Από την αρχαιότητα οι Έλληνες εξυμνούσαν τα οφέλη του σταφυλιού. Το ενήγαγαν στο φρούτο φετίχ τους εξαιτίας των ευεργετικών και φαρμακευτικών ιδιοτήτων του. Παρά το γεγονός αυτό, μόνο εδώ και δεκαπέντε χρόνια ανακαλύψαμε τα πραγματικά οφέλη αυτών των πολυπληθών μορίων. Η βινοθεραπεία προκάλεσε επανάσταση στο χώρο της αισθητικής και της ευεξίας, εξαιτίας αυτών των ιδιοτήτων που βοηθούν στην αναζωογόνηση και στο αδυνάτισμα. Κατά τη διαμονή σας σ'ένα Σπα βινοθεραπείας θα ζήσετε αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης.

Με τα μπάνια σε κρασί, τα μασάζ και τις θεραπείες, το σώμα σας θα σας ευχαριστεί ισόβια! Η καλύτερη περιοχή για ένα τέτοιο πρόγραμμα χαλάρωσης, δεν είναι άλλη από την Ακιταίνη, μια περιοχή πλούσια σε κρασιά και τοπικές σπεσιαλιτέ. Οι εναλλαγές των εκπληκτικών τοπίων της προσφέρουν πλαγιές, φαράγγια, αμμώδεις εκτάσεις καθώς και μια ακτή, σχεδόν άγρια. Οι Αμπελώνες Μπορντολέ, η χώρα των Βάσκων, τα οροπέδια του Περιγκώ (Périgord), οι διαφορετικές απολαύσεις αλληλοδιαδέχονται η μια την άλλη. Το κοινό σημείο σε όλα αυτά είναι η γλυκιά ατμόσφαιρα που αποπνέει η περιοχή, εξαιτίας της φύσης που προσφέρει απλόχερα τ'αγαθά της.

Οι Πηγές της Κονταλί (Sources de Caudalie)

vinotherapy2Οι πρωτοπόροι των Σπα βινοθεραπείας! Το κέντρο Κονταλί που βρίσκεται στην καρδιά του αμπελώνα του Σατώ Smith Haut-Lafitte στη Ζιρόντ, σας προτείνει μια μοναδική εμπειρία! Θα απολαύσετε το διάσημο σπα βινοθεραπείας μέσα σ'ένα εκπληκτικό περιβάλλον, εκεί όπου οι αμπελώνες χάνονται στον ορίζοντα. Το μπάνιο στο ζεστό νερό με extraits σταφυλιού (κουκούτσια, φλούδα…), θα βοηθήσει το σώμα σας ν' αποβάλει τις τοξίνες και το δέρμα σας θα ξαναβρεί τη λάμψη του. Οι φροντίδες χαλάρωσης θα σας βοηθήσουν να άδυνατίσετε και να νικήσετε το χρόνο. Οι Πηγές της Κονταλί, είναι επίσης συνώνυμο της άνεσης και του καλού φαγητού. Ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων και δύο εστιατόρια θα είναι στη διαθεσή σας. Ελάτε λοιπόν σύντομα ν'ανακαλύψετε τα οφέλη του σταφυλιού σ'ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, όπου η χαλάρωση και η υγιεινή ζωή θα είναι οι λέξεις κλειδιά των διακοπών σας! Υπάρχουν πακέτα ημιδιατροφής για 2 νύχτες που ξεκινούν από €326/ άτομο/ δίκλινο, ενώ ένα διήμερο με θεραπείες κοστίζει €430 άτομο.(http://www.sources-caudalie.com/)

Άλλη μια περιοχή, άλλη μια γλυκιά εμπειρία!

Μπορεί οι Πηγές της Κονταλί ν'αποτελούν τους πρωτοπόρους της Βινοθεραπείας, σήμερα όμως υπάρχουν κι'άλλα κέντρα που υιοθέτησαν την τεχνική τους. Το Κέντρο Σπα Βουργουνδία Βιν-ε-Μπιεν-ετρ (Vignes et Bien-être), είναι ένα από τα σπάνια κέντρα βινοθεραπείας. Η Βουργουνδία είναι επίσης γνωστή για τα καλά κρασιά της, συνδυάζει τους αμπελώνες Chablis με αυτούς του Mâconnais, τις όχθες του Beaune, τη φωτεινή κοιλάδα του Λίγηρα με την εύφορη Μπρες (Bresse). Η περιοχή συνδυάζει τη γνώση του καλού κρασιού, με τη γνώση της εξειδικευμένης φροντίδας, μέσα σ'ένα ξεχωριστά πολυτελές περιβάλλον.Στη καρδιά του αμπελώνα, οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν ζουμερά σταφύλια και χυμούς. Ένα πακέτο ευεξίας διάρκειας τριών ωρών ξεκινά από €145, μεταμορφώνοντάς σας σε άλλον άνθρωπο, ενώ κατόπιν ζήτησης υπάρχουν τριήμερα πακέτα ευεξίας, με 12 θεραπείες και πλήρη διατροφή. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα για να ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές και να καταφορτώσετε την ταρίφα για το 2011. (www.spa-en-bourgogne.com)

Πηγή: Atout France, Οργανισμός Προώθησης του Γαλλικού Τουρισμού

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr