad Airways

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, άρχισε τη λειτουργία της το 2003 και το 2011 μετέφερε 8,3 εκατομμύρια επιβάτες. Από τον κόμβο της στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, η Etihad Airways εξυπηρετεί 83 επιβατικούς και εμπορικούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική, με έναν στόλο από 65 αεροσκάφη Airbus και Boeing, και 100 αεροσκάφη υπό παραγγελία, συμπεριλαμβανομένων 10 Airbus A380, τα μεγαλύτερα επιβατικά αεροσκάφη του κόσμου. Η Etihad Airways κατέχει σχεδόν το 30% της airberlin, της έκτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στην Ευρώπη, και το 40% της Air Seychelles. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε: www.etihadairways.comΗ Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, άρχισε τη λειτουργία της το 2003 και το 2011 μετέφερε 8,3 εκατομμύρια επιβάτες. Από τον κόμβο της στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, η Etihad Airways εξυπηρετεί 83 επιβατικούς και εμπορικούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική, με έναν στόλο από 65 αεροσκάφη Airbus και Boeing, και 100 αεροσκάφη υπό παραγγελία, συμπεριλαμβανομένων 10 Airbus A380, τα μεγαλύτερα επιβατικά αεροσκάφη του κόσμου. Η Etihad Airways κατέχει σχεδόν το 30% της airberlin, της έκτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στην Ευρώπη, και το 40% της Air Seychelles. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε: www.etihadairways.com

Σχετικά με την Hainan Airlines

Η Hainan Airlines ξεκίνησε την λειτουργία της στις 2 Μαΐου του 1993 στην περιοχή Hainan, την μεγαλύτερη οικονομική ζώνη στην Κίνα. Είναι η κορυφαία επιχείρηση στον τομέα των αερομεταφορών του HNA Group. Ο στόλος της αποτελείται από Boeing 737, 767 και Airbus A330 καθώς και 340 τόσο για επιβατικές όσο και cargo μεταφορές. Επιπλέον του κόμβου της στο Haikou, η εταιρεία έχει οκτώ βάσεις στο Πεκίνο, Ζιάν, Ταιγουάν, Ουρουμκί, Γκουαζού, Λανζού, Ντάλιαν και Σενζέν, καθώς και ένα ευρύ δίκτυο που συνδέει την Κίνα με την Ασία, την Ευρώπη, την Αμερική, την Ωκεανία και την Αφρική. Η Hainan Airlines χαρακτηρίστηκε ως η Καλύτερη Αεροπορική Γραμμή της Κίνας το 2008 και το 2010 σύμφωνα με το Skytrax, το μεγαλύτερο παγκοσμίως διαδικτυακό τόπο αξιολόγησης αεροπορικών γραμμών, και χορήγησε το πολυπόθητο 5-αστέρων από αεροπορική εταιρεία το 2011Η Hainan Airlines ξεκίνησε την λειτουργία της στις 2 Μαΐου του 1993 στην περιοχή Hainan, την μεγαλύτερη οικονομική ζώνη στην Κίνα. Είναι η κορυφαία επιχείρηση στον τομέα των αερομεταφορών του HNA Group. Ο στόλος της αποτελείται από Boeing 737, 767 και Airbus A330 καθώς και 340 τόσο για επιβατικές όσο και cargo μεταφορές. Επιπλέον του κόμβου της στο Haikou, η εταιρεία έχει οκτώ βάσεις στο Πεκίνο, Ζιάν, Ταιγουάν, Ουρουμκί, Γκουαζού, Λανζού, Ντάλιαν και Σενζέν, καθώς και ένα ευρύ δίκτυο που συνδέει την Κίνα με την Ασία, την Ευρώπη, την Αμερική, την Ωκεανία και την Αφρική. Η Hainan Airlines χαρακτηρίστηκε ως η Καλύτερη Αεροπορική Γραμμή της Κίνας το 2008 και το 2010 σύμφωνα με το Skytrax, το μεγαλύτερο παγκοσμίως διαδικτυακό τόπο αξιολόγησης αεροπορικών γραμμών, και χορήγησε το πολυπόθητο 5-αστέρων από αεροπορική εταιρεία το 2011

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr