Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επέκτεινε την συμφωνία κοινού κωδικού με την Korean Air, την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Νότιας Κορέας για έξι επιπλέον νέους προορισμούς. Στη δεύτερη φάση της συνεργασίας, η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό της, EY, στις υπηρεσίες της Korean Air από το αεροδρόμιο Ίντσεον στη Σεούλ προς τη Χονολουλού, το Βανκούβερ, και το Χονγκ Κονγκ. Αντίστοιχα, η Korean Air θα τοποθετήσει τον κωδικό KE στις πτήσεις της Etihad Airways από το Άμπου Ντάμπι προς το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Μουσκάτ και κατόπιν σχετικών ρυθμιστικών εγκρίσεων, το Χαρτούμ. Οι νέες ρυθμίσεις εξυπηρετούν τις παρούσες υπηρεσίες των αεροπορικών εταιρειών μεταξύ Άμπου Ντάμπι και αεροδρομίου Ίντσεον της Σεούλ. Η Etihad Airways επέκτεινε την συμφωνία κοινού κωδικού με την Korean Air, την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Νότιας Κορέας για έξι επιπλέον νέους προορισμούς. Στη δεύτερη φάση της συνεργασίας, η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό της, EY, στις υπηρεσίες της Korean Air από το αεροδρόμιο Ίντσεον στη Σεούλ προς τη Χονολουλού, το Βανκούβερ, και το Χονγκ Κονγκ. Αντίστοιχα, η Korean Air θα τοποθετήσει τον κωδικό KE στις πτήσεις της Etihad Airways από το Άμπου Ντάμπι προς το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Μουσκάτ και κατόπιν σχετικών ρυθμιστικών εγκρίσεων, το Χαρτούμ. Οι νέες ρυθμίσεις εξυπηρετούν τις παρούσες υπηρεσίες των αεροπορικών εταιρειών μεταξύ Άμπου Ντάμπι και αεροδρομίου Ίντσεον της Σεούλ.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε πως η επέκταση της συμφωνίας με την Korean Air θα δώσει τη δυνατότητα και στις δύο αεροπορικές εταιρείες να αναπτύξουν τα δίκτυά τους με αμοιβαία οφέλη και να αυξήσουν την δημοτικότητά τους στους ταξιδιώτες όλου του κόσμου.

«Οι τρείς νέοι προορισμοί κοινού κωδικού θα ενισχύσουν τόσο τα επαγγελματικά ταξίδια όσο και τα ταξίδια αναψυχής προς την Ασία από την πλευρά του Ειρηνικού ωκεανού και της Ν. Αμερικής. Ειδικότερα, οι πτήσεις προς τη Χονολουλού και το Βανκούβερ θα παρέχουν εύκολη πρόσβαση με μία μόνο στάση από το Άμπου Ντάμπι σε αυτούς τους δύο δημοφιλείς προορισμούς της Ν. Αμερικής. Πρόκειται για μία φυσική ανάπτυξη της συμφωνίας κοινού κωδικού με την Korean Air που υπογράψαμε φέτος τον Ιούλιο και ανυπομονούμε να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο το φάσμα συνεργασίας μας στο μέλλον».

Ο κ. Hogan σημείωσε πως η στρατηγική συνεργασιών της Etihad Airways με αεροπορικές εταιρείες όπως η Korean Air έχει συμβάλλει στην αύξηση τουρισμού από όλο τον κόσμο προς την έδρα και κόμβο της εταιρείας στο Άμπου Ντάμπι.

«Τα νέα δρομολόγια κοινού κωδικού μας παρέχουν τη δυνατότητα για ταχεία επέκταση του δίκτυό μας και αυξημένης κίνησης επαγγελματικών ταξιδιών και ταξιδιών αναψυχής με προορισμό αλλά και διαμέσου του κόμβου μας στο Άμπου Ντάμπι. Τον προηγούμενο χρόνο, η Etihad Airways μετέφερε 10,2 εκατ. επιβάτες μέσω του κόμβου της στο Άμπου Ντάμπι. Η αύξηση των επιβατών από όλο τον κόσμο που επισκέπτονται το Άμπου Ντάμπι συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και συντελεί στην πραγμάτωση του οράματος της κυβέρνησης για το πλάνο του Άμπου Ντάμπι 2030. Εκτιμούμε πως αυτή η τάση θα συνεχιστεί με νέα δρομολόγια από την Ασία και τη Ν. Αμερική».

Η Etihad Airways και η Korean Air διατηρούν μία πετυχημένη εμπορική συνεργασία από τον Αύγουστο του 2009 όταν οι δύο αεροπορικές υπέγραψαν συμφωνία κατά αναλογίας και συνεργασία διασυνδέσεων. Τα μέλη των προγραμμάτων επιβράβευσης της Etihad Airways, Etihad Guest και της Korean Air, SKYPASS, μπορούν να απολαύσουν αμοιβαία οφέλη που περιλαμβάνουν πρόσβαση στα lounges των αεροπορικών εταιρειών, προτεραιότητα στο τσεκ-ιν, και επιπλέον του επιτρεπόμενου βάρους για τη μεταφορά αποσκευών, αλλά και τη δυνατότητα αμοιβαίας εξασφάλισης και εξαργύρωσης πόντων του προγράμματός τους.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr