Σχεδόν 49% είναι το ποσοστό χρηστών smartphones στην Ελλάδα και αν είσαι ένας από αυτούς, η σημερινή μας αποστολή για εξοικονόμηση ενέργειας στο κινητό σε αφορά! Tα ‘εξυπνα’ κινητά καταναλώνουν πολλή ενέργεια και επειδή τα χρησιμοποιούμε ολοένα και περισσότερο, καταναλώνουμε ολοένα και μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας. Δυστυχώς, ο ηλεκτρισμός που απαιτείται για τη φόρτισή τους στην Ελλάδα, παράγεται κυρίως από την καύση λιγνίτη, του πλέον ρυπογόνου καυσίμου στον πλανήτη! Με αυτά κατά νου, η αποστολή της εβδομάδας σε προσκαλεί να παρατείνεις τον χρόνο ζωής της μπαταρίας σου μέσα από ένα δωρεάν application και να απολαμβάνεις καλύτερη χρήση του κινητού σου! Θα δώσεις έτσι μία μικρή, αλλά σημαντική ενεργειακή ανάσα στον πλανήτη.

Οποιοσδήποτε διαθέτει smartphone, ανεξάρτητα από το πόσο καλά ή μέτρια είναι τα χαρακτηριστικά του, θα έχει βιώσει το πρόβλημα που το ακούει στο όνομα «χαμηλή μπαταρία»! Ακόμα και με πλήρη φόρτιση, η μπαταρία πολλών συσκευών ίσα που αντέχει μέχρι το τέλος της ημέρας εξαιτίας των κλήσεων, του chatting, των παιχνιδιών και το σερφαρίσματος στο internet. Πράγματι, πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα ‘εξυπνα’ κινητά καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τα απλά, παρωχημένης τεχνολογίας κινητά. Κι επίσης πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη ότι τα ‘έξυπνα’ κινητά μας έχουν αναγκάσει λίγο-πολύ να τα χρησιμοποιούμε ολοένα και περισσότερο κι άρα να καταναλώνουμε ολοένα και μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ηλεκτρισμός που απαιτείται για τη φόρτιση των εκατομμυρίων smartphones που κυκλοφορούν στην Ελλάδα παράγεται κυρίως από την καύση λιγνίτη, του πλέον ρυπογόνου καυσίμου στον πλανήτη!

Melting down marketing lies Heres how long your new laptop battery will really lastΜε αυτά κατά νου, το δίκτυο του WWF δέχτηκε να αναπτύξει συνεργασία με το DU Apps Studio που διαθέτει μια εφαρμογή, η οποία θα αυξήσει σημαντικά την απόδοση της μπαταρίας του κινητού σου. Το «DU Battery Saver» application που δημιούργησε, μετράει πάνω από 10.000.000 ενεργούς χρήστες καθημερινά και μπορεί να κάνει τη μπαταρία σου να διαρκεί έως και 50% περισσότερο κατεβάζοντας τη δωρεάν έκδοση ή 70% με την έκδοση PRO. Πώς γίνεται αυτό;

Παρεμβαίνοντας στις εφαρμογές και γενικότερα στις λειτουργίες της συσκευής που ‘τρώνε μπαταρία’ άνευ λόγου. Μη χάνεις καιρό! Μπες στην ιστοσελίδα, κατέβασε την δωρεάν εφαρμογή και παράτεινε τον χρόνο ζωής του κινητού σου. Έτσι, θα μειώσεις τη συχνή ανάγκη για επαναφόρτιση, θα απολαμβάνεις καλύτερη χρήση του κινητού σου και θα δώσεις μία μικρή μεν, σημαντική δε, ενεργειακή ανάσα στον πλανήτη.

Μοιράσου το νέο με φίλους και μην ξεχνάς: μπορεί ένα application σαν αυτό να κάνει τη διαφορά, αλλά η σωστή και μετρημένη χρήση μιας συσκευής είναι η ουσιαστική λύση στο πρόβλημα εξοικονόμησης ενέργειας. Η ζωή άλλωστε είναι καλύτερη όταν το κινητό σου διευκολύνει τη μέρα σου και όχι όταν την «εξουσιάζει». Το διεθνές δίκτυο του WWF είχε συνεργαστεί με την DU Apps Studio πριν από περίπου ένα χρόνο, έχοντας ελέγξει τις υπηρεσίες που προσφέρει και για αυτό συνιστούμε την συγκεκριμένη εφαρμογή. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν άλλες εξίσου αξιόπιστες εφαρμογές εξοικονόμησης μπαταρίας! 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr