Προστατέψτε τις τίγρεις στο πλευρό της WWF Hellas

To 2011 δολοφονήθηκαν 10.000 ελέφαντες για τους χαυλιόδοντές τους. To 2012 έχουν ήδη σκοτωθεί 450 ρινόκεροι για τα κέρατά τους. Όσο για τις πανέμορφες τίγρεις, εκτιμάται ότι μόλις 3.200 έχουν απομείνει ελεύθερες στον κόσμο από τις 100.000 που υπήρχαν στις αρχές του 20ού αιώνα. Οι παράνομοι έμποροι άγριων ζώων θα τις κυνηγήσουν για να πουλήσουν τα κομμάτια τους. Πόσες τίγρεις θα αφήσουμε να χαθούν το 2013; ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ...

Τα καλά νέα. Η προστασία της τίγρης έχει φέρει αποτέλεσμα. Η τίγρης της Σιβηρίας, της οποίας ο πληθυσμός βρισκόταν το 1940 στο χείλος της εξαφάνισης με μόλις 40 άτομα, σήμερα έχει δεκαπλασιαστεί και ξεπερνά τις 400!

Σήμερα όμως, η απειλή του παράνομου εμπορίου σημαίνει ότι τα πιο σπάνια είδη του πλανήτη δεν προστατεύονται πια! Η πίστη σε μαγικές ιδιότητες και η μόδα σε κάποιες ασιατικές χώρες έχουν δημιουργήσει τεράστια ζήτηση για τα μέρη των άγριων ζώων. Το εμπόριο άγριων ζώων λειτουργεί ανενόχλητο. Έχει εξελιχθεί στο 5ο μεγαλύτερο οργανωμένο κύκλωμα λαθρεμπορίου στον κόσμο. Οι παράνομες δραστηριότητες έρχονται και φεύγουν, όμως αν η τίγρης εξαφανιστεί δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ!

Μια από τις καλύτερες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρετε για το νέο έτος είναι να σταθείτε στο πλευρό της WWF και στην προσπάθεια διάσωσης απειλούμενων προς εξαφάνιση ζώων. Χάρη στην υιοθεσία σας, το WWF Hellas:

√ Ενώνει απομονωμένους βιότοπους, ώστε οι τίγρεις να μπορούν και πάλι να κινούνται σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις.

√ Ενισχύει περιπολίες κατά του παράνομου κυνηγιού σε προστατευόμενες περιοχές.

Στηρίζει τους πληθυσμούς των θηραμάτων με τα οποία οι τίγρεις τρέφονται.

Καταπολεμά το λαθρεμπόριο ζωντανών τίγρεων και μερών των ζώων.

Η υποστήριξή σας θα ενισχύσει και άλλες σημαντικές δράσεις του WWF ανά τον κόσμο.

Στήριξε την εκστρατεία με τη δωρεά σου πατώντας εδώ

Υιοθέτησε μια τίγρη πατώντας εδώ

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr