ELEFSOINIA 2010. Μαγικές Βραδιές Οίνου…Δίπλα Στην Πισίνα

Μαγικές Βραδιές Οίνου…Δίπλα Στην Πισίνα! Τέσσερις μοναδικές βραδιές. Τέσσερις εξαιρετικοί οινοπαραγωγοί. Ένα εστιατόριο. ΤΟ ΣΤΑΧΥ στο ELEFSINA HOTEL μας προσκαλεί κάθε Τετάρτη, από τις 19 Μαΐου έως τις 09 Ιουνίου, σε μια άνευ προηγουμένου μυσταγωγία με πρωταγωνιστή τα ιδιαίτερα κρασιά τεσσάρων οινοπαραγωγών από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.


Μυηθείτε στα οινικά μυστήρια δοκιμάζοντας και κυρίως ανακαλύπτωντας εξαιρετικές ποικιλίες & νέες ετικέτες, συνοδεία ειδικά διαμορφωμένων γεύσεων για να συνοδεύσουν τις οινικές προτάσεις κάθε οινοπαραγωγού.

ELEFSOINIA 2010. Μαγικές Βραδιές Οίνου…Δίπλα Στην Πισίνα

Τα ELEFSOINIA 2010 ξεκινούν την Τετάρτη 19 Μαΐου με την παρουσίαση του Οινοποιείου Λαφαζάνη, από τις Αρχαίες Κλεωνές Νεμέας, ενώ την Τετάρτη 26 Μαΐου «παίρνει τη σκυτάλη» το Κτήμα Διαμαντάκου από τη Νάουσα. Την Τετάρτη 02 Ιουνίου ταξιδεύουμε στην Κοζάνη με τα κρασιά του Κτήματος Ζανδέ, για να κλείσει η αυλαία την Τετάρτη 09 Ιουνίου με την παρουσίαση του Κτήματος Χατζή από τη Φλώρινα. Οι βραδιές ξεκινούν με γευσιγνωσία τεσσάρων ετικετών του εκάστοτε οινοπαραγωγού ενώ αμέσως μετά ακολουθεί δείπνο με ειδικό μενού (τεσσάρων πιάτων) ειδικά σχεδιασμένο για να συνοδεύει τις οινικές προτάσεις. Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να απολαύσετε ένα πρωτότυπο οινικό ταξίδι και να γευτείτε αποθεωτικές γευστικές δημιουργίες με την υπογραφή του chef Αντώνη Μελλά. Το κόστος συμμετοχής είναι € 30,00/άτομο για κάθε βραδιά. Ακόμη, το ELEFSINA HOTEL προσφέρει σε όσους επιθυμούν να κρατήσει η απόλαυση λίγο παραπάνω, ειδικά πακέτα διαμονής δύο ατόμων

ELEFSOINIA 2010 SUITE DAY PACKAGE 

• Μενού Γευσιγνωσίας 2 ατόμων στο εστιατόριο ΤΟ ΣΤΑΧΥ • Διαμονή σε σουίτα •  Prive πρωινό στο δωμάτιο Τιμή € 184 / 2 άτομα

ELEFSOINIA 2010 SUPERIOR DAY PACKAGE 

• Μενού Γευσιγνωσίας 2 ατόμων στο εστιατόριο ΤΟ ΣΤΑΧΥ • Διαμονή σε superior δωμάτιο • Prive πρωινό στο δωμάτιο Τιμή € 152 / 2 άτομα

ELEFSOINIA 2010. Μαγικές Βραδιές Οίνου…Δίπλα Στην Πισίνα

Σε μοντέρνο και πολυτελές περιβάλλον, εμπνευσμένο από τα χρώματα του καρπού της γης, το εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας ΤΟ ΣΤΑΧΥ δημιουργεί μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα υψηλής αισθητικής και design. Αυτοσχεδιάζοντας στο μεσογειακό καμβά των γεύσεων, με θέα στην πισίνα του ξενοδοχείου υπόσχεται να χαρίζει στους πελάτες του μοναδικές στιγμές γευστικής απόλαυσης.
Γευθείτε εκσυγχρονισμένα μεσογειακά πιάτα, έξυπνες μετατροπές και καθαρές γεύσεις που μαρτυρούν τις γνήσιες πρώτες ύλες, σε ένα χώρο ζεστό και φιλόξενο, με το πορτοκαλί να κυριαρχεί στις απλές και μοντέρνες γραμμές της διακόσμησης. 

Πρόγραμμα επισκέψεων
Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 –ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Εδώ και 60 χρόνια, η Οινοποιία Λαφαζάνη καλλιεργεί τη σχέση της με το κρασί, αναδεικνύοντας τις χαρισματικές γηγενείς ποικιλίες του Ελληνικού Αμπελώνα αλλά και τις ξένες ποικιλίες που ευδοκιμούν στο μεσογειακό κλίμα και το ποικιλόμορφο έδαφος της Ελλάδας. Με ιδιόκτητους αμπελώνες που ανήκουν σε μία από τις πιο σημαντικές ζώνες της Ελλάδας, τη ζώνη Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας της Νεμέας, με πάθος, μεράκι αλλά και με σεβασμό στην οινοποιητική παράδοση, η Οινοποιία Λαφαζάνη υπόσχεται να σας προσφέρει με τους οίνους της ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010 – ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ

Στη ζώνη Ο.Π.Α.Π. ΝΑΟΥΣΑ βρίσκεται το Κτήμα Διαμαντάκου. Σε μια έκταση 40 στρεμμάτων, η οικογένεια Διαμαντάκου καλλιεργεί με πολύ αγάπη τις ποικιλίες ξινόμαυρο και πρεκνιάρικο. Διανύοντας την τρίτη γενιά ενασχόλησης με τα προϊόντα της αμπέλου και τη δεύτερη δεκαετία επώνυμης εμφιάλωσης των προϊόντων, το Κτήμα Διαμαντάκου είναι από τα πρώτα που ασχολήθηκε συστηματικά με το απόσταγμα της ποικιλίας Ξινόμαυρο, ενώ ταυτόχρονα συντηρεί και διαδίδει την πολύτιμη παράδοση της περιοχής. 

Τετάρτη 02 Ιουνίου 2010 – ΚΤΗΜΑ ΖΑΝΔΕ

Στη χώρα των Μουσών, στις πλαγιές των Πιεριών, στους αντικατοπτρισμούς των νερών του Αλιάκμονα, δημιουργήθηκε και ο Τοπικός Οίνος Βελβεντού σε αρμονία με το χώρο, τους ανθρώπους και τη φύση. Εκεί επέλεξε ο Γιάννης Ζανδές να δημιουργήσει τους αμπελώνες του, που ξεκινούν από το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων και φτάνουν ως την άκρη της λίμνης και το νέο σύγχρονο οινοποιείο του. Ένας σύγχορνος αμπελώνας 70 και πλέον στρεμμάτων με ποικιλίες Ξινόμαυρο, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Syrah, Malvasia Aromatica, Μαλαγουζιά, Λημνιώνα, δημιουργεί κρασία με μοναδικά χαρακτηριστικά. 

Τετάρτη 09 Ιουνίου 2010 – ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗ

Το Κτήμα Χατζή, βρίσκεται στο Αμύνταιο Φλώρινας και επεξεργάζεται σταφύλια από ιδιόκτητα αμπέλια καθώς και σταθερών συνεργατών από την ζώνη ΟΠΑΠ Αμύνταιο από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο, SYRAH και Riesling, παράγοντας Λευκούς, Ροζέ και Ερυθρούς Οίνους. Έχοντας μεγάλη ιστορία στην παραγωγή του οίνου, από τις αρχές του 19ου αιώνα, η οικογένεια Χατζή δημιουργεί ιδιαίτερα κρασιά αναβαθμίζοντας το ποιοτικό δυναμικό και την φήμη της περιοχής.

Εστιατόριο Το Στάχυ

Ώρες λειτουργίας: 12:30 το μεσημέρι – 12:00 το βράδυ, Δήμητρος 55 & Ρήγα Φεραίου, Τηλ. 210 5589700, www.elefsinahotel.gr

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr