Αν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε τις απειλούμενες θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta να επιβιώσουν, τότε μπορείτε να υιοθετήσετε ένα μικρό χελωνάκι! Βέβαια, μην περιμένετε να το πάρετε σπίτι σας! Πρόκειται για συμβολική υιοθεσία που στοχεύει στην στήριξη προγραμμάτων προστασίας των απειλούμενων αυτών ζώων που κάθε χρόνο κάνουν τις φωλιές τους στις παραλίες τις χώρας μας. Εσείς βέβαια θα πάρετε ένα πολύ χαριτωμένο λούτρινο χελωνάκι, μια αφίσα, ένα αυτοκόλλητο, πληροφορίες για τις θαλάσσιες χελώνες και τον σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ που τις προστατεύει καθώς και το ειδικό πιστοποιητικό υιοθεσίας. Θα λαμβάνετε επίσης ηλεκτρονικά κάθε τέσσερις μήνες το ενημερωτικό δελτίο «ΑΡΧΕΛΩΝ ο Ισχυρός».

Υιοθετήστε λοιπόν ένα χελωνάκι (με 30 €), δώστε του όνομα κι εμείς θα σας ενημερώσουμε πότε το χελωνάκι σας βγήκε από τη φωλιά του στην επιφάνεια της άμμου και κατευθύνθηκε στη θάλασσα και με πόσα «αδερφάκια» ήταν μέσα στη φωλιά. Στο πρόγραμμα υιοθεσιών μπορεί κάποιος να υιοθετήσει και μια μητέρα Caretta (με 50 €), μια φωλιά (με 80 €) ή μια τραυματισμένη χελώνα που νοσηλεύεται στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Γλυφάδα.

Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τις Caretta carettaΣτο Κέντρο Διάσωσης περιθάλπονται κάθε χρόνο χελώνες που βρίσκονται τραυματισμένες σ' όλη την Ελλάδα. Τις χελώνες φροντίζουν εθελοντές από όλο τον κόσμο και μόλις γίνουν καλά, τις επιστρέφουν στα σπίτια τους, την απέραντη γαλάζια θάλασσα. Οι χελώνες αυτές έχουν ανάγκη τροφής, κτηνιατρικής φροντίδας και φαρμάκων που φτάνουν το ποσό των 150€ το μήνα για την κάθε μια από αυτές. Μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς στην περίθαλψή τους, υιοθετώντας για έναν ή περισσότερους μήνες μια από αυτές τις χελώνες.

Μπορείτε επίσης να τις επισκεφθείτε και να τις δείτε κάθε Σαββατοκύριακο από τις 11πμ έως τις 5μμ στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ που βρίσκεται πάνω στην 3η Μαρίνα της Γλυφάδας (στάση ΤΡΑΜ: «Παλαιό Δημαρχείο»).

Ένα άγριο ζώο που κινδυνεύει περιμένει την δική σου βοήθεια. Γίνε συμμέτοχος στο πρόγραμμα υιοθεσίας Caretta caretta. Επικοινωνήστε με την Έλλη Ταραμπέ για πληροφορίες στο 210-5231342...και υποστηρίξτε τη δουλειά του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ

Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τις Caretta caretta

Υιοθετήστε ένα χελωνάκι με 30€ (απευθύνεται κυρίως σε παιδιά): Θα σας ενημερώσουμε πότε το χελωνάκι σας βγήκε από τη φωλιά του, στην επιφάνεια της άμμου και κατευθύνθηκε προς τη θάλασσα. Αν υιοθετήσετε ένα χελωνάκι θα σας στείλουμε εκτός από το πιστοποιητικό σας ένα μικρό λούτρινο χελωνάκι και άλλα αναμνηστικά.

Υιοθετήστε μια μητέρα Καρέττα με 50 €: Ο ΑΡΧΕΛΩΝ μεριμνά για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών τόσο στις παραλίες όσο και στη θάλασσα. Την περίοδο αναπαραγωγής, ερευνητές του Συλλόγου καταγράφουν τη δραστηριότητα των θηλυκών που βγαίνουν στην ακτή για να ωοτοκήσουν. Αν υιοθετήσετε μια μητέρα Καρέττα θα λάβετε επιπλέον το πλήρες ιστορικό της χελώνας σας από την πρώτη φορά που την εντοπίσαμε να ωοτοκεί.

Υιοθετήστε μια φωλιά με 80 €: Μια φωλιά Καρέττα μπορεί να περιέχει 120 αυγά που μένουν περίπου δύο μήνες θαμμένα στην άμμο. Ο εντοπισμός και η προστασία των φωλιών εξασφαλίζει την ασφαλή επώαση και εκκόλαψή τους, ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές. Εάν υιοθετήστε μια φωλιά, μαζί με το υπόλοιπο υλικό θα σας στείλουμε και στοιχεία για την επιτυχία εκκόλαψης της φωλιάς σας.

ΥΌλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τις Caretta carettaιοθετήστε μια τραυματισμένη χελώνα με 150 € (το ποσό καλύπτει τα έξοδά περίθαλψης ενός μηνός): Οι θαλάσσιες χελώνες τραυματίζονται από ταχύπλοα, μπλέκονται σε δίχτυα, καταπίνουν αγκίστρια. Αρκετές έρχονται στο Κέντρο Διάσωσης του Συλλόγου με τραύματα στο κεφάλι. Μετά από την περίθαλψή τους στο Κέντρο που λειτουργεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας, απελευθερώνονται για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Αν υιοθετήσετε μία τραυματισμένη χελώνα, θα σας ενημερώσουμε για το ιστορικό της χελώνας και θα σας καλέσουμε στην απελευθέρωσή της.

Γίνε Υποστηρικτής με 30 €: Γίνε υποστηρικτής του ΑΡΧΕΛΩΝ με 30€ το χρόνο. Με αυτό τον τρόπο, συνεισφέρεις στην διατήρηση και συνέχιση των προσπαθειών και των προγραμμάτων μας. Επίσης, θα λαμβάνεις κάθε τρίμηνο το ενημερωτικό μας έντυπο και θα είσαι ενήμερος για την πορεία των εργασιών μας.

Υιοθέτησε μια χελώνα του Αμβρακικού Κόλπου με 50€: Ένα τρέχων ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 2004, εξελίχθηκε από το έργο τηλεμετρίας. Οι ερευνητές πιάνουν τώρα τις θαλάσσιες χελώνες στα ρηχά νερά του Αμβρακικού κόλπου. Στη συνέχεια μπορούν να μετρηθούν, να φωτογραφηθούν, να μαρκαριστούν και να τους πάρουν δείγματα για γενετική ανάλυση. Υιοθετώντας μία από αυτές τις χελώνες που βρίσκονται υπό μελέτη, θα ενισχύσετε άμεσα τη συνέχιση του προγράμματος στον Αμβρακικό Κόλπο.

Για να βοηθήσεις, απλά πάτησε εδώ

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr