Η Emirates ανακηρύχθηκε αεροπορική εταιρεία της Χρόνιας για το 2011 από το Air Transport WorldΣε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον, στις αρχές Φεβρουαρίου η Emirates βραβεύτηκε, ως η «Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς» από το Air Transport World.

Ο Πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας, Tim Clark, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια ήταν τα πιο απαιτητικά στην ιστορία του κλάδου μας, αλλά παρά τις προκλήσεις προσπαθούμε να παρέχουμε τα καλύτερα ποιοτικά προϊόντα και να μεγιστοποιούμε την άνεση και την λειτουργική αποτελεσματικότητα για τους επιβάτες μας. Η αναγνώριση αυτή είναι απόδειξη της δέσμευσής μας για καινοτομία και τελειότητα στην παροχή υπηρεσιών, καθώς συνεχίζουμε να αυξάνουμε το παγκόσμιο δίκτυο μας και ξεκινώντας από το Ντουμπάι να προσφέρουμε περισσότερες ευκαιρίες στους επιβάτες να ανακαλύψουν τον κόσμο».

Ο Perry Flint, Editorial Director for ATW, ανέφερε: «Οι επιβάτες έχουν την επιλογή να ταξιδέψουν με την Emirates, δεδομένου ότι περισσότερες από 125 αεροπορικές εταιρείες εξυπηρετούν το Ντουμπάι. Οι συνδέσεις του δικτύου απευθύνονται σε ταξιδιώτες όχι μόνο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αλλά και σε αυτούς της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής, που εκτιμούν την αποδοτικότητα και την συνδεσιμότητα του Ντουμπάι. Ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας της Emirates είναι οι συνεχείς βελτιώσεις και καινοτομίες στις καμπίνες επιβατών όχι μόνο της Διακεκριμένης θέσης αλλά και της Οικονομικής. Η βράβευση της Emirates ως αεροπορική εταιρεία της χρονιάς, είναι σε συνέχεια της δέσμευσης της για ασφάλεια και επιχειρηματική αρτιότητα, πρωτοποριακή εξυπηρέτηση των πελατών της και αξιοσημείωτες οικονομικές επιδόσεις».

Από την εποχή που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1985, η Emirates εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές εταιρείες στον κόσμο, μετατρέποντας το Ντουμπάι σε κόμβο παγκοσμίου επιπέδου για διεθνή αεροπορικά ταξίδια. Η αεροπορική εταιρεία είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη ευέλικτων δρομολογίων που εξοικονομούν καύσιμα και μειώνουν την εκπομπή αερίων CO2. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με μια σειρά από άλλα επιτεύγματα έχουν ως αποτέλεσμα η αεροπορική εταιρεία να έχει λάβει περισσότερα από 400 διεθνή βραβεία σχεδόν σε κάθε κατηγορία.

Μερικές από τις καινοτομίες της Emirates είναι το γεγονός ότι είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που διέθεσε ατομική οθόνη πίσω από το κάθισμα και επιτρέπει στους επιβάτες να πραγματοποιούν κλήσεις από το κινητό τους τηλέφωνο. Η ναυαρχίδα της Emirates, το αεροσκάφος τύπου Α380, είναι το μοναδικό εμπορικό αεροσκάφος, το οποίο διαθέτει καμπίνες ντους SPA για τους επιβάτες της Πρώτης θέσης.

Η εταιρεία παρουσιάζει ραγδαία και συνεχή ανάπτυξη, πάνω από 20% κατά μέσο ετήσιο όρο. Οικονομικά αυτοσυντηρούμενη, η Emirates μετέφερε 27,5 εκατομμύρια επιβάτες κατά το οικονομικό έτος 2009-10 - σχεδόν 4,7 εκατομμύρια περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά.

Η Emirates πραγματοποιεί σήμερα πτήσεις σε 110 πόλεις σε 66 χώρες στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ινδική Χερσόνησο και την Ασία-Ειρηνικό. Τη φετινή χρονιά, η εταιρεία ξεκίνησε πτήσεις στη Βασόρα, στο Ιράκ από τις 2 Φεβρουαρίου 2011 και θα ξεκινήσει δρομολόγια στη Γενεύη την 1η Ιουνίου και την Κοπεγχάγη, την 1η Αυγούστου.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr