Μπαθ. Μια από τις πιο γνωστές λουτροπόλεις στη Βρετανία

Οι Ρωμαίοι ανακάλυψαν τα ευεργετικά οφέλη των φυσικών ιαματικών λουτρών χιλιάδες χρόνια πριν. Oi Βρετανοί θεωρούν τον εαυτό τους ιδιαίτερα τυχερό που έχουν τόσες πλούσιες μεταλλικές πηγές στη Βρετανία και τις απολαμβάνουν με κάθε ευκαιρία. Ο Βρετανικός Οργανισμός Τουρισμού μας προτείνει να ζήσουμε την εμπειρία αυτών των θεραπευτικών υδάτων σε μια από τις λουτροπόλεις της και να αναζωογονήσουμε σώμα και πνεύμα με στιλ.. βρετανικό!

 

Μπαθ

Bath SpaΤο Μπάθ είναι σίγουρα η πιο γνωστή πόλη με ιαματικά λουτρά στη Βρετανία. Οι Ρωμαίοι ανακάλυψαν εκεί φυσικά μεταλλικά ζεστά νερά πριν από 2000 χρόνια. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το Μπαθ διαθέτει τα καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά λουτρά στον κόσμο - καλύτερα και από την ίδια τη Ρώμη! Το Μπαθ διαθέτει τόσο πλούσια πολιτιστική κληρονομία και άφθονες ιαματικές πηγές που ολόκληρη η πόλη έχει χαρακτηριστεί ως πόλη παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Το καλύτερο από όλα είναι ότι μπορείτε να κάνετε μια θεραπευτική βουτιά στα Thermae Bath Spa – τα μοναδικά δημόσια ιαματικά λουτρά στη Βρετανία.

 

Harrogate Spa

Harrogate Spa. Turkish BathΤο Harrogate στο Yorkshire είναι η εικόνα της αγγλικής αριστοκρατίας με ιστορία που πηγαίνει πίσω 400 χρόνια. Ανακαλύψτε την ιστορία του Harrogate και δοκιμάστε τα δύσοσμα θειούχα νερά στο Royal Pump Room Museum, ή περιποιηθείτε τον εαυτό σας στα πρόσφατα ανακαινισμένα Βικτωριανά Τουρκικά Λουτρά, με τις περίτεχνες τοξωτές οροφές και τα πρωτότυπα αραβικά ψηφιδωτά,- είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε αναζωογονητικές θεραπείες!

 


Cheltenham Spa

Το Cheltenham έγινε λουτρόπολη το 1716 και είναι ένα στολίδι αρχιτεκτονικής του Regency Cheltenham. Με θέα το εκτεταμένο γρασίδι και τις διακοσμητικές λίμνες του πάρκου Pittville, είναι το ιδανικό μέρος για ένα ταξίδι στο χρόνο και για να δοκιμάσετε τις πλούσιες σε ανόργανα στοιχεία πηγές - λίγο δυσάρεστη γεύση, αλλά υποτίθεται ότι έχει τη δύναμη να θεραπεύσει όλες τις ασθένειες!

Droitwich Spa

Φωτό: Chapel Spa

Οι Ρωμαίοι χαρακτήριζαν το Droitwich ως τον τόπο του αλατιού 'Salinae'. Προτείνουμε να μην δοκιμάσετε νερό από τις πηγές, καθώς η φυσική άλμη περιέχει 1,13 κιλά αλάτι ανά γαλόνι - δέκα φορές ισχυρότερο από ό, τι το θαλασσινό νερό και συγκρίνεται μόνο με τη Νεκρά Θάλασσα! Εναλλακτικά, χαλαρώστε και απολαύστε τα θεραπευτικά οφέλη στις ζεστές πισίνες στο Droitwich Spa Brine Bath Complex - η πρώτη μονάδα σπα που χτίστηκε στη Βρετανία αυτόν τον αιώνα.


Royal Leamington Spa

Το Leamington είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Βρετανίας, αλλά το πιθανότερο είναι να παρέμενε ένα μικρό χωριό κοντά στο Warwick, αν δεν είχαν ανακαλυφθεί τα ιαματικά λουτρά. Το μαγευτικό Royal Pump Rooms and Baths άνοιξε το 1814 προσελκύοντας επισκέπτες που ήθελαν να απαλύνουν τους πόνους και τις διάφορες ασθένειες κολυμπώντας στα ιαματικών λουτρά. Σήμερα μπορείτε να εξερευνήσετε το Pump House και να δοκιμάστε τα αλμυρά νερά των πηγών.

Buxton

Οι Ρωμαίοι αποκαλούσαν το Buxton 'quae Arnemetiae' (ύδατα της θεάς της άνοιξης), και είναι το μόνο μέρος στη Μεγάλη Βρετανία, εκτός από Μπαθ (γνωστή ως 'Aquae Sulis' κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους), που τιμήθηκε με τον τίτλο 'Aquae'. Τα ζεστά ύδατα ξεχειλίζουν από θερμικές πηγές σε σταθερή θερμοκρασία των 82 ° Φαρενάιτ και μπορείτε να δοκιμάσετε το νερό από το πηγάδι της Αγίας Άννας . Εάν είστε εδώ στη σωστή περίοδο, μπορείτε επίσης να απολαύσετε την αγγλική παράδοση που απαιτεί την διακόσμηση όλων των πηγαδιών της πόλης για να εορταστεί η καθαρότητα του νερού.

Royal Tunbridge Wells

Φωτό: Chapel SpaΤο Tunbridge Wells οφείλει την ύπαρξή του στην ανακάλυψη της πηγής Chalybeate το 1606 από το νεαρό Λόρδο North. Η ιστορία έχει ως εξής: ο North ταξίδευε αρκετές ημέρες και ήταν εξαντλημένος όταν αποφάσισε να σταμάτησε για να ξεδιψάσει στα κοκκινωπά νερά της πηγής. Νιώθοντας πολύ καλύτερα, δήλωσε ότι το νερό αυτής της πηγής είναι θεραπευτικό και έτσι το Tunbridge Wells έγινε η δημοφιλής πόλη που βλέπετε σήμερα. Μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε την πηγή Chalybeate και να ανακαλύψετε μόνοι σας αν πραγματικά τα νερά της είναι θεραπευτικά!

 


Malvern

Το καθαρό νερό των πηγών Malvern Hills έγινε διάσημο για την καθαρότητα του. H Βασίλισσα Ελισάβετ το έκανε γνωστό στο κοινό, η Βασίλισσα Βικτώρια απαιτούσε να την συνοδεύει πάντα στα ταξίδια της και σήμερα είναι το μόνο εμφιαλωμένο νερό που χρησιμοποιεί η βασίλισσα Ελισάβετ Β'- γι' αυτό θα πρέπει να είναι καλό! Η διεθνής εταιρία ποτών, Schweppes, εμφιαλώνει εκατομμύρια λίτρα νερού Malvern κάθε έτος για παγκόσμια διανομή, αλλά μπορείτε να το προμηθευτείτε κατευθείαν από μια από τις πολλές ελεύθερης ροής ιστορικές βρύσες και πηγές σε όλη την περιοχή Malvern.

Llandrindod Wells

Φωτό: Chapel Spa

Πίσω στα 1700, το Llandrindod ήταν ένα μοντέρνο θέρετρο ιαματικών λουτρών και περιγράφεται ως η «βασίλισσα των Ουαλικών υδάτινων τόπων». Το έμβλημα της πόλης απεικονίζει την Υγεία -τη μυθική θεά της υγείας- να χτυπά τα βράχια με ένα ραβδί ώστε να προκαλέσει τη ροή των θεραπευτικών υδάτων. Η κα Jenkins, σύζυγος αγρότη, ανακάλυψε πρώτη την πηγή με το αλατούχο διάλυμα υψηλής περιεκτικότητας σε θείο το 1736 και ξεκίνησε να το πουλάει σε επισκέπτες. Οι θεραπευτικές του επιδράσεις σύντομα έγιναν διάσημες και το αγρόκτημα μετετράπη σε ξενοδοχείο, με σκοπό να εξυπηρετήσει όλους τους επισκέπτες. Δυστυχώς το ξενοδοχείο δεν υπάρχει πια, αλλά το Llandrindod Wells διατηρεί την μοναδική γοητεία του ως λουτρόπολη.

Strathpeffer

To Strathpeffer ήταν απλά ένα απομακρυσμένο χωριό στα Highlands της Σκωτίας μέχρι την ανακάλυψη των θειούχων πηγών το 1700, οι οποίες εκείνη την εποχή θεωρούνταν οι πιο υγιεινές στη Βρετανία. Σύντομα επισκέπτες από όλη την Ευρώπη να καταφθάνουν στο χωριό και έτσι δημιουργήθηκε το ιστορικό Spa Pavilion. Σήμερα, το Pavilion έχει αναστηλωθεί και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε την περιπέτεια σας στα Highlands!

Πηγή: Βρετανικός Οργανισμός Τουρισμού

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr