Κάθε μέρα στις σαβάνες και τα δάση της Αφρικής, οι ελέφαντες θανατώνονται για το ελεφαντόδοντό τους. Σε ολόκληρη την ήπειρο, δεκάδες χιλιάδες από αυτά τα μεγαλοπρεπή ζώα σφαγιάζονται κάθε χρόνο. Σε πολλά μέρη, η λαθροθηρία του ελέφαντα τον έχει καταστήσει κινδυνεύον είδος. H Ταϊλάνδη αποτελεί τη μεγαλύτερη παράνομη αγορά ελεφαντόδοντου στον κόσμο. Αν δεν δράσουμε άμεσα, οι άγριοι ελέφαντες μπορεί να εξαφανιστούν. Μάθετε περισσότερα για την εκστρατεία της WWF Hellas και πώς μπορείτε να βοηθήσετε...


Στην Ταϊλάνδη, οι ελέφαντες θεωρούνται ιερά ζώα. Υπάρχει ένα ρητό ότι δεν θα υπήρχε η Ταϊλάνδη χωρίς τον ελέφαντα. Όμως, η Ταϊλάνδη αποτελεί επίσης τη μεγαλύτερη παράνομη αγορά ελεφαντόδοντου στον κόσμο. Αν και η πώληση ελεφαντόδοντου από Αφρικανικούς ελέφαντες στην Ταϊλάνδη είναι απαγορευμένη από τον νόμο, το «εγχώριο» ελεφαντόδοντο πωλείται νόμιμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το «ξέπλυμα» τεράστιων ποσοτήτων παράνομου ελεφαντόδοντου από την Αφρική μέσω των καταστημάτων της Ταϊλάνδης.

Για να διασωθούν οι ελέφαντες της Αφρικής είναι σημαντικό να κλείσει αυτό το νομικό κενό στην Ταϊλάνδη. Ενώστε τη φωνή σας μαζί με το WWF HELLAS και ζητήστε από την πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Yingluck Shinawatra να απαγορεύσει το εμπόριο ελεφαντόδοντου στην Ταϊλάνδη συνολικά.

Εκπρόσωποι από 176 κυβερνήσεις θα συναντηθούν στην Μπανγκόκ από τις 3 έως τις 14 Μαρτίου για να συζητήσουν το ζήτημα του παγκόσμιου εμπορίου άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης της λαθροθηρίας των ελεφάντων. Την ώρα που τα μάτια του κόσμου θα είναι στραμμένα στην Ταϊλάνδη, θέλουμε να αποστείλουμε 1 εκατομμύριο υπογραφές στη κυρία Shinawatra. Υπογράψτε την έκκληση και καλέστε την πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης να απαγορεύσει εξ ολοκλήρου το εμπόριο ελεφαντόδοντου και να σώσει τον Αφρικανικό Ελέφαντα.

"Κυρία Πρωθυπουργέ Shinawatra, είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τα πρωτοφανή επίπεδα λαθροθηρίας ελεφάντων στην Αφρική. Η ζήτηση για παράνομα προϊόντα ελεφαντόδοντου ενδέχεται να οδηγήσει τα είδη σε εξαφάνιση στην Αφρική, και οι ελέφαντες της Ταϊλάνδης θα μπορούσαν να είναι οι επόμενοι. Μπορείτε όμως να τους σώσετε. Σας καλούμε να απαγορεύσετε το εμπόριο ελεφαντόδοντου στην Ταϊλάνδη συνολικά για να δώσετε στους ελέφαντες μια ευκαιρία για επιβίωση".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να στείλετε το δικό σας μήνυμα

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr