Ο Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, Mr James Hogan, (αριστερά) και ο Γενικός Διευθυντής των Αερογραμμών Virgin Blue Group, Mr John Borghetti (δεξιά) μέλη πληρώματος της Etihad και της Virgin BlueΗ εταιρεία Virgin Blue Holdings Limited (ASX:VBA) και η Etihad Airways PJSC υπέγραψαν την Πέμπτη 26 Αυγούστου συμφωνία με την οποία τίθεται σε ισχύ η συνεργασία τους, σύμφωνα με την οποία το διεθνές παράρτημα της Virgin Blue, η V Australia, θα μπορεί να ξεκινήσει απ’ ευθείας πτήσεις προς το Άμπου Ντάμπι το 2011, ενώ από την 1η Οκτωβρίου του 2010 και οι δύο αεροπορικές εταιρείες θα προσφέρουν ένα κοινό δίκτυο με πάνω από 100 προορισμούς. Μαζί, η Etihad και η V Australia θα πραγματοποιούν συνολικά 27 πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Αυστραλίας – συμπεριλαμβανομένων δύο πτήσεων την ημέρα μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Σύδνεϋ, καθημερινών πτήσεων μεταξύ Μελβούρνης και Άμπου Ντάμπι και έξι εβδομαδιαίων πτήσεων μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Μπρισμπέιν.

Η V Australia θα πραγματοποιεί από τον Φεβρουάριο του 2011 τρεις πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Σύδνεϋ και Άμπου Ντάμπι και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 θα πραγματοποιεί τρεις πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Μπρισμπέιν και Άμπου Ντάμπι, χρησιμοποιώντας το νέο στόλο της από Boeing 777-300ER με τρεις καμπίνες, καθιστώντας την, την πρώτη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας που πραγματοποιεί πτήσεις στη Μέση Ανατολή από το 1991.   

Από τον Οκτώβριο, οι πελάτες της Virgin Blue Group θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο της Etihad με 65 προορισμούς στη Β.Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία. Όλες οι υπηρεσίες της Virgin Blue θα προσφέρονται στους πελάτες της Etihad, δίνοντάς τους πρόσβαση σε 44 προορισμούς στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία και στα Νησιά του Ειρηνικού, καθώς και στην Ασία και στο Λος Άντζελες.   Η συμφωνία ενοποιεί τα προγράμματα προνομίων και των δύο εταιρειών, το Etihad Guest και το Velocity, επιτρέποντας στα μέλη τους να κερδίζουν πόντους/βαθμίδα άμεσα, έχοντας ταυτόχρονα αμοιβαία πλεονεκτήματα υπηρεσιών, καθώς και πρόσβαση στα σαλόνια αναμονής για τα υψηλόβαθμα μέλη και των δύο προγραμμάτων. Η δυνατότητα των μελών να εξαργυρώνουν τα μίλια σε υπηρεσίες και των δύο εταιρειών θα ισχύει από την 1η Οκτωβρίου.   

v-australia-flight-in-airΟ Γενικός Διευθυντής των αερογραμμών Virgin Blue Group, κ. John Borghetti, δήλωσε πως αυτή η συνεργασία με την Etihad τους έδωσε τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσουν τις υπηρεσίες τους στις πτήσεις μακρινών αποστάσεων και να αποκαλύψουν ένα πραγματικά παγκόσμιο δίκτυο που θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τους επιχειρηματίες ταξιδιώτες και τους ταξιδιώτες αναψυχής της Virgin Blue, ανά τον κόσμο. «Όλοι κερδίζουν από αυτή τη συνεργασία. Αυξάνει τον ανταγωνισμό, τις επιλογές και την άνεση για το κοινό που ταξιδεύει. Η Etihad θα έχει πρόσβαση στο πολύτιμο κοινό στην Αυστραλία και η Virgin Blue Group θα αποκτήσει πρόσβαση στην Ανατολή με ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο που εξυπηρετεί πολλαπλούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή, στην Αγγλία, στην Ευρώπη, στην Αφρική και στην Ασία. Πρόκειται για μια πραγματική ανατροπή που μας κατατάσσει στην θέση των παγκόσμιων παικτών. Ακριβώς όπως η Virgin άλλαξε το παιχνίδι στην εγχώρια ταξιδιωτική αγορά πριν από δέκα χρόνια και πέρυσι είχε τεράστιο αντίκτυπο στις πτήσεις προς τον Ειρηνικό, αυτή η συμφωνία θα επιφέρει πραγματικά πλεονεκτήματα για το ταξιδιωτικό κοινό. Με την επικείμενη ενσωμάτωση των προϊόντων μας σε όλο το group, η Virgin Blue και η Etihad ταιριάζουν απόλυτα ως αεροπορικοί σύμμαχοι. «Αναμένουμε αυτή η στρατηγική συμμαχία να επιφέρει σημαντική άνοδο στα έσοδα και στα κέρδη και για τους δύο αερομεταφορείς. Και το πιο σημαντικό είναι ότι η κάθε επιχείρηση θα κερδίσει άμεσα από την αμοιβαία κίνηση των επιβατών».   

Ο Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, ο κ. James Hogan, δήλωσε ότι η συνεργασία θα μπορούσε να επεκταθεί ώστε να γίνει μία από τις πιο σημαντικές για τον αερομεταφορέα του Κόλπου. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που διευκολύνουμε την είσοδο της V Australia στο Άμπου Ντάμπι ως την πρώτη εταιρεία από την Αυστραλία που πετάει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Αυστραλία είναι μια πολύ σημαντική αγορά για την Etihad και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να παρέχουμε επιπλέον διαθεσιμότητα στις πτήσεις μας στην Αυστραλία μέσω αυτής της συνεργασίας», δήλωσε.   Ο κ. Hogan είπε ότι με τη δημιουργία συνεργασιών σε όλα τα παγκόσμια και εθνικά δρομολόγια, η Etihad και η Virgin Blue Group θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα εκτενές δίκτυο για τους πελάτες τους αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα σημαντικά δωρεάν προνόμια και για τις δύο αεροπορικές εταιρείες. «Με το δίκτυό μας συνδυασμένων δρομολογίων, θα παρέχουμε πολύ σημαντική πρόσβαση από την Αυστραλία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, η οποία βελτιώνει την καταλληλότητά μας για ταξίδια επιχειρηματικά και αναψυχής και μας τοποθετεί άμεσα στην κούρσα των μεγάλων εταιρικών λογαριασμών.«Η Virgin Blue αναπλάθει ριζικά τον εαυτό της και, όπως η Etihad, έχει κάνει τεράστια βήματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες ώστε να συνεργαστούμε πολύ στενά σε αυτή την αγορά».   

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι δύο αεροπορικές εταιρείες θα αναζητήσουν και πρόσθετους τρόπους συνεργασίας, και θα υποβάλουν αίτηση προς έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτή της Αυστραλίας που να τους επιτρέπει τη συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα εμπορικών δραστηριοτήτων. Μόνο με αυτή τη διευρυμένη σύμπραξη οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να προσφέρουν το πλήρες πρόγραμμα προνομίων που θα επιφέρει η συνεργασία τους.   

Σχετικά με την Virgin Blue Group 

Οι Αερογραμμές Virgin Blue Group με έδρα την Αυστραλία περιλαμβάνουν την Virgin Blue, τις διεθνείς αερογραμμές μικρών αποστάσεων Pacific Blue και Polynesian Blue – την κοινοπραξία με την Κυβέρνηση της Σαμόα. Επίσης περιλαμβάνει τον διεθνή αερομεταφορέα μακρινών αποστάσεων V Australia. Οι τέσσερεις αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν έναν στόλο από 88 αεροσκάφη Boeing 737-NG, Boeing 777 και Embraer E-Jet, προς 31 προορισμούς στην Αυστραλία και 17 διεθνείς προορισμούς.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr