Την Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017, στις 10:30 π.μ. το ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort διοργάνωσε μια μοναδική εκδήλωση/ δραστηριότητα, κατά την οποία προχώρησε για πρώτη φορά σε καθαρισμό και αποψίλωση του αρχαιολογικού χώρου «Καστρίου» στον Λιμένα Χερσονήσου. Το ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort είχε την τιμή να συνεισφέρει στο σημαντικό έργο της φροντίδας των αρχαιοτήτων της χώρας μας, στα πλαίσια της ευγενικής χορηγικής προσφοράς, συνεπικουρώντας στο έργο καθαρισμού των αρχαιολογικών χώρων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Kastri cleaning 2Ο βράχος του Καστρίου συμπυκνώνει σε μια μικρή έκταση γης όλη την ιστορία της αρχαίας Χερσονήσου. Είναι ένα παλίμψηστο, στο οποίο κάθε ανθρώπινη γενιά δημιουργούσε πάνω στα ερείπια της προηγούμενης, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καταστροφή. Η αλληλουχία αυτή άλλαξε με δραματικό τρόπο στις μέρες μας, καθώς κι εδώ, όπως σχεδόν παντού, από άγνοια, αδιαφορία ή συμφέρον, η ανθρώπινη δραστηριότητα κατακερμάτισε το παρελθόν και κατέστρεψε την ιστορική συνέχεια. Τα έργα διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου στοχεύουν στην προστασία του πολύτιμου αυτού ιστορικού πυρήνα, αλλά και στην αποκατάσταση του νήματος που θα τον συνδέσει ξανά με την καθημερινή ζωή και το μέλλον του τόπου.

Ο βράχος του Καστρίου συμπυκνώνει σε μια μικρή έκταση γης όλη την ιστορία της αρχαίας Χερσονήσου. Είναι ένα παλίμψηστο, στο οποίο κάθε ανθρώπινη γενιά δημιουργούσε πάνω στα ερείπια της προηγούμενης, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καταστροφή. Η αλληλουχία αυτή άλλαξε με δραματικό τρόπο στις μέρες μας, καθώς κι εδώ, όπως σχεδόν παντού, από άγνοια, αδιαφορία ή συμφέρον, η ανθρώπινη δραστηριότητα κατακερμάτισε το παρελθόν και κατέστρεψε την ιστορική συνέχεια. Τα έργα διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου στοχεύουν στην προστασία του πολύτιμου αυτού ιστορικού πυρήνα, αλλά και στην αποκατάσταση του νήματος που θα τον συνδέσει ξανά με την καθημερινή ζωή και το μέλλον του τόπου. Ο συντονισμός και η εκτέλεση των εργασιών έγινε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου με την παρουσία του μόνιμου αρχαιοφύλακα της περιοχής και με συμμετοχή της ομάδας περιβαλλοντικών αναγκών Creta Maris Green Team και τους επισκέπτες του ξενοδοχείου Creta Maris Beach Resort, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τον αρχαιολογικό χώρο και συμβάλλοντας στην προβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η Creta Maris Green Team αποτελείται από εθελοντές– εργαζόμενους του Creta Maris- και έχει σκοπό να συμμετέχει σε δράσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, ακτών, δενδροφυτεύσεις κ.λπ. υποστηρίζοντας και συμβάλλοντας, μεταξύ άλλων, στο έργο φορέων όπως η Περιφέρεια Κρήτης, η Νομαρχία Ηρακλείου, οι Δήμοι Νομού Ηρακλείου κ.α.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr