Το ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας  του δήμου Κατερίνης,  συνδιοργανώνουν το Σάββατο 14 και  Κυριακή 15  Μαΐου 2016, στην Παραλία Κατερίνης, τον 3ο Διεθνή αγώνα Τριάθλου Αlmira Man. Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνoς. Διακεκριμένοι αθλητές, λάτρεις του αθλήματος και συνοδοί θα μεταβούν στην Παραλία Κατερίνης για να συμμετέχουν στον αγώνα, ο οποίος  περιλαμβάνει δύο αγωνιστικές αποστάσεις: almira  FAST (750m κολύμβηση - 20km ποδηλασία - 5km τρέξιμο)  και  almira MAN (1.9km κολύμβηση - 90km ποδηλασία - 21km τρέξιμο) για ατομικές και ομαδικές συμμετοχές καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις στον εκθεσιακό χώρο. Να σημειωθεί ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί σε κλειστούς προς την κυκλοφορία οχημάτων δρόμους.

Το ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του δήμου Κατερίνης, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στην Παραλία Κατερίνης, τον 3ο Διεθνή αγώνα Τριάθλου Αlmira Man. Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνoς. Διακεκριμένοι αθλητές, λάτρεις του αθλήματος και συνοδοί θα μεταβούν στην Παραλία Κατερίνης για να συμμετέχουν στον αγώνα, ο οποίος περιλαμβάνει δύο αγωνιστικές αποστάσεις: almira FAST (750m κολύμβηση - 20km ποδηλασία - 5km τρέξιμο) και almira MAN (1.9km κολύμβηση - 90km ποδηλασία - 21km τρέξιμο) για ατομικές και ομαδικές συμμετοχές καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις στον εκθεσιακό χώρο. Να σημειωθεί ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί σε κλειστούς προς την κυκλοφορία οχημάτων δρόμους.

Το τρίαθλο, εντυπωσιακό αλλά και απαιτητικό, γνωρίζει ραγδαία άνθηση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια χάρη στο εντεινόμενο ενδιαφέρον για άθληση και τις ξεχωριστές, σπάνιας ομορφιάς διαδρομές που προσφέρονται. Το 3ο Αlmira Man αναμένεται να προσελκύσει και φέτος έντονο ενδιαφέρον και μεγάλο αριθμό συμμετοχών και θα διεξαχθεί σε πανέμορφες διαδρομές στο φυσικό περιβάλλον της Πιερίας.

Τη σημασία του αθλητικού τουρισμού για την περιοχή της Πιερίας συνολικά επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Σοφία Μαυρίδου σχολιάζοντας: «Η Πιερία αποτελεί την ιδανική τοποθεσία διεξαγωγής αγώνων τριάθλου, υψηλού επιπέδου, δεδομένου του απαράμιλλου φυσικού τοπίου, των μοναδικών ακτών της και της πλεονεκτικής γεωγραφικής της θέσης. Η πρωτοβουλία μας να συμμετέχουμε ως συνδιοργανωτές στον 3ο διεθνή αγώνα τριάθλου Almira Man, μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού, εντάσσεται στην στρατηγική μας για την τουριστική προβολή της περιοχής αλλά και την προώθηση του αθλητισμού και του εθελοντικού κινήματος. Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία μέσα από τον αθλητικό τουρισμό να διευρύνουμε το τουριστικό κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε παρέχοντας τη καλύτερη δυνατή φιλοξενία».

Επισημαίνοντας τη σημασία που έχει η φιλοξενία σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων για την πόλη, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του δήμου Κατερίνης κ. Θεόδωρος Παυλίδης δήλωσε: «Η διοργάνωση του Almira Man αποτελεί υπόδειγμα κύρους και υψηλών προδιαγραφών και γι' αυτό ο δήμος Κατερίνης συμμετέχει. Στοχεύουμε με το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη μέσα από αυτή τη συμμετοχή στην προώθηση της ανάπτυξης του τριάθλου, την προβολή των αξιών που αυτό πρεσβεύει, όπως καθώς και στην ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού».

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Σωματείου «Τριάς» και Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος επισήμανε: «Για 3η συνεχή χρονιά, η διεξαγωγή του Almira Man είναι μία απόδειξη του υψηλού επιπέδου της διοργάνωσης. Η τεράστια συμμετοχή του κόσμου, η παρουσία των σπουδαιότερων αθλητών και η ευρεία δημοσιότητα του Almira Man, αποδεικνύουν την τεράστια επιτυχία του αγώνα και την δυναμική του ως μέσο προβολής της Ελλάδας και της Πιερίας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές για την ενεργή τους συμμετοχή, στους χορηγούς και στους θεσμικούς φορείς δίχως την υποστήριξη των οποίων η επιτυχημένη διοργάνωση και ολοκλήρωση του αγώνα θα ήταν αδύνατη».

Με αφορμή τη διοργάνωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέτουμε υπό την αιγίδα μας αυτή τη σημαντική διοργάνωση τριάθλου που συμβάλει στην εμπέδωση και την προώθηση των αξιών του ευ αγωνίζεσθαι. Ευχόμαστε η Πιερία να καθιερωθεί ως επίκεντρο αντίστοιχων δραστηριοτήτων που προάγουν τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό και ταυτόχρονα συντελούν στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού».

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr