Olympic AirΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Olympic Air στην πρώτη συνεδρίαση με τη νέα του σύνθεση, αποφάσισε την αναμόρφωση της στρατηγικής της εταιρείας στοχεύοντας στην εστιασμένη στρατηγική της ανάπτυξη ώστε η Olympic Air να αναδειχθεί ηγετική δύναμη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης εκμεταλλευόμενη το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της υψηλής ποιότητας του προϊόντος της.

Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την οποία ανακόπηκαν τα σχέδια δημιουργίας ενός ενιαίου ελληνικού αερομεταφορέα με πανευρωπαϊκή εμβέλεια, καθώς και οι δυσχερείς συνθήκες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς, υποχρεώνουν την εταιρεία να επανεξετάσει το πρόγραμμα δρομολογίων της, και να διαμορφώσει το πτητικό της έργο ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στο νέο στρατηγικό σχεδιασμό της.

Στα πλαίσια αυτά στο πρόγραμμα πτήσεων εσωτερικού προστίθενται τα δρομολόγια Αθήνα - Κέρκυρα, Αθήνα – Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη – Χανιά, Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη – Ρόδος. Παράλληλα, αναπροσαρμόζεται το διεθνές δίκτυο με τη διατήρηση ή και επέκταση των πτήσεων προς Άμστερνταμ, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Κάιρο, Κωνσταντινούπολη, Λάρνακα, Σόφια και Τίρανα ενώ παράλληλα θα διακοπούν τα δρομολόγια προς Βιέννη, Βρυξέλλες, Λονδίνο και Παρίσι.

Συγχρόνως, διατηρούνται όλες οι υπάρχουσες συμφωνίες για πτήσεις κοινού κωδικού (code share) με την Delta όσον αφορά τις πτήσεις προς ΗΠΑ και την Etihad προς Αυστραλία και Νότιο Αφρική, ενώ αξιολογούνται και νέες συμφωνίες με σκοπό την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της εταιρίας.

Τέλος, η Olympic Air μαζί με την Aegean θα προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία δεν είχε εγκριθεί η συγχώνευση των δύο ελληνικών αεροπορικών εταιρειών.

Ο Πρόεδρος της Olympic Air κ. Γιάννης Καρακαδάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από 15 μήνες λειτουργίας της Olympic Air και με εμφανή πλέον σε όλους του Ελληνες πολίτες τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας να αναγεννηθεί ο ιστορικός και εθνικός αερομεταφορέα μας, χαράζουμε σήμερα μια νέα πορεία ανασύνταξης, προκειμένου να θωρακίσουμε τη βιωσιμότητα των αρχικών μας δεσμεύσεων. Η νέα στρατηγική μας συνυπολογίζει προφανώς τόσο την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού όσο και τη συνεχιζόμενη αναστάτωση στις αγορές. Ωστόσο κεντρικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος μας παραμένει η παροχή υψηλότατου επιπέδου υπηρεσιών στο επιβατικό μας κοινό ενώ η ανασυγκρότηση του δικτύου μας θα μας επιτρέψει στο εξής την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προκλήσεων που μας περιβάλλουν για τη διατήρηση του ηγετικού προφίλ της Olympic Air στην ευρύτερη περιοχή μας».

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr