emirates-airplane-inaugural-flight-amsterdamΟ Όμιλος Emirates ανακοίνωσε κέρδη για 23η συνεχόμενη χρονιά, σημειώνοντας νέο ρεκόρ καθαρών κερδών, ύψους 1,6 δισ. δολαρίων παρά την αστάθεια που επικρατεί στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένων της Emirates Airline, της Dnata και άλλων θυγατρικών εταιρειών, ανακοινώθηκαν στο Ντουμπάι κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, της οποίας οικοδεσπότης ήταν ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, Πρόεδρος και C.E.O. της Emirates Airline και του Ομίλου.

Ο Σεϊχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και C.E.O. της Emirates Airline και του Ομίλου, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς αντιπροσωπεύουν την επιθυμία μας να καταρρίψουμε τα όρια της αεροπορικής βιομηχανίας, να διερευνήσουμε τους κανόνες και να υπερασπιστούμε τον ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό. Παρά τις προκλήσεις από το ασταθές πολιτικό περιβάλλον και τις φυσικές καταστροφές, καταφέραμε μέσα από την αποφασιστικότητα και την ευελιξία μας, να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα».

Παρά τις προκλήσεις, πολιτικές και περιβαλλοντικές, τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 26,4%, στα 15,6 δισ. δολάρια. Τα ταμειακά υπόλοιπα του Ομίλου αυξήθηκαν σημειώνοντας ρεκόρ και διαμορφώθηκαν σε 4,4 δισ. δολάρια. Η εξαιρετική απόδοση του Ομίλου τη φετινή χρονιά οφείλεται στη δυνατότητα του να προσαρμόζεται άμεσα στις συνεχόμενες αλλαγές της αγοράς. Το πρώτο εξάμηνο η Emirates ικανοποίησε την αυξημένη ζήτηση της αγοράς, χάρη στο δίκτυό της και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών.

sheikhahmedbinsaeedalmaktoumchairmanchiefexecutiveemiratesairlinegroup

Με πολιτική αστάθεια να επικρατεί σε διάφορα σημεία του κόσμου το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η Emirates είχε τη δυνατότητα να προσαρμόσει το πτητικό της πρόγραμμα, να μετακινήσει αεροσκάφη σε δρομολόγια ώστε να υπάρχει ισορροπία στο δίκτυο πτήσεων και να μεγιστοποιήσει τα έσοδα. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς η dnata προχώρησε στη διεθνή της επέκταση, μέσω στρατηγικής συγχωνεύσεων, αποκτώντας την ιδιοκτησία της Alpha Flight Group Ltd, η οποία προσφέρει τροφοδοσία κατά τη διάρκεια πτήσεων και λειτουργία σε 61 αεροδρόμια παγκοσμίως. Ούσα ανοικτή σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και προσανατολισμένη στην ανάπτυξη, η dnata βρίσκεται ανάμεσα στις 4 καλύτερες εταιρείες αεροπορικών υπηρεσιών παγκοσμίως.

Ο Σεϊχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum ανέφερε επιπλέον «Ένδειξη της δύναμής μας είναι ότι τα φετινά οικονομικά αποτελέσματα, αντανακλούν οι ώρες εργασίες των 57,000 εργαζομένων του Ομίλου. Δουλεύοντας χωρίς επιδοτήσεις και με συγκεκριμένο επιχειρησιακό μοντέλο, έχουμε καταφέρει ως ομάδα, να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες αντιξοότητες.

Η Emirates δεν συμφωνεί με τους περιορισμούς της αεροπορικής βιομηχανίας, υπερασπιζόμενη την πολιτική των ανοικτών αιθέρων που ενισχύει τον ανταγωνισμό, με θετικό αντίκτυπο προς τους επιβάτες. Οι επιβάτες αποτελούν την καρδιά της λειτουργίας μας. Φέτος ταξίδεψαν μαζί μας 31,4 εκατ. επιβάτες, γεγονός που συνιστά μια αύξηση του 14,5% ή 4 εκατ. επιβατών από την προηγούμενη χρονιά».

Η συνεχόμενη προτίμηση των επιβατών προς την Emirates βοήθησε στην επίτευξη σημαντικής αύξησης τόσο των πωλήσεων όσο και του ποσοστού επιβατών, που είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Emirates Airline

Τα έσοδα της αεροπορικής εταιρείας Emirates, σημείωσαν σημαντική αύξηση 25% σε σχέση με την προηγούμενη χρόνια φτάνοντας τα 14,8 δισ. δολάρια. Τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν σε σχέση με πέρσι, αγγίζοντας τα 1,5 δισ. δολάρια, αύξηση της τάξης του 51,9%. 

Τα λειτουργικά κόστη, 13,3 δισ. δολάρια, αυξήθηκαν κατά 22,7% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η αύξηση συμπίπτει με την αύξηση της τιμής των καυσίμων αλλά και των δράσεων της εταιρείας και έρχεται σε συνέχεια της αύξησης τόσο του αριθμού του προσωπικού όσο και του άμεσου λειτουργικού κόστους όπως η επίγεια εξυπηρέτηση, το κόστος εν πτήση και η συντήρηση των αεροσκαφών. 

Σημαντική αύξηση 41,2% στο κόστος των καυσίμων την περίοδο 2010-2011 που αντιστοιχεί σε 4,6 δισ. δολάρια, ισοβαθμεί με 34,4% αύξηση στα λειτουργικά κόστη της εταιρείας, ποσό που έχει σημειωθεί την περίοδο 2008-09.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς η Emirates αύξησε σημαντικά τον αριθμό παραγγελίας νέων αεροσκαφών, προσθέτοντας 32 νέα Airbus A380s και 30 Boeing 777-300ERs στο στόλο της. Η συνολικά αξία των νέων παραγγελιών έφτασε τα 13,4 δισ. δολάρια και αγγίζει σε συνολικό αριθμό παραγγελιών για το τέλος του οικονομικού έτους, σε 193, συνολικής αξίας 66 δισ. δολαρίων.

cabincrew3

Η Emirates παρέλαβε 8 νέα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της χρονιάς συμπεριλαμβανομένων ενός Boeing 777-300ER και 7 A380s, αυξάνοντας το μέγεθος του στόλου, σε 148 αεροσκάφη. Η Emirates παραμένει ο μεγαλύτερος διαχειριστής A380 και Boeing 777, έχοντας 15 A380s και 86 Boeing 777s.

Επεκτείνοντας την παγκόσμια κάλυψη της, η εταιρεία ξεκίνησε δρομολόγια σε 6 νέους προορισμούς: το Άμστερνταμ, την Πράγα, τη Μεδίνα, τη Μαδρίτη, το Ντακάρ και τη Βασόρα, ενώ αύξησε τη συχνότητα και τη χωρητικότητα σε πόλεις που παρουσίαζαν μεγάλη ζήτηση στις ΗΠΑ, στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η Emirates συνεχίζει να επωφελείται από ευρεία βάση εσόδων από όλο το δίκτυο της . Πιο συγκεκριμένα η Ανατολική Ασία και η Αυστραλασία είχαν προβάδισμα το 2010-2011 με ανάπτυξη εσόδων 30,9% σε 1 δισ. δολάρια. Η Ευρώπη ακολουθεί με αύξηση 24,3% στα 769 εκατ. δολάρια, λόγω 3ων νέων προορισμών αλλά και την αύξηση των χωρητικότητας με τη χρήση μεγαλύτερων αεροσκαφών.

Το δίκτυο Α380 της Emirates έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς με 3 νέους προορισμούς: το Πεκίνο, το Χονγκ Κονγκ και το Μάντσεστερ, καθώς επίσης και η αναμενόμενη επαναφορά του δρομολογίου προς Νέα Υόρκη. Η Emirates συνεχίζει τις επενδύσεις με δυο νέα airport lounges (σαλόνια αναμονής), στη Σαγκάη και το Νέο Δελχί, φτάνοντας το συνολικό αριθμό των αποκλειστικών lounges της Emirates στα 28. Συνολικά η Emirates έχει επενδύσει 78 εκατ. δολάρια παγκοσμίως για lounges.

Οι εργαζόμενοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο οικονομικό έτος 2010-2011, καθώς ο αριθμός των εργαζομένων της Emirates Airline αυξήθηκε κατά 5,95 % και έφτασε τους 39,000. Πολλοί από τους νέους εργαζομένους προέρχονται από τα τμήματα των Πληρωμάτων Καμπίνας, σε συνέχεια των 8 νέων αεροσκαφών που παραδόθηκαν τη φετινή χρονιά, αλλά και της προετοιμασίας για τις παραδόσεις που αναμένονται για το 2011-12.

Emirates SkyCargo

Η Emirates SkyCargo σημείωσε σημαντική αύξηση των εσόδων κατά 27,6% στο ρεκόρ των 2,4 δισ. δολαρίων χάρη στην παγκόσμια αύξηση της εμπορευματικής κίνησης. Το εμπορευματικό φορτίο αυξήθηκε κατά 11,8% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά σε 1,767 χιλιάδες τόνους. Τα έσοδα του εμπορευματικού τομέα, συνεισέφεραν κατά 17,4% στα συνολικά έσοδα της αεροπορικής εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς η Emirates SkyCargo παρουσίασε 4 νέους εμπορευματικούς προορισμούς, ενώ στο τέλος της χρονιάς ο αριθμός του εμπορευματικού στόλου έφτασε τα 73 αεροσκάφη on wet lease και 4ων on operating lease.

Emirates Hotels & Resorts

Η Emirates Destination and Leisure Management (D&LM) σημείωσε αύξηση πωλήσεων πακέτων φτάνοντας τα 299,7 εκατ. δολάρια, αύξηση κατά 10% από τα στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς. Παράλληλα το Wolgan Valley Resort & Spa στην Αυστραλία έλαβε το βραβείο Overall Commitment to Excellence Award κατά τη διάρκεια των βραβείων Leading Hotels of the World, στην κατηγορία Περιβάλλον.

Dnata

Η dnata για το οικονομικό έτος 2010-11 σημείωσε σημαντική διεθνή ανάπτυξη ώστε να γίνει η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία αεροπορικών υπηρεσιών παγκοσμίως.

Τα έσοδα της dnata έφτασαν τα 1,2 δις. δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία της λειτουργίας της, σημειώνοντας αύξηση 39,4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η σημαντική αύξηση των εσόδων είναι αποτέλεσμα της αύξησης των εσόδων από τη διαχείριση των αεροδρομίων αλλά και τις υπηρεσίες εμπορευματικής διαχείρισης μετά και την απόκτηση της Alpha Flight Group Ltd το Δεκέμβριο του 2010. Ο αριθμός των αεροσκαφών που διαχειρίζεται η dnata κατά τη διάρκεια της χρονιάς αυξήθηκε κατά 21,1% σε 232,585. Η συνολική διαχείριση εμπορεύματος βελτιώθηκε 33,3% σε 1,494 χιλίαδες τόνους.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr