ΗΛΙ.Ο.Σ. Μια εφαρμογή της WWF Hellas με στόχο την οικονομία

Αυτή την περίοδο, όλοι μιλούν για φωτοβολταϊκά... Μπορεί όμως να τα εγκαταστήσει ο καθένας από εμάς και ποιο θα ήταν το κόστος αλλά και τα οικονομικά οφέλη από μία τέτοια κίνηση; Με την πρωτότυπη διαδικτυακή εφαρμογή ΗΛΙ.Ο.Σ*, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει εύκολα, γρήγορα και με εξαιρετική ακρίβεια, το κόστος κτήσης και τα μεγάλα οικονομικά οφέλη που μπορεί να έχει από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην κατοικία του.

Από την 1η Ιουλίου 2009 έχει μπει σε εφαρμογή το πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των κτηρίων, για την παραγωγή ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας. Με το πρόγραμμα αυτό παρέχονται ουσιαστικά κίνητρα, με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης της παραγόμενης ηλιακής κιλοβατώρας, για τη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην καθημερινή ζωή των πολιτών και την αύξηση του ποσοστού ηλιακής ενέργειας που παράγεται σε εθνικό επίπεδο.

Το WWF Ελλάς, θέλοντας να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται, αλλά και να βοηθήσει τους πολίτες να κατανοήσουν καλύτερα το σύνολο της επένδυσης των φωτοβολταϊκών συστημάτων, παρουσιάζει το πρωτότυπο διαδικτυακό εργαλείο «Ηλιακές Οικολογικές Στέγες (ΗΛΙ.Ο.Σ.)», το οποίο θα βοηθήσει τον κάθε πολίτη προσωπικά, να υπολογίσει:

→ Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στη στέγη του συγκεκριμένου κτηρίου, στο οποίο κατοικεί.

→ Το κόστος της επένδυσης, καθώς και τον χρόνο αποπληρωμής της.

→ Την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ανάλογα με συγκεκριμένους παράγοντες, όπως η επιφάνεια εγκατάστασης, ο προσανατολισμός της στέγης, η κλίση, η θέση των γειτονικών κτηρίων κλπ.

→ Το οικονομικό όφελος από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στον χρόνο.

→ Το περιβαλλοντικό όφελος από την παραγωγή καθαρής ενέργειας.

Ακόμα το σκέφτεστε;

Υπολογίστε τα κέρδη που η εγκατάσταση φ/β θα φέρει για εσάς και το περιβάλλον πατώντας εδώ!

* Λίγα λόγια για το διαδικτυακό εργαλείο ΗΛΙ.Ο.Σ.: αναπτύχθηκε το καλοκαίρι του 2009 στη Γερμανία από την ομάδα μηχανικών της μη κερδοσκοπικής εταιρείας co2online. Το νέο αυτό διαδικτυακό εργαλείο δεν έχει σε καμία περίπτωση την πρόθεση να αντικαταστήσει τη γνώση και τη μελέτη κάποιου ειδικού, αλλά να δώσει μία σφαιρική και αρκετά ακριβή εικόνα στον πολίτη που επιθυμεί να προβεί σε μια φωτοβολταϊκή επένδυση.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr