Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πτήσης της Turkish Airlines, Istanbul - Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Η πολιτική ηγεσία, τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι της THY, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και όλοι ευχήθηκαν αυτή να είναι η απαρχή μίας εξαιρετικής συνεργασίας, που θα είναι προς όφελος και τον δύο χωρών.Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα (Παρασκευή) το πρωί τα εγκαίνια της πτήσης της Turkish Airlines, Istanbul - Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Η πολιτική ηγεσία, τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι της THY, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και όλοι ευχήθηκαν αυτή να είναι η απαρχή μίας εξαιρετικής συνεργασίας, που θα είναι προς όφελος και τον δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πρώτος πήρε τον λόγο ο αερολιμενάρχης, κ. Αχιλλέας Τοπούζας: "Σας καλωσορίζουμε στο αεροδρόμιο μας, το οποίο έχει υψηλά στάνταρ και είναι πολύ ασφαλές. Από την πλευρά μας δουλεύουμε για ακόμα καλύτερες υπηρεσίες, με στόχο να είμαστε πιο αποδοτικοί. Χαίρομαι για την έναρξη αυτής της σύνδεσης και εύχομαι στην Turkish Airlines πολλές και ασφαλείς πτήσεις".

Ο Υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, αλλά έστειλε έναν σύντομο χαιρετισμό, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως: "Η πτήση αυτή θα συμβάλει στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών. Χαιρετίζουμε την έναρξη των πτήσεων στη Θεσσαλονίκη".

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, είπε: "Καλωσορίζω τους Τούρκους φίλους, που μας τιμούν με την πρώτη πτήση τους. Είμαι χαρούμενος για τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Istanbul, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης. Δίνεται πλέον η δυνατότητα στους κατοίκους της Μακεδονίας να μετακινούνται σε όποιο σημείο του κόσμου επιθυμούν. Υπάρχουν σημαντικοί ανθρώπινοι δεσμοί των κατοίκων της Istanbul με τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και βαθιές ρίζες, που οφείλουμε να τις καλλιεργήσουμε για την ανάπτυξη της φιλίας των δυο λαών. Ευχαριστώ τον πρόεδρο κ. Τοπτσού, την διευθύντρια κ. Οζτούρκ και τον διευθυντή της Θεσσαλονίκης κ. Ούτκου".

Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πτήσης της Turkish Airlines, Istanbul - Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Η πολιτική ηγεσία, τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι της THY, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και όλοι ευχήθηκαν αυτή να είναι η απαρχή μίας εξαιρετικής συνεργασίας, που θα είναι προς όφελος και τον δύο χωρών.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Turkish Airlines, κ. Χαμντί Τοπτσού δήλωσε: "Είμαστε σήμερα στη συμπρωτεύουσα της Ελλάδας για τα εγκαίνια ενός νέου προορισμού της THY. Η Θεσσαλονίκη έχει ξεχωριστή σημασία για εμάς, γιατί είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Τα τελευταία χρόνια, η τουριστική και διπλωματική σχέση των δύο κρατών αναπτύσσεται όλο και περισσότερο και η πτήση αυτή θα την ενισχύσει σημαντικά. Η Turkish Airlines διαθέτει 170 αεροσκάφη και πετάει σε 178 προορισμούς (η πτήση της Θεσσαλονίκης θα είναι η 179η). Το "άνοιγμα" αυτής της γραμμής μας γεμίζει με ιδιαίτερη χαρά και ευχόμαστε οι πτήσεις που θα πραγματοποιούνται να μεταφέρουν αγάπη, φιλία και ελπίδα".

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας είπε: "Ευελπιστώ η αεροπορική μας σύνδεση να λειτουργήσει ως αφετηρία για ακόμα πιο στενή συνεργασία, εκτός από τον τουρισμό, και στο κομμάτι του επιχειρείν. Είμαι σίγουρος ότι η πρωτοβουλία σας θα έχει αποδοχή από τους πολίτες και των δύο περιοχών και πως τα αεροπλάνα σας θα ταξιδεύουν γεμάτα, μεταφέροντας -εκτός από τους επιβάτες- την αγάπη και την εκτίμηση μεταξύ των δύο λαών. Στην προσπάθεια που κάνουμε για τουριστική αναβάθμιση, θέλουμε να προσεγγίσουμε όλους τους γειτονικούς λαούς. Με την Τουρκία, όμως, μπορούμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο και να υποστηρίξουμε πιο αποτελεσματικά, το δίκτυο εμπορικών και επιχειρηματικών δράσεων, το οποίο ήδη υπάρχει με τη χώρα μας, και ειδικότερα με τον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να υπάρξει τουριστικό ρεύμα στην περιοχή μας και να κάνουμε εύκολη την πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη, για όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες".

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, κ. Χασάν Γκιογκούς, δήλωσε: "Σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση, ευχαριστώ τους Έλληνες που μας φιλοξενούν σε αυτό τον χώρο. Η έναρξη μίας πτήσης είναι πολύ σημαντική, γι' αυτό ελπίζουμε στο μέλλον να κάνουμε τα εγκαίνια και νέων πτήσεων. Οι εμπορικές και οι ανθρώπινες σχέσεις αποτελούν σημαντικό στοιχείο στον διπλωματικό τομέα, το ίδιο ισχύει και για τις ελληνοτουρκικές επαφές. Πολλοί ήταν οι Τούρκοι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ενώ μεγάλη αύξηση παρουσίασαν σε σχέση με το παρελθόν και οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Τουρκία από την Ελλάδα, ο αριθμός των οποίων φτάνει τις 610 χιλιάδες".

Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πτήσης της Turkish Airlines, Istanbul - Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Η πολιτική ηγεσία, τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι της THY, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και όλοι ευχήθηκαν αυτή να είναι η απαρχή μίας εξαιρετικής συνεργασίας, που θα είναι προς όφελος και τον δύο χωρών.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Σωκράτης Ξυνίδης, δήλωσε: "Είναι μία σημαντική ημέρα για τη Θεσσαλονίκη και θέλω να τονίσω την ιδιαίτερη σημειολογία των δύο πόλεων. Θα αναφερθώ, όμως, και στα οικονομικά οφέλη που μπορεί να προκύψουν από τη σύνδεση αυτή, κυρίως για την Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη. Θα υπάρξει άμεση επικοινωνία του επιχειρηματικού κόσμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες θα αποτελέσουν βάση για τη συνεργασία μεταξύ των δύο λαών και είμαι βέβαιος ότι η σύνδεση θα υπηρετήσει αυτό το πολύ σημαντικό συμφέρον".

Της συνέντευξης Τύπου προηγήθηκε η πανηγυρική άφιξη της πτήσης 1881, με 101 επιβάτες, μεταξύ των οποίων παράγοντες από την Τουρκία, εκπρόσωποι Τύπου, ταξιδιωτικοί πράκτορες, η οποία έγινε δεκτή από δύο πυροσβεστικά οχήματα που έριχναν νερό κατά το σύνηθες εθιμοτυπικό, ενώ αμέσως μετά έγινε και η κοπή της κορδέλας.

Η Turkish Airlines θα συνδέει την Istanbul με τη Θεσσαλονίκη τέσσερις (4) φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή και Κυριακή. Το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 164 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των φόρων.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr