Κάντε κλικ στην εξοικονόμηση ενέργειας

To ecotopten, το διαδικτυακό εργαλείο αναζήτησης των πιο αποδοτικών συσκευών της αγοράς επέστρεψε δυναμικά στο γραφείο, με την προσθήκη τόσο των εκτυπωτών τεχνολογίας laser, όσο και των εκτυπωτών και των πολυμηχανημάτων τεχνολογίας inkjet. Όμως το ecotopten δε σταματάει εκεί, αλλά διευκολύνει τα νοικοκυριά να αποκτήσουν τις πιο αποδοτικές λευκές συσκευές, όπως τα ψυγεία, οι ψυγειοκαταψύκτες και τα πλυντήρια ρούχων.

Συγκεκριμένα στον ιστότοπο μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω νέα προϊόντα:

Για το γραφείο

√ Έγχρωμοι εκτυπωτές laser με εκτυπωτική ικανότητα έως 20 σ.α.λ.

√ Έγχρωμοι εκτυπωτές laser με εκτυπωτική ικανότητα μεγαλύτερη των 20 σ.α.λ.

√ Ασπρόμαυροι εκτυπωτές laser με εκτυπωτική ικανότητα έως 30 σ.α.λ.

√Ασπρόμαυροι εκτυπωτές laser με εκτυπωτική ικανότητα μεγαλύτερη των 30 σ.α.λ.

√ Εκτυπωτές inkjet με δυνατότητα εκτύπωσης σε χαρτί διαστάσεων Α3 ή/και Α4

√ Πολυμηχανήματα inkjet

Για το σπίτι

√ Εντοιχιζόμενοι ψυγειοκαταψύκτες

√ Ελεύθεροι ψυγειοκαταψύκτες διαφόρων διαστάσεων

√ Ψυγεία με δύο πόρτες

√ Ψυγεία με μία πόρτα χωρίς κατάψυξη

√ Ψυγεία με μία πόρτα και με κατάψυξη

√ Πλυντήρια ρούχων χωρητικότητας έως 8kg και χωρητικότητας μεγαλύτερης από 8kg

Ιδανικό είναι να αποφεύγουμε την κατανάλωση ρεύματος όπου και όποτε μπορούμε. Αν όμως θέλουμε να αγοράσουμε κάποια ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή καινούριας τεχνολογίας, τότε ας αγοράσουμε μία ενεργειακά αποδοτική συσκευή. Είναι καλύτερο για το περιβάλλον και για την τσέπη μας. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.ecotopten.gr και κάντε "κλικ" στη διαφορά.

Σχετικά με το EcoTopten

Το EcoTopten είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο αναζήτησης και παρουσίασης των καλύτερων συσκευών, από πλευράς κατανάλωσης ενέργειας. Στις σελίδες του καλύπτονται διάφορες κατηγορίες προϊόντων που καταναλώνουν ενέργεια, όπως «λευκές συσκευές», συσκευές γραφείου, συσκευές ψυχαγωγίας κ.ά. Στην πρώτη φάση λειτουργίας του, το EcoTopten παρουσιάζει ψυγεία και αυτοκίνητα, ενώ θα εμπλουτιστεί με περισσότερα προϊόντα στη συνέχεια.

Το κριτήριο επιλογής των προϊόντων είναι, κατά κύριο λόγο, η ενεργειακή τους απόδοση. Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται και άλλες πληροφορίες που ενδιαφέρουν τους καταναλωτές σχετικά με τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των συσκευών ή γενικότερα των προϊόντων όπως η μάρκα, το μοντέλο, η φωτογραφία του μοντέλου, το κόστος ηλεκτρικής κατανάλωσης, η μέση τιμή αγοράς κ.ά.

Το EcoTopten ανήκει σε ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο παρόμοιων δικτυακών τόπων με την ονομασία Topten. Η ιδέα ξεκίνησε το 2000 στην Ελβετία. Τo 2004 ξεκίνησαν παρόμοιες πρωτοβουλίες – με επιτυχία – στη Γαλλία και την Αυστρία. Το 2006 ιδρύθηκε το Topten International Group (TIG), προκειμένου να υποστηρίξει και να συντονίσει και άλλα εθνικά έργα Topten στο Βέλγιο, την Τσεχία, τη Φιλανδία, το Λουξεμβούργο, την Πολωνία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία. Η Ελλάδα δημιούργησε το δικό της δικτυακό τόπο μέσα από το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ευφυής ενέργεια - Ευρώπη Euro-Topten plus, που ξεκίνησε το 2009.

Κάθε χώρα έχει τον δικό της δικτυακό τόπο, με πρόσβαση μέσω της κοινής ευρωπαϊκής πύλης Topten.info.

H ιδέα του Topten δεν ξεκίνησε από το WWF, αλλά πολλά εθνικά γραφεία της οργάνωσης αγκάλιασαν αυτήν την πρωτοβουλία και από την αρχή συμμετέχουν στην υλοποίηση της σε εθνικό επίπεδο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα εθνικά γραφεία του WWF σε Γαλλία, Ισπανία και Βέλγιο. Αντίστοιχα, το EcoTopten στην Ελλάδα υλοποιείται από το WWF Ελλάς. Άλλοι φορείς που υλοποιούν τους διάφορους εθνικούς δικτυακούς τόπους Topten στην Ευρώπη περιλαμβάνουν τον Γαλλικό Οργανισμό για το Περιβάλλον και την Ενέργεια, την Αυστριακή Υπηρεσία Ενέργειας, το Κέντρο Ενεργειακής Απόδοσης της Τσεχίας, το Ινστιτούτο Wuppertal στη Γερμανία, το Πολωνικό Ίδρυμα για την Ενεργειακή Απόδοση κ.ά.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr