British Airways & Iberia σε συγχώνευση

Η British Airways, η American Airlines και η Iberia έλαβαν τελική ρυθμιστική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα (14 Ιουλίου 2010) για να συνάψουν σύμβαση κοινών επιχειρήσεων (κοινοπρακτική) σε διατλαντικές πτήσεις. Οι αερογραμμές προσδοκούν ότι σύντομα θα λάβουν την τελική απόφαση για διατλαντική αντιμονοπωλιακή ασυλία από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (DOT).

Ο Willie Walsh, Διευθύνων Σύμβουλος της British Airways δήλωσε σχετικά: "Αναμένουμε την τελική απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ (DOT), ωστόσο θωρούμε ευπρόσδεκτο αυτό το σημαντικό και ζωτικής σημασίας βήμα προς τα εμπρός. Ο μεγάλος αριθμός νέων υπηρεσιών στα δρομολόγια από Λονδίνο προς ΗΠΑ από την συμφωνία Open Skies δείχνει ότι το Heathrow είναι ανοικτό. Μεταξύ μας, συμφωνήσαμε να διαθέσουμε του διαδρόμους υποδοχής του Heathrow στους ανταγωνιστές μας για να τους χρησιμοποιούν σε δρομολόγια προς τις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια πρακτική απόφαση ώστε να μπορούμε να οργανώσουμε τις κοινές επιχειρήσεις και να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό. Οι δεσμεύσεις των διαδρόμων παρέχουν περαιτέρω εγγύηση ότι δεν θα είναι εφικτή η απώλεια ανταγωνισμού ως αποτέλεσμα των κοινών μας επιχειρήσεων".

Τα δικαιωμάτα απογείωσης και προσγείωσης θα είναι διαθέσιμα αν ανταγωνίστριες αερογραμμές δεν είναι σε θέση να τα αποκτήσουν μέσα από τη συνηθισμένη διαδικασία. Τα δικαιωμάτα απογείωσης και προσγείωσης δρομολογίων Λονδίνου-Νέας Υόρκης θα πρέπει απλώς να είναι διαθέσιμα αν ο αριθμός εξυπηρετήσεων στο δρομολόγιο πέσει κάτω απο τα επίπεδα που έχουν επί του παρόντος ανακοινωθεί.

Οι διατλαντικές κοινές επιχειρήσεις θα ενισχύσουν τον ανταγωνισμό από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού δίνοντας τη δυνατότητα στη συμμαχία "oneworld" να ανταγωνισθεί επί ίσοις όροις με τις υπόλοιπες διεθνείς συμμαχίες που διαθέτουν ήδη αντιμονοπωλιακή ασυλία. Οι πελάτες θα επωφεληθούν με πιο άνετο, απρόσκοπτο και βολικό ταξίδι προς περισσότερους διεθνείς προορισμούς με καλύτερες ανταποκρίσεις, βελτιωμένα δρομολόγια πτήσεων και αναβαθμισμένα οφέλη των τακτικών επιβατών.

Η πραγματοποίηση των κοινών διατλαντικών επιχειρήσεων θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr