Η EtihadAirways, ο κρατικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και η JetAirways ανακοίνωσαν χθες πως ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για την απόκτηση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου της Jet Airways από την Etihad Airways. Όλες οι απαραίτητες ινδικές ρυθμιστικές εγκρίσεις ολοκληρώθηκαν στις 12 Νοεμβρίου 2013. Στις 20 Νοεμβρίου 2013, η Jet Airways εξέδωσε και παραχώρησε 27.263.372 μετοχές ονομαστικής αξίας 10 ινδικών ρουπιών η καθεμία, στην προνομιακή στη τιμή των 754,7361607 ινδικών ρουπιών ανά μετοχή στην EtihadAirways.Η EtihadAirways, ο κρατικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και η JetAirways ανακοίνωσαν χθες πως ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για την απόκτηση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου της Jet Airways από την Etihad Airways. Όλες οι απαραίτητες ινδικές ρυθμιστικές εγκρίσεις ολοκληρώθηκαν στις 12 Νοεμβρίου 2013. Στις 20 Νοεμβρίου 2013, η Jet Airways εξέδωσε και παραχώρησε 27.263.372 μετοχές ονομαστικής αξίας 10 ινδικών ρουπιών η καθεμία, στην προνομιακή στη τιμή των 754,7361607 ινδικών ρουπιών ανά μετοχή στην EtihadAirways.

Σε συνέχεια της παραπάνω παραχώρησης, το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Jet Airways αυξήθηκε σε 113.597.383 μετοχές κεφαλαίου 10 ινδικών ρουπιών η καθεμία. Μετά από αυτή την έκδοση και παραχώρηση των εν λόγω μετοχών σε προνομιακή τιμή για την Etihad Airways, η αεροπορική εταιρεία απέκτησε το 24% του μετά καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Jet Airways (σε πλήρως αναλυτική βάση). Επιπλέον, ο κ. James Hogan και ο κ. James Rigney, υποψήφιοι διευθυντές της Etihad Airways και, από τις 20 Νοεμβρίου 2013, έχουν διοριστεί ως πρόσθετοι διευθυντές στο διοικητικό συμβούλιο της Jet Airways.

Ο κ. Naresh Goyal, Πρόεδρος της Jet Airways, δήλωσε: «Η έγχυση ξένων επενδύσεων στον τομέα της αεροπορίας έχει ως αποτέλεσμα τις οικονομίες κλίμακας, την ανάπτυξη της επισκεψιμότητας στα αεροδρόμια μας, και δημιουργεί επαγγελματικές ευκαιρίες. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η επένδυση θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό τους μετόχους και τους πελάτες μας οι οποίοι θα έχουν τώρα πρόσβαση σε ένα διευρυμένο παγκόσμιο δίκτυο». Ο κ. Goyal τόνισε επίσης ότι μαζί με την Etihad Airways, η Jet Airways μπορεί να ενισχύσει την συνδεσιμότητα για τους τουρίστες, τους επιβάτες επαγγελματικών λόγων, τις Ινδικές οικογένειες και το ευρύτερο ταξιδιωτικό κοινό.

Η EtihadAirways, ο κρατικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και η JetAirways ανακοίνωσαν χθες πως ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για την απόκτηση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου της Jet Airways από την Etihad Airways. Όλες οι απαραίτητες ινδικές ρυθμιστικές εγκρίσεις ολοκληρώθηκαν στις 12 Νοεμβρίου 2013. Στις 20 Νοεμβρίου 2013, η Jet Airways εξέδωσε και παραχώρησε 27.263.372 μετοχές ονομαστικής αξίας 10 ινδικών ρουπιών η καθεμία, στην προνομιακή στη τιμή των 754,7361607 ινδικών ρουπιών ανά μετοχή στην EtihadAirways.Ο κ. James Hogan, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, τόνισε: «Η Ινδία είναι μία από τις μεγαλύτερες και ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως έχοντας βασικό ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξης της Etihad Airways. Αυτή η σχέση θα ενδυναμώσει τόσο την Etihad Airways όσο και την Jet Airways, καθώς και τις οικονομίες της Ινδίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Συνδέοντας τα δύο δίκτυα και προσθέτοντας νέες πτήσεις, νέα δρομολόγια και περισσότερες επιλογές κοινών κωδικών, τα ταξίδια από και προς την Ινδία θα γίνουν ευκολότερα».
Οι κύριοι Goyal και Hogan επιβεβαίωσαν πως η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών θα ξεκινήσει άμεσα και ότι το δίκτυο και οι υπηρεσίες θα ωφελήσουν τους πελάτες σύντομα. Συγκεκριμένες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σταδιακά.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr