Η crème de la crème των spa resorts βρίσκονται εδώ, επιλεγμένα από ταξιδιώτες που αγαπούν να τους φροντίζουν. Σας παρουσιάζουμε έξι από τα καλύτερα spa στον πλανήτη που υπόσχονται να σας μεταμορφώσουν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Αγαπημένο Spa στην Αφρική: Santé Winelands Wellness Centre, Paarl, Νότιος Αφρική

© Santé Winelands Hotel and Wellness CentreΠλήρως ανακαινισμένο από τον Ιούνιο 2010, κερδίζει τις επιλογές των πελατών, λόγω της εξαιρετικής του τοποθεσίας – μέσα σε έκταση 65 εκτάρια και με θέα τη λίμνη περικυκλωμένη από βουνά. Διαθέτει πολυτελείς χώρους διαμονής, ένα εξαιρετικό εστιατόριο με βιολογικές γαστρονομικές προτάσεις (το Cadeaux φημίζεται για οργανικά κρέατα, πρωινό γεύμα ευεξίας και τοπικές παραδοσιακές σπεσιαλιτέ), ειδικότερα, όμως, για τις διακριτικές υπηρεσίες και τη γαλήνη απομόνωσης που προσφέρει αλλά και που απαιτείται σε τέτοια θέρετρα, προκειμένου να αναζωογονηθεί κανείς και να ξεκουραστεί. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν Λουτρό Υδροθεραπείας για εξισορρόπηση των chakras, χαμάμ και θεραπεία Kneipp, προγράμματα αντιγήρανσης και αποτοξίνωσης, προγράμματα golf fitness και wellness για business executives - που περιλαμβάνουν και θεραπεία διαχείρισης άγχους (stress management). Το πρόγραμμα Vinaqua theraphy, που αποτελεί και σήμα κατατεθέν του θερέτρου, αξιοποιεί σπόρους σταφυλιού, έλαια και εκχυλίσματα φλοιού κόκκινου σταφυλιού, για οινο- θεραπεία και απολέπιση.

Αγαπημένο Spa στην Ασία: Chiva-Som, Hua Hin, Ταϊλάνδη

Top Spa AwardsΣε 3 εκτάρια παραλίας στο Hua Hin και τη θερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας της Ταϊλάνδης, το Chiva-Som, που επανειλημμένα έχει κερδίσει τίτλους και βραβεία ως εξέχον spa για την περιοχή της Ασίας, προσφέρει βασιλική φροντίδα στους επισκέπτες. Σώμα, πνεύμα και νους συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ειδικών, που στο exclusive αυτό κέντρο ευεξίας φροντίζουν να διασφαλίσουν την εξισορρόπηση και αρμονική λειτουργία και των τριών αυτών στοιχείων της ανθρώπινης ύπαρξης. Με αναλογία προσωπικού πελατών 5 προς 1, μακρόχρονη παράδοση Ταϊλανδικής φιλοξενίας και εξαιρετικές υπηρεσίες, το Chiva-Som, διαθέτει 57 pavilions, σουίτες και δωμάτια που έχουν θέα είτε στην πισίνα είτε στον Κόλπο της Ταϊλάνδης, μέσα σε ένα χώρο που θυμίζει αυθεντικό Ταϊλανδικό Χωριό. Το spa είναι εξοπλισμένο με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, δωμάτια μουσικοθεραπείας, ένα θάλαμο πλευστότητας για θεραπεία antistress και σύγχρονα μηχανήματα υδρομασάζ ρυθμιζόμενα με υπολογιστή. Ειδικότερα, οι πελάτες μιλούν για εξαιρετικό μενού spa και δεκάδες θεραπείες και ιατρικές υπηρεσίες για αναζωογόνηση, ξεκούραση και θεραπεία. (Διαρκείς βραβεύσεις και κορυφαίες διακρίσεις: "Best Overseas Health and Wellness Property" at Luxury Travel Magazine 2011 Gold List, "Top 5 Best Overseas Spa Retreat" και"The World's Top 25 Spas", Conde Nast Traveller Readers' Spa Awards 2011, "Holistic Treatment of the Year", AsiaSpa Awards 2010, "Top Ten Best Medical Programs", SpaFinder Readers Choice Crystal Award 2010, "Best Destination Spa", The Crystal Awards 2010, "4th Favourite Destination Spa", Conde Nast Traveller Readers' Spa Awards 2010, "Best Amenities/Products" και "Top 5 Destination Spa", Conde Nast Traveller 2010 Readers' Travel Awards, "Best Overseas Spa Resort", Luxury Travel & Style Magazine 2010 Gold List)

Αγαπημένο spa στην Αυστραλία: Spa Hayman, Great Barrier Reef, Queensland

Top Spa AwardsΚατεφθάνεις με υδροπλάνο, ελικόπτερο ή τουλάχιστον σκάφος και μπαίνεις σε παράλληλο σύμπαν. Ένα ιδιωτικό νησί στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας, με το υπέροχο Spa Chakra Hayman που έχει ΄δηη κερδίσει το Crystal Award. Λιμνοθάλασσες που κόβουν την ανάσα, λιμνούλες που περιβάλλονται από φοίνικες, ήρεμοι καταρράκτες, χαρακτηρίζουν το θεσπέσιο περιβάλλον που συνθέτει το χώρο. Ίσως επιλέξετε να μείνετε σε μια από τις Penthouse σουίτες, καθεμία διακοσμημένη σε διαφορετικό έθνικ στιλ ή σε μια ιδιωτική βίλα, χαλαρώνοντας στο ιδιωτικό σας μπαλκόνι και απολαμβάνοντας τους κήπους ή την Θάλασσα των Κοραλλιών. Οι γαστρονομικές σας επιλογές περιλαμβάνουν προτάσεις από γαλλική, ανατολίτικη, μεσογειακή και σύγχρονη κουζίνα. Οι επιλογές στο spa είναι πολλές, με αίθουσες χαλάρωσης και ευεξίας, σάουνες και ατμόλουτρα, χαμάμ και σουίτες spa στον κήπο, αλλά και μια σειρά από προηγμένες θεραπείες ευεξίας. Το Spa Chakra προσφέρει κατ' αποκλειστικότητα θεραπείες Guerlain που έχουν σχεδιαστεί στο Ινστιτούτο Guerlain.

Αγαπημένο spa στην Ευρώπη: Brenner's Park Hotel & Spa, Baden-Baden, Γερμανία

Top Spa AwardsΣτο Brenner's Park Hotel & Spa στο Baden-Baden, το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων έχει διατηρηθεί για τα τελευταία 130 χρόνια, αποτελώντας αγαπημένο προορισμό της ελίτ των Ευρωπαίων αλλά και όσων επιλέγουν τις διακοπές σε κέντρα υγείας και spa ως τρόπο ζωής. Ο ποταμός Oos συνεχίζει να κυλά πέρα από το ρομαντικό πάρκο. Η διακόσμηση είναι κομψή και χαλαρωτική. Παρά την ηλικία του, το πολυτελές θέρετρο έχει ανακαινιστεί, εξυπηρετώντας τις σημερινές ανάγκες των πελατών του. Ένα ιατρικό spa προσφέρει θεραπείες πρόληψης και φροντίδας της υγείας, αισθητική οδοντιατρική και δερματολογική κέντρο. Τα μενού των εστιατορίων περιλαμβάνουν νέες γεύσεις και προτάσεις ενώ και το ίδιο το μενού των θεραπειών spa έχει αναδιαμορφωθεί. Προστέθηκε Ιαπωνικό ατμόλουτρο, τελετουργίες μασάζ από το Νότιο Ειρηνικό, Φινλανδική σάουνα με προσαρμοζόμενο θεραπευτικό φωτισμό. Η ρωμαϊκού στιλ πισίνα είναι θερμαινόμενη, με γυάλινες πόρτες που ανοίγουν στο πάρκο και οι πραγματικά προνομιούχοι μπορούν να απολαμβάνουν την Spa Suite, ένα ιδιωτικό καταφύγιο με προσωπικό μπάτλερ. Η απόλυτη διακριτικότητα και η άριστη συμπεριφορά του προσωπικού συγκαταλέγονται στα σημαντικά προσόντα του πολυτελούς κέντρου υγείας και ευεξίας. Πρόκειται για αναγνωρισμένα το καλύτερο σπα της Γερμανίας, για 7η συνεχή φορά στην κορυφή του περιοδικού Spa Finder Magazine, ανάμεσα σε 70.000 κέντρα υγείας.

Αγαπημένο Spa στη Βόρειο Αμερική: Miraval, Tucson, Αριζόνα

Top Spa AwardsΟι φιλοξενούμενοι έρχονται στο Miraval για συγκεκριμένους λόγους· να αντιμετωπίσουν τις διαρκείς αλλαγές που επιβάλλει η σύγχρονη ζωή, να διαχειριστούν το στρες, να χάσουν βάρος, να κόψουν το τσιγάρο ή να ανακάμψουν από μια απώλεια οικείου προσώπου τους. Σε 56 εκτάρια μέσα σε ένα ήρεμο περιβάλλον στη μέση της ερήμου Sonoran, υποδέχεται τους πελάτες σε 102 ιδιωτικά σπιτάκια, εξυπηρετώντας τους από γαστρονομικές προτάσεις μενού υγιεινής κουζίνας και παρέχοντας διαρκώς εξαιρετικές υπηρεσίες spa, μαθήματα εκγύμνασης και επαναστατικά προγράμματα fitness. Εκείνο, ωστόσο, που αγαπούν ιδιαίτερα όσοι έρχονται εδώ, είναι τα προγράμματα αναζωογόνησης πνεύματος, όπως το "Ταξίδι στην Έρημο," -όπου οι προκλήσεις περιλαμβάνουν εξισορρόπηση ενός φτερού πάνω στην παλάμη- και την "Ίππική Εμπειρία," - όπου καλούνται να φροντίσουν ένα άλογο-, μέσα από τα οποία καθοδηγούνται οι πελάτες σε αυτογνωσία και εξαιρετική ενόραση. Θα μπορούσε άνετα να το χαρακτηρίσει κανείς ως "κέντρο συμφιλίωσης με τον εαυτό μας".

Αγαπημένο Spa στη Νότιο Αμερική: Kurotel 5*, Rua Nacoes Unidas, Gramado, Βραζιλία

Top Spa AwardsΟι ιδρυτές του Kurotel οραματίστηκαν ένα κέντρο υγείας και ευεξίας που θα συνδύαζε τις εξειδικευμένες υπηρεσίες ενός νοσοκομείου, τις δυνατότητες μιας κλινικής ομορφιάς, τις παροχές ενός κέντρου φυσικής κατάστασης και το περιβάλλον ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Σήμερα, μέσα σε ένα πλούσιο δάσος στην τοποθεσία Gramado της Βραζιλίας, η σύγχρονη γενιά ιδιοκτητών φέρει εις πέρας αυτούς τους στόχους, συνδυάζοντας ένα συνδυασμό υπερσύγχρονων τεχνολογιών με τη σοφία των εναλλακτικών θεραπειών και την εμπειρία εξειδικευμένου προσωπικού, που καθοδηγείται από αρχές ατομικής φροντίδας κάθε φιλοξενούμενου. Το πρόγραμμα Spa επικεντρώνεται στο σώμα και το ιδανικό βάρος, και το πρόγραμμα Μακροζωίας είναι σχεδιασμένο για όσους επιθυμούν να μειώσουν το άγχος, να χάσουν βάρος, να αποτοξινωθούν, να ανακτήσουν δυνάμεις ή ακόμη και να αλλάξουν τρόπο ζωής. Η μέθοδος Kur βοηθά τους επισκέπτες να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό και κυκλοφορικό τους σύστημα και να αντιμετωπίσουν τυχόν αναπνευστικά προβλήματα. Οι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν πλούσια γεύματα σε κομψό περιβάλλον, - ευρωπαϊκό αποικιακό εξωτερικά και κλασικό εσωτερικά-, με το προνόμιο να περνούν τις μέρες τους χαλαρώνοντας, δεχόμενοι τη φροντίδα ενός επιτελείου ιατρών, φυσικοθεραπευτών, βιοχημικών, αισθητικών και άλλων ειδικών, μέσα σε ένα εκλεκτικό και αναζωογονητικό περιβάλλον. (Το 2010 έλαβε 4 διακρίσεις στα Readers' Choice Awards: Best Medical Program/ Καλύτερο Ιατρικό Πρόγραμμα, Best for Weight Loss/ Καλύτερο κέντρο απώλειας βάρους, Favorite Spa Professional/ Αγαπημένο Spa, Favorite Spa in South America/ Αγαπημένο Spa Νοτίου Αμερικής)

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr