Η Etihad Airways γιορτάζει ένα χρόνο στην ΕλλάδαΗ Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, γιόρτασε σήμερα ένα σημαντικό γεγονός με την πρώτη επέτειο της λειτουργίας της στην Αθήνα, καθώς η πτήση EY 91 από το Άμπου Ντάμπι προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου χρόνου λειτουργίας στην Αθήνα, η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Άμπου Ντάμπι είχε δυνατή απόδοση παρά τις προκλήσεις της αγοράς, με μέσο όρο πληρότητας θέσεων πάνω από 70%, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί κατά τη θερινή περίοδο πάνω από 90%!

Η Etihad ξεκίνησε πτήσεις μεταξύ του Άμπου Ντάμπι και της Αθήνας πέρυσι τον Ιούνιο με τρεις πτήσεις την εβδομάδα. Ως αποτέλεσμα του επιτυχημένου αυτού δρομολογίου, οι πτήσεις αυξήθηκαν σε πέντε την εβδομάδα το Νοέμβριο και έγιναν καθημερινές από τον Ιανουάριο του 2010. 

Ο Δημήτρης Καραγκιουλές, Γενικός Διευθυντής της Etihad στην Ελλάδα, δήλωσε: «Η πρώτη χρονιά λειτουργίας μας ήταν πολύ σημαντική για εμάς, καθώς εισήλθαμε στην ελληνική αγορά με σκοπό να επιτύχουμε. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την απόδοση των πτήσεών μας και ο εντυπωσιακός αριθμός των επιβατών είναι μια δυνατή απόδειξη ότι η αεροπορική εταιρεία ικανοποιεί τις ανάγκες της αγοράς στην Ελλάδα. Οι καθημερινές μας πτήσεις προσφέρουν ιδιαίτερα βολικές συνδέσεις με πολλές πόλεις από το παγκόσμιο δίκτυο της Etihad και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βοηθάμε στη σύνδεση της Αθήνας με τις ελληνικές κοινότητες ομογενών σε όλο τον κόσμο και ειδικά στη Μελβούρνη και στο Σύδνεϋ.Στόχος μας για τη συνέχεια είναι να εδραιώσουμε την παρουσία μας στην Ελλάδα και να διασφαλίσουμε ότι ακόμα περισσότεροι επιβάτες θα ταξιδέψουν μαζί μας και θα απολαύσουν τις πολυβραβευμένες μας υπηρεσίες και τα προϊόντα μας, για τα οποία η Etihad είναι διάσημη.Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την τεράστια υποστήριξή τους στη λειτουργία μας κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων 12 μηνών».

Η Etihad Airways γιορτάζει ένα χρόνο στην ΕλλάδαΟ στόχος της Etihad Airways είναι να παρέχει βολικές πτήσεις με άμεσες ανταποκρίσεις στους επιβάτες της στην Αθήνα και να ενδυναμώσει το εύρος και το βάθος του δικτύου της, με την εφαρμογή συμφωνιών για πτήσεις κοινού κωδικού οι οποίες ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες των επιβατών που επιθυμούν να ταξιδέψουν προς και από την Ελλάδα μέσω Άμπου Ντάμπι. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η πρόσφατη συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού που υπέγραψε η Etihad με την Olympic Air, σύμφωνα με την οποία οι πελάτες της Etihad Airways σε όλον τον κόσμο έχουν πλέον τη δυνατότητα να πετάξουν προς τους δύο πιο δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και προς τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία για πρώτη φορά. Η Etihad έχει επίσης υπογράψει συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού με την Sri Lankan Airlines, παρέχοντας στους επιβάτες στην Αθήνα συνδέσεις από το Άμπου Ντάμπι προς το Κολόμπο και το Μάλε (Μαλδίβες).

Η Etihad προσφέρει προϊόντα και εμπειρίες από υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στους Έλληνες επιβάτες της και σε όλους τους επισκέπτες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Η αεροπορική εταιρεία πρόσφατα παρουσίασε την υπηρεσία “Inspired Service” στην οικονομική θέση, καθώς και στις διακεκριμένες θέσεις, η οποία σκοπό έχει να παρέχει σε όλους τους πελάτες υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις προσωπικές τους ανάγκες. Και στις δύο καμπίνες, η Etihad προσφέρει στους πελάτες της τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ψυχαγωγίας κατά παραγγελία, το οποίο επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν νέες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, μουσική και διαδραστικά παιχνίδια, καθώς και να επανα-φορτίζουν φορητούς υπολογιστές και κινητές συσκευές.

Η Etihad πραγματοποιεί το δρομολόγιο της Αθήνας με αεροσκάφος Airbus Α320 δύο θέσεων,  χωρητικότητας 140 επιβατών,  με 20 διακεκριμένες  και 120 οικονομικές θέσεις. Η πτήση EY91 αναχωρεί από το Άμπου Ντάμπι στις 9.40 π.μ.  και προσγειώνεται στην Αθήνα στη 1.30 μ.μ.. Η πτήση EY090 αναχωρεί από την Αθήνα στις 2.30 μ.μ. και προσγειώνεται στο Άμπου Ντάμπι στις 8.00 μ.μ. Όλες οι ώρες είναι τοπικές.

Λεζάντα φωτογραφίας: (Από αριστερά προς δεξιά): O κ. Δημήτρης Καραγκιουλές, Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways στην Ελλάδα, ο κ. Γιάννης Παράσχης, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και ο κ. Daniel Barranger, Vice President Global Sales Etihad Airways πλαισιώνονται από το πλήρωμα της Etihad.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr