Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.Α.Ε.), η οποία διαχειρίζεται την Ιαματική Πηγή Καϊάφα, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου (Λουτρά Καϊάφα) για τη θερινή περίοδο 2015.

Τα λουτρά του Καϊάφα απέχουν 26 χιλιόμετρα από τον Πύργο και μόλις 5 χιλιόμετρα από τη Ζαχάρω. Τα ιαματικά νερά στον Καϊάφα είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Κοντά στο υδροθεραπευτήριο είναι η πηγή των Ανιγρίδων νυμφών. Σύμφωνα με τη μυθική παράδοση, εδώ διέμεναν οι Nύμφες Aνιγρίδες. Eδώ, επίσης, καθάρισε τα τραύματά του από τα δηλητηριώδη βέλη του Hρακλή ο Kένταυρος Xείρων. Από το σπήλαιο των Αγρινίδων πηγάζουν τα ζεστά νερά των λουτρών και σχηματίζουν μια μεγάλη λίμνη μπροστά του. Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.Α.Ε.), η οποία διαχειρίζεται την Ιαματική Πηγή Καϊάφα, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου (Λουτρά Καϊάφα) για τη θερινή περίοδο 2015.

Η περιοχή του Καϊάφα αποτελεί ένα μοναδικό οικοσύστημα. Μεταξύ της λίμνης και της ακτής του Καϊάφα βρίσκεται το πανέμορφο πευκόφυτο δάσος της Στροφυλιάς, όπου μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει όμορφους περιπάτους. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το φυσικό κάλλος της περιοχής και να αποδράσει στο απέραντο γαλάζιο της μοναδικής λίμνης του Καϊάφα με τις θεραπευτικές ιαματικές πηγές.

Το ωράριο λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου για τον μήνα Ιούνιο 2015 θα είναι καθημερινά, από τις: 08:00 το πρωί έως τις: 14:00, το μεσημέρι και από τον μήνα Ιούλιο 2015 από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Ιαματικό νερό: Η θερμοκρασία του νερού είναι 32 – 33,5ο C

Χαρακτηρισμός: Θερμό - Cl - Na - K – υδροθειούχο υπερτονικό, ασθενώς ραδιενεργό (πηγή σπηλαίου Ανιγρίδων νυμφών) ιαματικό νερό δήμου Ζαχάρως

Θεραπευτικές ενδείξεις: Αυτοάνοσα και ρευματικά νοσήματα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα ισχίου και γόνατος, ινομυαλγία, ρευματοπάθειες, δερματικές παθήσεις

Εγκαταστάσεις θερμαλισμού υγείας: Στις εγκαταστάσεις του υδροθεραπευτηρίου λειτουργούν μία εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή ιαματικών λούσεων (με στέγαστρο) και 13 ατομικοί λουτήρες. Η θερμοκρασία των λουτήρων είναι 32- 33,5ο C (με δυνατότητα χορήγησης μεγαλύτερης θερμοκρασίας). Η περίοδος λειτουργίας είναι από Ιούνιο μέχρι Οκτώβριο από τις 07:15 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ. Τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο λειτουργεί και το απόγευμα, έως τις 19:30 μ.μ. Διατίθενται εγκαταστάσεις διαμονής.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ιαματική Πηγή Καϊάφα στα εξής τηλέφωνα: • Τηλεφωνικό κέντρο (Υποδοχή): 26250 31705 – 26250 31708 • Γραφείο Διεύθυνσης Υποκαταστήματος: 26250 31710 • Γραφείο Διαχείρισης Υποκαταστήματος: 26250 31707 • Υδροθεραπευτήριο : 26250 31719

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr