Eco2nomy: Εκστρατεία εξοικονόμησης ενέργειας

Γνωρίζατε πως μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια από το ψυγείο σας; Φροντίστε ώστε να αερίζεται η πλάτη του, γιατί διαφορετικά αυξάνεται η κατανάλωση ενέργειας, και αποφύγετε να το ρυθμίζετε στη μέγιστη κλίμακα, αλλά κοντά στη μεσαία σκάλα ψύξης. Αποφύγετε επίσης την τοποθέτηση του ψυγείου κοντά σε ηλεκτρική κουζίνα, καλοριφέρ ή άλλη πηγή θερμότητας. Αυτές και πολλές ακόμη χρήσιμες συμβουλές μας δίνει η WWF Hellas μέσα από την εκστρατεία Eco2nomy!

Ένας πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την εξοικονόμηση ενέργειας με δυνατότητα συμμετοχής όλων μας... Ένα εργαλείο που επιτρέπει στους πολίτες να υπολογίσουν τα οφέλη από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες... Ένας αναλυτικός κατάλογος συμβουλών εξοικονόμησης, καθώς κι ένας υπολογιστής ενεργειακού αποτυπώματος για την καθημερινότητά μας... Αυτά είναι τα «όπλα» που παρέχει στους πολίτες η νέα εκστρατεία του WWF Ελλάς, Eco2nomy, που υλοποιείται με την υποστήριξη και τη συνεργασία του ομίλου Eurobank EFG, με στόχο να προτείνει σε κάθε οικογένεια απλές καθημερινές λύσεις μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας με σημαντικό όφελος για το περιβάλλον και το πορτοφόλι του νοικοκυριού.

Αιχμή του δόρατος της εκστρατείας αποτελεί το πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας (Π.ΕΞ.Ε.), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Intelligent Energy. Στην πρωτοβουλία αυτή, το WWF Ελλάς έχει ως εταίρο την εταιρεία παροχής ενεργειακών υπηρεσιών, Helesco. Ο διαγωνισμός Π.ΕΞ.Ε. απευθύνεται στα νοικοκυριά 11 χωρών της Ευρώπης και βασίζεται στην οικιακή κατανάλωση ενέργειας. Οι συμμετέχοντες έχουν περιθώριο ενός έτους για την εφαρμογή μέτρων στα σπίτια τους (μηδενικού, μεσαίου ή υψηλού κόστους), που θα τους βοηθήσουν να μειώσουν τη συνολική κατανάλωση ενέργειας.

Στο πλαίσιο του Eco2nomy όμως, έχουν δημιουργηθεί και άλλα χρήσιμα διαδικτυακά εργαλεία. Το πρόγραμμα ΗΛΙ.Ο.Σ. (Ηλιακές Οικολογικές Στέγες) προσφέρει δυνατότητα εκτίμησης των μεγάλων ωφελειών που προκύπτουν από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες. Ο υπολογιστής ενεργειακού αποτυπώματος μας επιτρέπει να μετρήσουμε την ενέργεια που ξοδεύουμε καθημερινά. Τέλος, ένας αναλυτικός κατάλογος συμβουλών μας προτείνει ιδέες που μπορούν να αποφέρουν οικονομικό όφελος, το οποίο ξεπερνά ακόμη και τα € 1.700 τον χρόνο για ένα νοικοκυριό.

«Μειώνουμε τα έξοδά μας, προστατεύοντας το περιβάλλον. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας και καταδεικνύει ακριβώς την ουσία και τον στόχο της προσπάθειάς μας. Είναι πλέον σαφές ότι η εξοικονόμηση ενέργειας αποφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη, τα οποία μπορεί να καρπωθεί ο καθένας από εμάς. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική ίσως βιώσιμη διέξοδο», τονίζει ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς.

Ο όμιλος Eurobank EFG στηρίζει το πρόγραμμα Eco2nomy και είναι Εθνικός Χορηγός του διαγωνισμού Π.ΕΞ.Ε. «Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καθήκον για εμάς στον όμιλο Eurobank EFG. Από το 2001 προωθούμε ενέργειες και δράσεις με τρεις βασικούς στόχους: τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων του Ομίλου μας, την ανάπτυξη και προώθηση «πράσινων» τραπεζικών προϊόντων, στα οποία συγκαταλέγεται η WWF Visa που στηρίζει το έργο του WWF Ελλάς, και την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Η υποστήριξη του προγράμματος Eco2nomy εντάσσεται απόλυτα στη φιλοσοφία της περιβαλλοντικής μας δράσης. Ταυτόχρονα, δίνει συνέχεια στη μακροχρόνια συνεργασία μας με το WWF Ελλάς, σε πολύ σημαντικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες», επισημαίνει ο κ. Σταύρος Ιωάννου, Γενικός Διευθυντής Εργασιών, Τεχνολογίας και Οργάνωσης του ομίλου Eurobank EFG.

Πηγές και ενημέρωση: http://www.wwf.gr/economy/http://gr.theclimatecup.eu/

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr