Οι συνθήκες μπορεί να μην είναι ευνοϊκές αλλά τι μας εμποδίζει να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας; Η "Καλύτερη Ζωή", η νέα εκστρατεία της WWF Hellas, έρχεται να μας προτείνει δημιουργικούς, ποιοτικούς και εύκολους τρόπους για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας χωρίς στερήσεις και παράλληλα να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα προστατεύοντας το περιβάλλον. Η "Καλύτερη Ζωή" μας καλεί να αναλάβουμε δράση στο σπίτι, στη γειτονιά, στην πόλη και τη χώρα μας. «Οικολογικά, οικονομικά και συμμετοχικά», μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.

Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, χωρίς να σπαταλάμε τους πόρους του πλανήτη; Η καθημερινότητα και το μοντέλο ζωής μας απαιτούν ένα συγκεκριμένο αντίτιμο που δανειζόμαστε από το φυσικό περιβάλλον. Και το φυσικό κενό το οποίο αφήνουμε πίσω μας δεν είναι άλλο από το «οικολογικό μας αποτύπωμα». Σύμφωνα με την έκθεση της WWF Hellas, «Ζωντανός Πλανήτης 2012», αν όλοι οι πολίτες του κόσμου κατανάλωναν όπως στην Ελλάδα, τότε θα χρειαζόμασταν σχεδόν 3 πλανήτες για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Από το 2012 μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει. Η οικονομική κρίση επηρεάζει πλέον βαθύτατα τις ζωές όλων μας και έχει επιφέρει αλλαγές στην καταναλωτική μας συμπεριφορά και τις συνήθειές μας. Οι αλλαγές όμως αυτές που για πολλούς είναι αναγκαστικές, είναι πολύ πιθανόν και εφήμερες. Υπάρχει ένας άλλος τρόπος να δούμε τη ζωή μας και να αντιμετωπίσουμε την κρίση! Ένας τρόπος που θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη και θα μας κρατήσει κοντά στη φύση και αφότου περάσει η κρίση.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι το κλειδί!

Ανθρωπισμός, οικολογία και οικονομία συνδυάζονται. Ήρθε ο καιρός να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να δώσουμε ζωή σε νέες πρωτοβουλίες που τόσο έχουμε ανάγκη. Ενεργοποιούμε και συνεργαζόμαστε με άλλα δίκτυα όπως το «Μπορούμε» που κινητοποιεί επιχειρήσεις εστίασης να δώσουν το περισσευούμενο φαγητό τους σε απόρους. Τέτοια δίκτυα θα μας δώσουν ευκαιρίες συμμετοχής και θα μας προσφέρουν πληροφόρηση και το κίνητρο για δράση.

Ενημέρωση – διασύνδεση – δράση!

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος να δούμε τη ζωή μας και να αντιμετωπίσουμε την κρίση! Ένας τρόπος που θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη και θα μας κρατήσει κοντά στη φύση και αφότου περάσει η κρίση. Η «Καλύτερη Ζωή», η νέα μας εκστρατεία, έρχεται να μας προτείνει δημιουργικούς, ποιοτικούς και εύκολους τρόπους για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας χωρίς στερήσεις και παράλληλα να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα προστατεύοντας το περιβάλλον.Η «Καλύτερη Ζωή» σχεδιάστηκε για να εξελιχθεί σε έναν κόμβο ενημέρωσης και διασύνδεσης που θα παρέχει πληροφόρηση, θα παρακινεί σε δράσεις, θα αναδεικνύει και θα συνεργάζεται με ανάλογες πρωτοβουλίες. Η Καλύτερη Ζωή θα αναπτυχθεί πάνω σε τέσσερις θεματικές: α) Ενέργεια, β) Διατροφή, γ) Κατανάλωση, δ) Ζωή στην πόλη. Ο χώρος δραστηριοποίησης είναι τα νοικοκυριά, η γειτονιά και η πόλη, ενώ οι πυλώνες του προγράμματος είναι δυο: Ένας κόμβος ενημέρωσης και δικτύωσης και ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμμετοχής σχολείων.

Μέσα στους στόχους της WWF Hellas είναι η συνεργασία με σχολεία που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα, πραγματοποιώντας δράσεις και διαμοιράζοντας τα αποτελέσματα σε όλους μας. Δεν μένουμε μόνο στη συζήτηση για την «έξοδο από την κρίση». Ας δούμε τι περνά από το χέρι μας. Και ταυτόχρονα, ας αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση του 21ου αιώνα: πώς να βρούμε πραγματική ευημερία, μέσα στα αμείλικτα φυσικά όρια του πλανήτη μας.

Μείνετε συντονισμένοι για μία «Καλύτερη Ζωή»! πατώντας εδώ

Αποκλειστικός υποστηρικτής της Καλύτερης Ζωής είναι το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr