Καλοκαίρι με Lufthansa

Με μια εφ' όλης της ύλης παρουσίαση των εξελίξεων στη Lufthansa αλλά και του προγράμματος εν όψει θέρους, ξεκίνησε την ομιλία του ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Marketing, κύριος Thierry Antinori, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού  ΙΤΒ του Βερολίνου, στις 11 Μαρτίου 2010. 

Στη συνέντευξη ο κύριος Antinori αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο πρώτο Business Lounge που θα διαθέτει beer garden και θα μπορούν να το απολαμβάνουν οι πελάτες που αναχωρούν από τον κόμβο του Μονάχου, αλλά και στις εξελίξεις στη Lufthansa Private Jet. Παράλληλα, τόνισε για άλλη μια φορά τις σημαντικές ηλεκτρονικές εξελίξεις μέσω www.lufthansa.com, όσον αφορά e-ticketing, online check in, iPhone check in, που έχουν κερδίσει την προτίμηση των πελατών της αεροπορικής εταιρίας.

Σύμφωνα με το ερχόμενο θερινό πρόγραμμα, η Lufthansa θα εξυπηρετεί ένα σχεδόν αμετάβλητο αριθμό προορισμών με ουσιαστικά ισάριθμες πτήσεις με την περσινή χρονιά. Κατά μέσο όρο, η Lufthansa θα εκτελεί 12.853 πτήσεις την εβδομάδα στα θερινά προγράμματα, συγκριτικά με τις 12.860 την περσινή χρονιά. Η συνολική δυναμικότητα (διαθέσιμες θέσεις/ χιλιόμετρο) έχει αυξηθεί συγκριτικά με το 2009, κατά 3.6%. Στον υπολογισμό συμπεριλαμβάνονται οι προγραμματισμένες πτήσεις με αεροσκάφος Airbus A380, που πρόκειται να ξεκινήσει προγραμματισμένες πτήσεις με τη Lufthansa από τον φετινό Ιούνιο.

«Περισσότερες θέσεις με σχεδόν τον ίδιο αριθμό πτήσεων: αυτό επιτυγχάνουμε αλλά και καλύτερη παραγωγικότητα με μεγαλύτερα, πιο σύγχρονα αεροσκάφη. Ταυτόχρονα, μετακινούμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας, της βιώσιμης βελτίωσης των αποτελεσμάτων μας κατά ένα δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2011», δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Marketing, κύριος Thierry Antinori. Το θερινό πρόγραμμα τίθεται σε ισχύ από την Κυριακή 28 Μαρτίου μέχρι το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010. 

Η Lufthansa εξυπηρετεί 204 προορισμούς σε 81 χώρες στο θερινό πρόγραμμα (την περσινή χρονιά: 206 προορισμοί σε 78 χώρες). Έξι νέοι προορισμοί στο πρόγραμμα πτήσεων είναι το Ροστόκ- -Laage, Μπάρι, Παλέρμο, Zadar, Chisinau και Τασκέδη. Τα δρομολόγια στην Ευρώπη έχουν μειωθεί οριακά, σε 11.445 πτήσεις εβδομαδιαίως προς Γερμανικούς και Ευρωπαϊκούς προορισμούς (περσινή χρονιά: 11.519 πτήσεις).

Αντιθέτως, πτήσεις στο διηπειρωτικό δίκτυο μακρινών διαδρομών αυξήθηκαν σε εβδομαδιαίως 1.408 πτήσεις (περσινή χρονιά: 1.341 πτήσεις την εβδομάδα). «Με περισσότερους από 200 προορισμούς αυτό το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων έξι νέων προορισμών, προσφέρουμε στους επιβάτες ένα ελκυστικό πρόγραμμα εξαιρετικής ποιότητας αναφορικά με τις ανταποκρίσεις πτήσεων», δήλωσε ο κύριος Thierry Antinori. «Προσαρμόσαμε τα προγράμματα πτήσεων ανάλογα με τη ζήτηση, ιδιαίτερα στα Ευρωπαϊκά δρομολόγια. Ωστόσο, οι πελάτες που επηρεάζονται από τις περικοπές στις περισσότερες περιπτώσεις επιστρέφουν σε εναλλακτικές ανταποκρίσεις, που προσφέρουμε με τους συνεταίρους μας. Επίσης, παρέχουμε περισσότερες από 12 νέες συνδέσεις στην Ευρώπη, διευκολύνοντας τους επιβάτες να επωφελούνται από περισσότερες απευθείας πτήσεις». 

Νέοι προορισμοί στο θερινό πρόγραμμα 2010 της Lufthansa

• Μόναχο – Τασκένδη 3x /εβδομάδα (Τρι/Πε/Κυ)
• Μόναχο – Chisinau καθημερινά
• Μόναχο – Rostock/Laage 2x / εβδομάδα (Σα/Κυ)
• Μόναχο – Zadar 1x / εβδομάδα (Σα)
• Μόναχο – Μπάρι καθημερινά
• Μιλάνο/ Malpensa – Παλέρμο καθημερινά

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία στο πρόγραμμα θερινών πτήσεων είναι οι εναρκτήριες πτήσεις της Lufthansa με το Airbus A380. Σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος του κόσμου θα ξεκινήσει προγραμματισμένες πτήσεις στο διηπειρωτικό δίκτυο της αεροπορικής εταιρίας από τον Ιούνιο 2010. Οι πρώτοι προορισμοί του A380 θα ανακοινωθούν στις αρχές Απριλίου, οπότε και θα μπορούν να αρχίσουν οι κρατήσεις για τις πρώτες πτήσεις με τη νέα ναυαρχίδα της Lufthansa.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr